Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234
Резултати от 46 до 52 от общо 52

Климатици и внезапен спад в напрежението

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #46

    Re: Климатици и внезапен спад в напрежението

    Очо,нали се сещаш,че внезапния спад и отпадането на напрежението по същество са еднакви процеси на намаляване на напрежението,само че спада е до някаква ст-ст,а другото е до 0.Защо мислиш,че климатика ще реагира по различен начин.Съвсем друго е пренапрежението или токовия удар.
    .И довода "абе някой каза така,ама не е ясно какво" по-добре да не се ползва,не говори друго за теб,освен за желание да чаткаш по клавишите.За това си има дъра-бъра.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    481
    #47

    Re: Климатици и внезапен спад в напрежението

    Е, хайде сега. Не съм съгласен, че е едно и също
    Цитат Първоначално публикувано от Slade
    ...Снощи около 00:30 изведнъж крушките вкъщи започнаха да светят страшно слабо (почти угаснаха) и това продължи около половин час. Двата климатика (инверторни Fujitsu и Samsung) започнаха да мигат и аз ги изключих (първо от дистанционните и после от контактите) като дори успяха да си приберат жалузите и уж да се изключат. Като "дойде" тока климатиците даваха грешки и се наложи да ги изключа отново от контакта за около 10 минути, след което ги включих и заработиха нормално...
    Всеки път ли, като им дръпна щепсела и после го включа, ще тръгват с грешки и ще трябва пак да вадя щепсела и да го включвам, за да тръгнат? И така, колко пъти? Явно има разлика, за климатика, между спадане и отпадане на напрежението. Или пак не съм разбрал и се заяждам.. Мога и в дъра-бъра но, сметнах, че поста ми тук си струва.. Питам... и изказвам мнения, може да са грешни..

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #48

    Re: Климатици и внезапен спад в напрежението

    Разбира се че има разлика,отчел е СПАД ДО ОПР.СТОЙНОСТ след зададено от софта време и е включил защитата(миганията на диодите).Защо да смята отпадането(изключването) за същото? Напрежението не се е задържало на някакво ниво,както е спада,а е намаляло от 220 до 0 за опр.време(част от сек).За какво е този софт и камара датчици? И стига прави аналогии с крушки,котлони и помпи.Нито едно няма връзка едно с друго като реакция при спадане на напрежението,камо ли с климатика.

  5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #49

    Re: Климатици и внезапен спад в напрежението

    Цитат Първоначално публикувано от Очо
    Е, хайде сега. Не съм съгласен, че е едно и същоВсеки път ли, като им дръпна щепсела и после го включа, ще тръгват с грешки и ще трябва пак да вадя щепсела и да го включвам, за да тръгнат? И така, колко пъти? Явно има разлика, за климатика, между спадане и отпадане на напрежението. Или пак не съм разбрал и се заяждам.. Мога и в дъра-бъра но, сметнах, че поста ми тук си струва.. Питам... и изказвам мнения, може да са грешни..
    Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Добре, опитай се да обясниш какво разбираш под "спадане"....

  6. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    481
    #50

    Re: Климатици и внезапен спад в напрежението

    Добре, добре.. МИР.. Въпросът бе.... Отговорът, според мен е: климатика не трябва да се повреди от "случаен, внезапен" спад в напрежението, но все пак, ако забележите лампите да светят осезаемо по-слабо, изключете всичко, без котлона и "старите" крушки.. Би било хубаво и хладилника да спрете. Вярно, че има защита, ама от годините, вече може да не е същата... И аз бях на 20... Опа, гледам има и друг пост. "Спадане", мога да го разбера така: Започва, плавно намаляване на напрежението за "относително" дълъг период от време, при което се достига едно "гранично положение" при което не е ясно: има ли или няма захранване. Ако устройството, няма необходимия хистерезис, то може да се побърка.. (мале, кви глупости пиша вече). При "отпадане" , то(устройството) не се "чуди"..

  7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #51

    Re: Климатици и внезапен спад в напрежението

    Снощи имах възможност да наблюдавам как се държи домашната техника при 4-5 такива спадове на напрежението (с времетраене не повече от секунда). Работеха двата климатика (LG мултисплит), хладилнк с фризер (Gorenje) и миялната машина. В мрежата бяха включени също така и телевизорите, компютрите, микровълновата и готварската печка (всички с електронно управление), както и доста енергоспестяващи лампи и лунички. Нито един от тези уреди не даде дефект и не наруши работата си с изключение на хладилника. Забелязах ефекта тази сутрин при него - мигаше индикацията, очевидно електрониката се беше сбъркала. След рестарт всичко си влезе в режим. Интересното е, че се бяха запазили температурните режими както в хладиника, така и във фризера. Това ме навежда на мисълта, че терморегулацията не се поддържа от електрониката, а от термостати, които не се влияят от такива токови удари.

  8.  
     
  9. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    905
    #52

    Re: Климатици и внезапен спад в напрежението

    Преди половин година четох в книжката на конвенционален китайски" GREE",че гарантират нормална работа при спадове в напрежението до 170 волта ли беше не помня...някой ако има книжка на такъв да погледне моля...доста се учудих за тази екстра...но понякога е важна...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234

Подобни теми

  1. Отговори: 2
    Последно: 23-04-12, 14:15
  2. Отговори: 0
    Последно: 25-10-10, 11:26
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 15:37
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 17:40
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 16:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе