До сега това което предполагам е токовата защита. Ще сменя диодите пък ще видим. Днес не успях да я боря че иамахме монтаж и после сменях един компресор. Може утре да зарадвам човечеца.
До сега това което предполагам е токовата защита. Ще сменя диодите пък ще видим. Днес не успях да я боря че иамахме монтаж и после сменях един компресор. Може утре да зарадвам човечеца.
Здравейте искам да попитам снощи като ми е спрял тока за известно време защо после климатика не е тръгнал сам да работи четах някъде че трябвало да има автоматичен рестарт но незнам как да разбера дали има модела е National CS-G25K-W а ето и снимка на дистанционното някой ако може да помогне Благодаря
Какво стана с тая платка?Първоначално публикувано от VeleV.Klima
За съжаление проблема е в компресора развърта за малко и спира прави 4 опита и светва индикация претоварване по ток. Ще го продава на части човека.
Значи можем да приемем, че дефекта не е в следствие рязък пад на напрежението.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Що пък,не? Двигател.., напрежението пада, не поддържа обороти, тока се увеличава.., вярно,че ДС инвертор, ама... (не му разбирам на компресорите, но мога да кажа, че като падна напрежението в къщи (после го мерих около 120 В), работеше само телевизора, енергоспестяващите лампи гръмнаха, другите едва се виждаха)...
Очо,всеки инвертор има защита при спад до опр.ст-ст ,примерно 200 В,да го изключи веднага.Няма време да прегрее мотора,за да изгори.Имат и вградени термични защити в корпуса.
В ТВто има импулсно захранване,което си работи дори и на 100 В,поне моя някогашен Филипс си бачкаше до 90.
vanko68,Вярвам в това! Но, съм виждал как компютър след "токов удар", да е "неуправляем", т.е. при цифровата техника се получава, понякога, нещо да тръгне, преди процесора и да се "включи" без някой да му е казал.. Не би трябвало, но.., май му казват: бъг в софтуера.., а може да е и в хардуера... Трудна материя..Първоначално публикувано от vanko68
Fujitsu издържат и работят безпроблемно на 180V. Това лято изкараха електромерите на вън и напрежението се оправи, поне не пада под 200V. Друг е въпроса колко са успявали да достигнат пълната си мощност при нужда
Получава се мдааа, зависнал в средата на работа и ни напред/ни назад? Това е от качеството на захранващия блок според мен - оакват се тоците по схемите и от там блокират някой елементи. Все пак е машина - не е магия, както е направена - така ще работи! Пак си сложи на компа захранване от 20кинта  и гледай кондензаторите на дъното как се помпат след всяко включване на кафемелачката. Чиста работа си е при тия техники да има автоматичен рестарт след срив в системата!(ако е компютър софтуерно има настройки за какво да прави ако захранването "пропадне" - ама това инфо идва познай от къде? пак опираме до качествен захранващ блок)Първоначално публикувано от Очо
В тая връзка: на село напрежението доста пада на моменти - НИЩО не е изгоряло за сега. Само компресора на фризера преди години - ама той може да е от друго - щото след смяната не е мръднал. Крушката на тавана направо спира. Като цяло до колкото имам наблюдения, спада на напрежение вреди предимно на готварски печки и котлони - бавно загряват  и на ел.помпата за поливане на градината - не вади много вода. В дългосрочен план сигурно вреди и на останалата техника - ама чак да гърмят крушки?!?
Сега разговарях с един колега, живее до нас но в неговата част къщите са към друг трансформатор и напрежението им пада до 170волта. Каза че конвенционални Панасоник(2002) под 200волта някъде се само изключват и почват да мигат - след нормализиране на напрежението се саморестартват и пак си работят нормално. И на него НИЩО не му е изгоряло, просто по интелигентните уреди(пералня, микровълнова) не тръгват или работят с намалена мощност.
Да, именно. Има захранвания по 20лв. и по 200лв. Аналогично е и при климатиците... Според мен, никоя техника, няма да е "доволна" от промяна на напрежението. При котлона и крушките с нажежаема жичка, даже може да им се удължи "живота" при по-ниско напрежение, но не мисля, че с ел.помпата за градината ще е същото . Даже, хич няма да и хареса.. Вярно, че не гърмят крушките(имал съм в предвид-вече не светят). Две-три ги хвърлих(бяха от 2-3лв), но филипс-а си го "поправих"(дал съм 15-20 лв). Все пак, да се върнем на климатиците.. VeleV.Vklima, пише за Дайкин(при това за загинал компресор). Не е ясно от какво, но факт. Да перефразирам малко темата, условно. Климатика е в гаранция и "нещо" му се скапва. Продавача(сервиза) казва(знае, че е имало проблем с тока): напрежението ти е било ниско, гаранция няма... Кой крив - кой прав? И се сещам, за писано из форума, за подпалена къща(уж от климатик) някъде в Бургаско... Не го пожелавам, никому!
@Очо,
Май се налага да изясним какво се разбира под внезапен спад на напрежението.
Защото изключването от контакта или спиране централно на захранването 220V/50Hz също е внезапен спад на напрежението.
Трябва ли да разбираме, че климатика е така направен, че при всяко изключване нещо в него ще дефектира?
Опитай се да си отговориш разумно и логично на този въпрос....
Lupus, съжелявам, но, не ти разбрах поста. Аз говоря, за "спадане" на напрежението(или промяна), а не, за "отпадане" на напрежението. Или пак, не съм разбрал..
Добре, опитай се да обясниш какво разбираш под "спадане"....Първоначално публикувано от Очо