Страница 9 от 10 ПърваПърва ... 78910 ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 147

Доливане на фреон на климатик в гаранция?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Re:Доливане на фреон на климатик в гаранция?

Цитат Първоначално публикувано от Candid
    Единственото нещо което не са могли да изпробват е тази част. Цитирам, механичната част на ТРВ-то, то е една игла...(и тук малко се потъна в обяснения технически).
    Да нагазихме вече на дълбокото :-) ТРВ или Expansion Valve - може би някой ще сподели накратко как се изпробва тая част.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Кой ще си играе да включва вакуум помпа, цилиндър с маркучи да вакуумира, фреон от бутилка в цилиндър да прехвърля, температура в помещението да мери и настройки по налягане да прави, после фреон от цилиндър в климатик да прехвърля.

Представители уж на Mitsubishi Heavy Industries тука в България да нямат съвременните инструменти с които да заредят един климатик, а пък седнала компанията да се хвали в сайта си, че уж видите ли ракети прави и в космоса изстрелва. Какъв е смисълът да си купиш технически най-модерната и скъпа ракета като няма специалисти които да я поддържат на необходимото високо техническо ниво работещи със съвременна техника и инструменти. По този начин се обезсмисля стойността на направената инвестиция.
    Напълно съм съгласен с това. Аз вече съжалявам, че си взех уж последната технология на климатичната битова техника. Апелирам към официалните представители на Mitsubishi Heavy Industries в случая фирма CONDEX. Бих се радвал след като представяте тази прекрасна високотехнологична марка да имате съответните претенции относно сервизирането и обслужването на климатиците които внасяте. Язък за хубавите машини и рекламите за тях и язък за прекрасната сервизна документация, която MHI са предоставили на разположение най вече на техниците, че когато има някъде проблем да отидат на място с необходимото оборудване и заедно с документацията да направят каквото трябва. Ама кой ти гледа днес сервизна документация. Идват и слагат едни манометри и термометри и почва чесане по главата добре ли е или не. АМИ ТО Е НАПИСАНО В ДОКУМЕНТАЦИЯТА СПЕЦИАЛНО ЗА ДАДЕНИЯ МОДЕЛ КОЕ КОЛКО КАК И Т.Н. Ето че и аз съм вече разпален след като за втори път видях компетентността от така наречените високотехнологични техници на MHI. Дано това се прочете от предсавителите на CONDEX и да си направят процедура за одобряване на техниците по региони ... и ако нямат необходимото оборудване и знания .... просто да НЕ им продават климатици и съответните магазини да си махнат от листата Mitsubishi Heavy Industries.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2009

не венци,трябва някои човек да напише едно писъмце до жълтите хора там на краи света,как тук се подиграват с тяхната техника и как съсипват името им...после нещата ще се оправят много бързо!

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Венци аз имах подобен случай със една мидея, монтирана от друга фирма която не успява да го оправи. Опитах се да говоря със сервиза в софия с който съм в отлични отношения, обясних какво правят тия колеги и как съсипаха компресора на един месец климатик. Одговора беше че нямам право гаранционно макар че имам оторизация да пипам монтиран от други климатик. За съжаление софиянци продължават да им продават климатици. Всичко се оправи като го свалих и ремонтирах извън гаранционно и сега хората са доволни.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Няма опция "климатикът толкова си може". Специално този климатик си може, и то много. Само трябва да го види някой кадърен. Говори директно със сервиза на Condex, да го пратят при тях и ще го оправят.
    Ако е бил монтиран във влажно време без вакуумиране или с недостатъчно такова, познай дали не се е получила някое запушване в капилярка или ТРВ!

7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

Климатика е монтиран края на май месец, е, не мога да си спомня на какво време, но не ще да е било влажно. Аз вакуумиране не съм видял, не съм знаел че трябва да гледам за такова. За мен дойдоха, пробиха, монтираха, вързаха, цък - работи, чао, тръгват, аууу, прокапа вътрешното тяло, беж докато са на паркинга, извинете много, оправят капането, пак извинете много, толкоз.

8.  

9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Изглежда още от самото начало нещата при този климатик не са тръгнали на добре.

До какво само води едно невакуумиране на климатик. Нямат или ги мързяло да качват и свалят при първоначалният монтаж вакуум помпа. После да нямат или да ги мързи отново да качват и свалят станция за събиране на фреон за да проверят количеството му в климатика и разберат в него ли е причината. После да нямат вакуум помпа да вакуумират и електронна везна за да заредят с точното количество фреон написано на самият климатик.

10. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

,да прокапе вътрешното,тия са пълни левади.
    Вален,що ти е да го събираш-фъсссс/може да вържеш едно шише да не пръска по стената/,пушиш една цигара и пускаш вакумпомпата.
    Всякакъв народ има,ама много жалко,ако някой некадърник пре**е хубава машина.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Е тва с фъскането и пушенето не е особено здравословно,че се образуват разни зариноподобни газчета...

12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

Новини от днес. Климатика е оправен, оказало се е ТРВ-то, сменили са частта с тази от София и климатика е заработил както трябва, цитирам 'Вече няколко часа държи 36-37 бара'.

Утре сутринта го монтират, смятам до вечерта ще имам впечатления. Каква стана тя, досега се молехме за топло време, сега ще се молим за студено, щото на 10 градуса отвън какво да му тествам.

13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Кандид,е баш това ще му тестваш-опули се в манометрите,ама ги разгледай преди това,да видиш за 410,в комбинация с висок градус на изходящия си ОК и все още не сме стигнали 10гр/че то лятно време/.Внимавай пак да не пропуснеш вакумирането .

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

А това ТРВ казаха ли кой го е скапал, че ми е малко съмнително да е дошъл така от завода...

16. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Транспортен дефект - не си ли чувал

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Транспортен е ами, щото не са транспортирали вакуум-помпата до горе.

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Транспортен е ами, щото не са транспортирали вакуум-помпата до горе.
    ДОБРО!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 10 ПърваПърва ... 78910 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 17-03-14, 15:33
  2. Отговори: 8
    Последно: 11-11-13, 19:33
  3. Гаранция на климатик
    От TANI във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 8
    Последно: 17-09-13, 15:45
  4. Гаранция на климатик
    От lubopiten във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 301
    Последно: 31-01-10, 01:22
  5. Пропуск на фреон от климатик - откриване?
    От DEF във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 9
    Последно: 31-10-07, 23:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе