И моята е толкова, но лятото!
И моята е толкова, но лятото!
Аз забелязвам, примерно, че си голям късметлия, след като си се спрял на триъгълен самсунг, вместо на паралелепипеден дайсейкай 8, пък бил той и "супер". Защото с него щеше да си на студено и да мъчиш да го будиш периодично. Ако разстоянието между термометъра и вътрешното тяло на машината ти е цели 5 метра в тази стаичка от само 16 квадратни метра, то значи, че е монтирана на възможно най-лошото (неправилно) място. Както споменава Адския по-горе, в такива случаи се монтират по две седмици, за комфорт, вместо една девятка, за престиж![]()
dodo_pv, твоето твърдение, че усилването на вентилатора ще увеличи работата на компресора се оказа абсолютно невярно. Както и моето, че вента не влияе на компресора. Вярното е, че силния вент намалява работата на компресора. Аз си признавам грешката.
Най-после стигнахте до истината .Браво!!!
И накрая за финал да обобщим ,че вентилатора като е настроен на high климатика е най-икономичен .
Няколко пъти през последните няколко години.![]()
Ето го и обяснението защо силния вентилатор вкарва повече топлина. Когато вента е слаб, кондензатора предоставя топлина, но малкия дебит взима малко от нея а останалата се връща към външното. При голям дебит се отнема повече и изтърваната топлина е по-малко. И резултата е :
По-силен вентилатор = по-малко работа на компресора = повече вкарана топлина в помещението.
Без да съм специалист и аз от един месец си играя с вентилатора и мога да заявя, че по-силният вентилатор намалява консумацията с около 170 w, а температурата остава същата дори след усилване на вентилатора. След около 2-3 минути компресора започва да работи по-безшумно и то доста,загубва се тракането на компресора (mizubishi 35zmp-s).
Този пост е редактиран от avenger; 26-01-16 в 21:37.
И аз го потвърждавам. Въпреки, че логиката води в друга посока. Работата на инвертора и тока който харчи е пряко свързана с търсената температура и температурата на вътрешната пита. Ако е слаб вентилатора ще се върти въздуха в по малък обем около вътрешното тяло, ще достигне търсената температура и ще намали мощността на компресора. При силен вентилатор въздуха ще се върти по далеч от вътрешното тяло, по бавно ще достигне търсената температура ако въобще я постигне и ще харчи повече ток, поне докато достигне търсената температура.
При мен е точно обратното според ватметъра.Ако вдигам степента на вентилатора и консумацията се качва.
Благодарение на колегата Badr, моят RAS-13G2AVP-E вече не работи на автоматичен вентилатор. Както и малкия SRK-20ZM-S през деня. Скоростта на турбината е фиксирана предимно на 3-та скорост (рядко на 4-та). Като резултат, пада моментното енергопотребление на машините, температурата в стаите се покачва малко, машината (тошибата) престава да работи в повторно-кратковременен режим. Комфортът не се нарушава, поради конструкцията на климатизаторите и разположението на вътрешните тела. И двата модела работят много по-добре по гореописания начин, отколкото с автоматичен вентилатор. Колеги с такива машини, пробвайте!![]()
От прочетеното в темата, реших и аз да изпробвам( до преди това винаги съм ползвал авто на вентилатора). След поставяне на средни обороти вентилатора, комфорта в стаята се подобри, температурата се увеличи с 1 градус(спрямо зададената по д/у), разхода остана същия. Става въпрос за климатици МЕ серия SF.
Sent from my LG-H960 using SetCombG Forums mobile app
А бе, ще се сетите...
Добре, че след 2 години се сетиха, щото можеше да се сетят след още 2.![]()