Страница 10 от 10 ПърваПърва ... 8910
Резултати от 136 до 147 от общо 147

Доливане на фреон на климатик в гаранция?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2009
    Мнения
    241
    #136

    Re:Доливане на фреон на климатик в гаранция?

    по принцип няма връзка дефекта на Ел. ТРВ-то и вакум помпата , по скоро бих обвинил промяната на геомагнитното поле на Планетата , дори наскоро коментираха по Тв-то че северния полюс се преместил няколко метра

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #137

    Re:Доливане на фреон на климатик в гаранция?

    A малко позамръзнала водичка в него???

  4. Member
    Тук е от
    Sep 2009
    Мнения
    241
    #138

    Re:Доливане на фреон на климатик в гаранция?

    как е видя там ???

  5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    34
    #139

    Re:Доливане на фреон на климатик в гаранция?

    Сложиха климатика :-).

    Знаете ли какво е да дойде човек който си разбира от работата? Ей това видях днес. Дойдоха майсторите (други), фактически тези които ми монтираха климатика. Верно, нямаха намерение да продухват с азот, но точно три секунди след като разбраха че така ми е обещано от началника им, а и видяха че предния екип е затворил тръбичките с тиксо а не с тапички - се заеха да свършат работата като хората. Надуха с азот, чакахме, вакуумираха с помпата, чакахме, през цялото време бяха безкрайно прецизни и нямаше грам джаста-праста, не само към климатика ами и към апартамента.

    Заговорихме се как е направен монтажа и след като ми посочиха помпата (и си я спомних) разбрах че всъщност са обезвъздушавали при монтажа. ИСКРЕННО СЕ ИЗВИНЯВАМ ЗА ТАЗИ МОЯ ГРЕШКА!

    Пуснаха климатика и след един час работа мога да кажа следното. Климатика тръгна да работи на 9.5 градуса в стаята и 8 вън. Час по-късно температурата в стаята е 18-19 градуса и се покачва. Температурата на струята от вътрешното тяло е 48-49 градуса при зададени 28 и мога да кажа че никога не е духал така топло. Разбира се да не забравяме че вънка е топло, истинската проверка ще е от 0 градуса надолу. Тепърва предстои да се види ще може ли да се справи с отоплението на помещението и дали трябва размяна, все пак в мен се зароди някакъв оптимизъм.

    Много съм объркан какво заключение да направя за обслужването от страна на фирмата.

    Много съм доволен от началника на сервиза, защото не се умори да ми обяснява и отговори на всеки мой въпрос, постара се да остана доволен, винаги вдигаше телефона, а ако е зает - после ми звънеше. Угоди ми на 99% от капризите (включително да не ми праща хремави майстори защото сме с бебе).
    Двойката майстори които дойдоха да смъкнат външното тяло бяха под всякаква критика. Тръгнаха да вадят прозорец от дограмата (двата крайни прозореца не се отварят, само средния), използвайки плоска отверка и перваза като опора. Щората им пречеше и единия реши да я вдигне с рязко камшично движение на ръката при което цялата щора се сгромоляса. "А, тя лошо монтирана". На моята настоятелна молба да спрем и да помислим как да смъкнем климатика без да трошим апартамента единия се тросна 'Ми ще трябва да си намерите кой да го смъкне тогава!', но другия майстор го овладя. Обясних им че при слагането не е махана дограма, не повярваха но все пак смъкнаха външното тяло без да махат дограмата. Услужвах с отверка, със стълба, тиксо макар че на бас че имаха в колата.
    На другия полюс са майсторите от днес. Действат бързо - но внимателно. И за най-малкото нещо си имаха точния инструмент. На два пъти им се наложи да ходят до колата - без да измрънкат даже. Ползваха азот, обезвъздушиха, отговаряха ми на всеки въпрос, даваха ми съвети, струват ми се добри и логични. МНОГО съм доволен от тях, не просто защото след като тръгнаха съм на топло, а защото работиха много професионално.

    Сигурно пак ще пиша по-нататък да кажа как се справя климатика (в случай че ви е интересно), но отново искам да благодаря на всеки един помогнал ми с мнение в тази тема. ВИЕ сте истинските професионалисти, защото не просто бачкате на конвеир, а влизате в един такъв форум и колкото помагате - толкова се и дообразовате един друг в занаята си. Ей това са професионалисти.


  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #140

    Re:Доливане на фреон на климатик в гаранция?

    Радвам се за теб,дано епопеята с машинката ти е приключила и да остане само да й се радваш на добрата работа и ниски сметки при минусови температури ...

  7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #141

    Re:Доливане на фреон на климатик в гаранция?

    Най-накрая! Честито. Дано нямаш повече терзания с иначе този хубав климатик.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #142

    Re:Доливане на фреон на климатик в гаранция?

    До тук какво знаем:
    - Климатика е бил вакуумиран;
    - Количеството фреон е било в норма след като допълнително добавеният не е оказал влияние върху налягане и температури;
    - При външна температура -5 °С и при активирана от дистанционното функция HIGH POWER температурната разлика на въздуха от вътрешното тяло изход-вход е била 22 °С.

    Нека не бъркаме разглежданият модел 25ZG-S със 25ZGX-S, защото от към килограми вътрешното тяло е по-леко с 3,5 kg., а външното с 3 kg.. Количеството фреон с което работи е 0,9 kg. сравнен с 1,2 kg. на ZGX-S. Показаните от климатика резултати в случая от преки наблюдения не са лоши, просто отдаваната мощност е недостатъчна за това помещение със специфичните си топлозагуби.

  10. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    905
    #143

    Re:Доливане на фреон на климатик в гаранция?

    Озадачава ме ниската температура в стаята 9.5 градуса при външна 8 ,нещо ми се струва че топлозагубите са огромни.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #144

    Re:Доливане на фреон на климатик в гаранция?

    Moже да е мерена точно след монтажа,при отворени прозорци или врати

  12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    34
    #145

    Re:Доливане на фреон на климатик в гаранция?

    Не, просто три седмици не е пускано отопление, а все пак беше -20 градуса в един момент. До онзи ден температурите бяха нулеви, реално в деня на монтажа външната температура се покачи с десетина градуса.

    Още вчера вечерта стаята бе стоплена нормално, днес вече и стените са топли, което знаете дава съвсем друго усещане. Все пак, вън днес пече слънце и температурата бе по едно време 15 градуса, така че чакам нулеви и отрицателни температури за да преценя. Засега мога да кажа че по тоя начин да топли не е било откак е купен.

  13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #146

    Re:Доливане на фреон на климатик в гаранция?

    Candid, По интересно е да кажеш каква промяна в поведението му на работа забелязваш. Интересно ми е дали са правили корекции по температурните датчици.
    - Сега компресора повече време ли работи на висока мощност определено по слух. А пък ако искаш може и тока на климатика да замерваш за по-голяма достоверност. Ако ти се занимава купи си уред за моментната консумация като други от форума.
    - Друго важно нещо е да проследиш като му зададеш дадена температура от дистанционното дали отговаря на тази в стаята, има ли отклонения и какви са.
    - Наблюдавай през колко време влиза в дефрост и с каква продължителност е той.
    - Каква е максималната температура на изход от вътрешното тяло която си измерил. Този тест е хубаво да се направи сега в по-топлото време на High Power.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    34
    #147

    Re:Доливане на фреон на климатик в гаранция?

    Аз компресора по слух не мога да го преценя, едно че външното тяло на тоя климатик е много тихо, второ че нямам опит. В момента климатика е сложен на 22 градуса, в стаята е 22 градуса. Наместих го от дистанционното така че климатика да е наясно че на метър от едната му страна има стена - да духа напред и в другата посока, според мен и това помага. Духането съм го сложил на high, искам като хората да подгрее стени и под, по-нататък ще го слагам на ауто като сме в стаята. За температурата - ами нали я замерих вчера? 48-49 градуса, на high power, при вънка 10 градуса. В дефрост не съм го усетил май да влиза, но външното тяло е чисто и сухо. Според мен в момента си работи както трябва, но както казах - да падне под нулата тогава ще си проличи за стаята ли е.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 10 ПърваПърва ... 8910

Подобни теми

  1. Отговори: 0
    Последно: 17-03-14, 15:33
  2. Отговори: 8
    Последно: 11-11-13, 19:33
  3. Гаранция на климатик
    От TANI във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 8
    Последно: 17-09-13, 15:45
  4. Гаранция на климатик
    От lubopiten във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 301
    Последно: 31-01-10, 01:22
  5. Пропуск на фреон от климатик - откриване?
    От DEF във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 9
    Последно: 31-10-07, 23:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе