Да нагазихме вече на дълбокото :-) ТРВ или Expansion Valve - може би някой ще сподели накратко как се изпробва тая част.Първоначално публикувано от Candid
Да нагазихме вече на дълбокото :-) ТРВ или Expansion Valve - може би някой ще сподели накратко как се изпробва тая част.Първоначално публикувано от Candid
Напълно съм съгласен с това. Аз вече съжалявам, че си взех уж последната технология на климатичната битова техника. Апелирам към официалните представители на Mitsubishi Heavy Industries в случая фирма CONDEX. Бих се радвал след като представяте тази прекрасна високотехнологична марка да имате съответните претенции относно сервизирането и обслужването на климатиците които внасяте. Язък за хубавите машини и рекламите за тях и язък за прекрасната сервизна документация, която MHI са предоставили на разположение най вече на техниците, че когато има някъде проблем да отидат на място с необходимото оборудване и заедно с документацията да направят каквото трябва. Ама кой ти гледа днес сервизна документация. Идват и слагат едни манометри и термометри и почва чесане по главата добре ли е или не. АМИ ТО Е НАПИСАНО В ДОКУМЕНТАЦИЯТА СПЕЦИАЛНО ЗА ДАДЕНИЯ МОДЕЛ КОЕ КОЛКО КАК И Т.Н. Ето че и аз съм вече разпален след като за втори път видях компетентността от така наречените високотехнологични техници на MHI. Дано това се прочете от предсавителите на CONDEX и да си направят процедура за одобряване на техниците по региони ... и ако нямат необходимото оборудване и знания .... просто да НЕ им продават климатици и съответните магазини да си махнат от листата Mitsubishi Heavy Industries.Първоначално публикувано от valen1
не венци,трябва някои човек да напише едно писъмце до жълтите хора там на краи света,как тук се подиграват с тяхната техника и как съсипват името им...после нещата ще се оправят много бързо!
Венци аз имах подобен случай със една мидея, монтирана от друга фирма която не успява да го оправи. Опитах се да говоря със сервиза в софия с който съм в отлични отношения, обясних какво правят тия колеги и как съсипаха компресора на един месец климатик. Одговора беше че нямам право гаранционно макар че имам оторизация да пипам монтиран от други климатик. За съжаление софиянци продължават да им продават климатици. Всичко се оправи като го свалих и ремонтирах извън гаранционно и сега хората са доволни.
Няма опция "климатикът толкова си може". Специално този климатик си може, и то много. Само трябва да го види някой кадърен. Говори директно със сервиза на Condex, да го пратят при тях и ще го оправят.
Ако е бил монтиран във влажно време без вакуумиране или с недостатъчно такова, познай дали не се е получила някое запушване в капилярка или ТРВ!
Климатика е монтиран края на май месец, е, не мога да си спомня на какво време, но не ще да е било влажно. Аз вакуумиране не съм видял, не съм знаел че трябва да гледам за такова. За мен дойдоха, пробиха, монтираха, вързаха, цък - работи, чао, тръгват, аууу, прокапа вътрешното тяло, беж докато са на паркинга, извинете много, оправят капането, пак извинете много, толкоз.
Изглежда още от самото начало нещата при този климатик не са тръгнали на добре.
До какво само води едно невакуумиране на климатик. Нямат или ги мързяло да качват и свалят при първоначалният монтаж вакуум помпа. После да нямат или да ги мързи отново да качват и свалят станция за събиране на фреон за да проверят количеството му в климатика и разберат в него ли е причината. После да нямат вакуум помпа да вакуумират и електронна везна за да заредят с точното количество фреон написано на самият климатик.
,да прокапе вътрешното,тия са пълни левади.
Вален,що ти е да го събираш-фъсссс/може да вържеш едно шише да не пръска по стената/,пушиш една цигара и пускаш вакумпомпата.
Всякакъв народ има,ама много жалко,ако някой некадърник пре**е хубава машина.
Е тва с фъскането и пушенето не е особено здравословно,че се образуват разни зариноподобни газчета...
Новини от днес. Климатика е оправен, оказало се е ТРВ-то, сменили са частта с тази от София и климатика е заработил както трябва, цитирам 'Вече няколко часа държи 36-37 бара'.
Утре сутринта го монтират, смятам до вечерта ще имам впечатления. Каква стана тя, досега се молехме за топло време, сега ще се молим за студено, щото на 10 градуса отвън какво да му тествам.
Кандид,е баш това ще му тестваш-опули се в манометрите,ама ги разгледай преди това,да видиш за 410,в комбинация с висок градус на изходящия си ОК и все още не сме стигнали 10гр/че то лятно време/.Внимавай пак да не пропуснеш вакумирането .
А това ТРВ казаха ли кой го е скапал, че ми е малко съмнително да е дошъл така от завода...
Транспортен дефект - не си ли чувал
Транспортен е ами, щото не са транспортирали вакуум-помпата до горе.
ДОБРО!Първоначално публикувано от deian