Страница 8 от 10 ПърваПърва ... 678910 ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 147

Доливане на фреон на климатик в гаранция?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Re:Доливане на фреон на климатик в гаранция?

Цитат Първоначално публикувано от Candid
    .... Проверили са всичко което могат да проверят, всичко работи, останало е едно, доколкото чух, 'електронно реле' което са поръчали. Вече чакат да дойде от София, кога - Божа работа.
    Тази вечер за пръв път ми се наложи да слагам вериги. Яко се изпързалях по шосето от Драгалевци към "Алеко"на Витоша. Бързах да хвана "нощното каране" на "Лалето" но преди мене колата не можа да преодолее наклона - аз спрях и не успях да потегля нагоре.
    Малко закъснях но с веригите се справих и беше много яко. Всеки вторник и четвъртък карам ски. Пързалянето някак си ме успокоява, зарежда ме и на следващия ден съм по-концентриран, по-отпочинал и работоспособен. От пързалянето е.

А тебе Candid нещо са те пуснали в обратна посока - надолу по пързалката :-)

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2009

загубена кауза , само ще му потрошат климата , а на нея нищо и няма само дето са объркали стаята за монтажа

4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

Може аз да не съм чул точно, а и не ме грее какво ще подменят, стига да го направят като хората. Съжалявам, но на мен климатиците не са ми професия и ако ме пързаля някой - това са ваши колеги. Защо ли от четене на проблемите с които се сблъскват хората оставам с впечатление че 90% от персонала на фирмите занимаващи се с климатици са или мързеливци, или палачори, или и двете? Яд ме е че съм дал 1500лв за хубав климатик, извикал съм спецове от фирмата препоръчана от вносителя да ме консултират какъв климатик да купя, а сега ми се налага да питам като новобранец във форума за неща които изобщо не са ми работа.

Но не мога да си кривя душата, същото важи и за автомонтьори, доктори, търговци...и т.н.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2006

А себе си защо пропускаш колега.

Подчертавам че наистина питаш като новобранец, за нещо което няма нищо общо с проблема ти !

Преди всичко става дума за отговорността която поемаме, доверявайки се на този или онзи спец, препоръчан от някой много официален вносител.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2009

проблема е в поколението ,образованието или и аз не знам , но тез които наистина разбират от отдавна не са в БГ. а тези които останаха са на изчезване

7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

Аз не съм посочил себе си, ама и теб не съм посочил :-). Предлагам да не завиваме разговора в тази посока. Аз, искренно, уважавам всеки един от вас който е писал в тази тема, може да се лутам и разчетворявам, но вашите мнения са наистина голяма помощ.

Развитието от днес. Както се бяхме уговорилив понеделник се чух с шефа на сервиза. Той в момента е в София и ще вземе частта навръщане. Оказва се че аз не съм разбрал, всичко електронно в климатика е наред, а той не работи коректно. Единственото нещо което не са могли да изпробват е тази част. Цитирам, механичната част на ТРВ-то, то е една игла...(и тук малко се потъна в обяснения технически). Утре го монтират във Варна, тестват половин ден и идват го слагат, ако не утре следобед то вдругиден. На въпроса ми за вакуумиране на външния тръбен път категорично беше казано че не просто ще се вакуумира, а първо ще се надуе с азот и всичко както трябва да е. Доколкото съм чел назад в темата точно това е което трябва да се направи, така че съм доволен.

Аз разбирам че има голям шанс климатика просто да не е за това помещение. Обаче какво да кажа 'Абе, климатика не е развален, нищо че вие казвате че е, докарайте ми го както си е развален и го разменете с този в спалнята'. Нелогично е да настояват че е развален и да се вкарват във филми с оправяния щом могат да кажат 'Дай едни пари ще ги разменим'. Която и теза да е вярна първо трябва да се мине през тестване на 'оправения' климатик вкъщи и чак след това да се мисли за размяна. Тя размяната няма да избяга, обаче защо да давам няколкостотин лева за нея щом има някакъв шанс все пак да се окаже излишно? Както казах по-горе, уважавам и вземам предвид всяко мнение в темата, но има неща които трябва да се отхвърлят преди други, по-драстични.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Прощавай,но би ли дал пълното инфо-блок или къща,квадратура,изолация,дограма,етажност,външни стени,съседите топлят ли,има ли парно модел и това го пиша понеже ми мина през акъла една идея.Понеже аз си мисля,въпреки че нямам голямо понятие от тази материя,но от опита които натрупах и това което чета-мисля че не ти е слаб климатика за сегашните температури.Та какво ми идва на ум: След като дадеш всички данни които посочвам а и ако още нещо се сетиш което аз може и да пропускам,да каже някои от тези на които се има вяра тук във форума,а и по каталога за колко квадрата е-да се разходиш до железарията,да си купиш едно тиксо 1 лв и един найлон за покриване (2х4м -1-2 лв) и с малко труд си прегради помещението с наилона и тиксото по зададеният тук размер-и тогава да видиме дали ще я има подходящата температура.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

В тези плюсови температури тоя модел би трябвало да няма никакви проблеми при първоначалното затопляне. И после да не го бъркат вече минусовите температури.

11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

До vanko68 виж каде ми стоят бутилките с фреон, и тогава ми разправяй да го подгрявам. Ти само работиш на клавиатурта във форума а така е лесно да се дава акъл.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

Помещението е хол 20 квадрата плюс остъклена тераса с алуминиева дограма, към 5 квадрата. Остъклена в смисъл прозорци има само отпред, отстрани е затворено и със изолация. Апартамента е на 7-ми последен етаж, панел, стаята е с югозападно изложение и се намира на вътрешен ъгъл 90 градуса на блока. Реално границата на стаята с външния свят е само през остъклената тераса. Целия апартамент е с двойна изолация, и външна и вътрешна.
    Това съм писал преди. Мога да добавя че според мен отникъде не ме топли никой, комшиите отдолу според мен са се свряли в кухнята за зимата. Самият хол е на гранитогрес, ако това има значение. Между спалнята и хола има празна стая, която не се отоплява. В блока няма парно. Климатика е модел Mitsubishi SRK/SRC 25 ZG-S. Няма как да направя теста за който говориш, не и преди да върнат външното тяло от сервиза и да го монтират :-). Пък и честно казано не виждам смисъл, климатика СЛЕД ремонта или ще стопли стаята, или няма да я стопли, все още има достатъчно студени дни. Ако стопли - добре, ако не - размяна, толкова е просто.

13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Кандид Набел сервиз го каза още в началото на темата че тази машина е слаба за това помещение. Сложи си 12ка.

14.  

15. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

За съжаление не сме обсъждали и към момента не знаем какъв е бил начина на работа на този модел в стаята която е поставен. После като се върне климатика да се провери по слух дали компресора може да работи на максимални обороти, каква е разликата в температурите на изход-вход от вътрешното тяло при зададено всичко на максимум и каква е външната температура.

Candid ако си правил замервания на температури до преди да вземат тялото, кажи какви стойности си измерил и какви наблюдения имаш относно начина му на работа.

16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

Аз не съм казал че климатика не духа топло, духа там с някаква топлина но не може да сгрее стаята. Като звъннах по телефона ми казаха да пусна климатика на 30 градуса и да намаля духането на low, и след час два да замеря температурата която излиза от вътрешното тяло. Направих го - даде около 33 градуса. В стаята беше 12-13 градуса в момента. Пуснах на power, изчаках 5 минути да се развърти здраво и пак замерих - 35 градуса. Това при външна температура -5 градуса. Вчера докато ги чаках да дойдат по обед вънка стана 1 градус, климатика наместен на 30 градуса (както ме инструктираха) и на auto духане температурата с която духаше бе 38-39 градуса, това след 24 часа непипане на настройките и в стаята се позагря докъм 17 градуса. Като дойдоха подложиха ръка на струята и казаха 'А, то добре, обаче за ваше успокоение ще замерим налягането' и след като го измериха категорично казаха че е ниско. Включиха на студено, там показа 7, добре било, заредиха фреон, пуснаха на топло - налягането ниско, 20, т.е. същото като преди да налеят фреон.
    Това съм писал преди относно работата на климатика. Мога да добавя само че единия от монтажниците ми каза че би трябвало на пауър да духа с 50 градуса поне.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Да, духат жега. МХИ-тата може да имат други проблеми, но топлят здраво. Нали знаеш, че изходящата температура зависи от входящата.

18. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

До колкото разбирам от обяснението компресора не е имал проблеми да работи на максимална мощност и си е работил на такава когато се е налагало. При външна температура -5 °С климатика е правил температурна разлика 22 °С изход-вход от вътрешното тяло. След 24 часа климатика при тези си параметри на работа е успял да качи температурата в стаята само с 3 градуса.

Цялата работа е тръгнала от там, че е било измерено налягане 20 bar отговарящо на температура 33 °С на фреона, но пък при това налягане е и била тази температурна разлика от вътрешното тяло.

След констатирането на това ниско за фреон R410a налягане е взето решение за доливане и е долято неизвестно количество фреон. Доливането на фреона не е дало различен от наблюдаваният към момента резултат, което навежда на мисълта, че вероятно е нямало проблеми с количеството фреон.

Candid още не си отговорил на въпроса климатика ти при монтажа вакуумираха ли го? Ако са го вакуумирали вероятно такива са възможностите на модела, ако не са го има надежда.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 10 ПърваПърва ... 678910 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 17-03-14, 15:33
  2. Отговори: 8
    Последно: 11-11-13, 19:33
  3. Гаранция на климатик
    От TANI във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 8
    Последно: 17-09-13, 15:45
  4. Гаранция на климатик
    От lubopiten във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 301
    Последно: 31-01-10, 01:22
  5. Пропуск на фреон от климатик - откриване?
    От DEF във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 9
    Последно: 31-10-07, 23:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе