Това пък от къде го измисли?
Това пък от къде го измисли?
Това се случва само при включване на климатика или смяна на режима (отопление-охлаждане) и за един час, а не от всеки бутон който се натисне.
" * The room temperature is controlled 4°F(2°C) higher than the setting temperature for 60 minutes
after starting the operation. (за режим отопление)
After 60 minutes, it is controlled based on the normal setting temperature."
"The room temperature is controlled 2°F(1°C) lower than the setting temperature for 40 minutes
after starting the operation. (за режим охлаждане)
After 40 minutes, it is controlled based on the normal setting temperature."
Едва ли това е най-икономичният режим при положение че вентилатора е на АУТО, режима е на АУТО при настройка 24гр. Даже не е и най-комфортният, защото от 22-26гр. климатика е в режим мониторинг, без значение от външната температура.
"TS+4°F(2°C) >= TB >= TS - 4°F(2°C) Monitoring / Monitoring / Monitoring"
Чак като превиши 26гр. или падне под 22гр. тогава избира режим охлаждане или отопление.
Е не се знае какво прави, въпреки че си мислите, че знаете.
Този пост е редактиран от avenger; 09-03-16 в 18:43.
Планирам да сложа кондензаторни батерии на захранването на термопомпата и сушилнята.Това, което ме спира е, че не знам доколко ще има ефект в/у електромера компенсирането на реактивната енергия...
Този пост е редактиран от avenger; 09-03-16 в 18:44.
Битовите електромери измерват само изконсумираната активна енергия.
Там врътката предполагам е друга-например с константата. Софтуерът се бъзика сравнително лесно от "оторизираните" органи. :D
Така и до днес нямам еднозначен отговор....
Ако имаше смисъл, големите потребители нямаше да си изхвърлят кондензаторните батерии. Замислял ли си се?
Как може да се провери дали от енергото не правят номера с електромерите?
От тоци не разбирам, но си мисля за следното - примерно вземам една печка с реотан, измервам и съпротивлението,
с мултицет измервам напрежението на мрежата и по Закона на Ом изчислявам консумирания ток I = U/R. След това мощността на печката P = U x I x 1
Ако спра всички останали консуматори и ако включа само печката, след 60 минути електромера трябва да ми пожаже абсолютно същата консумирана мощност, така ли е?
Новите електронни отчитат и реактивна електроенергия, въпреки че ако не се лъжа по закон плащаш само активна такава. Но нищо чудно да се окаже, че плащаме и двете.
SPSt е специалист, да каже има ли точен начин за измерване на реактивна енергия или еталнонен товар на активна+реактивна мощност (защото климатика не е постоянен товар). С удоволствие бих направил експеримент в къщи, всички консуматори изключени, един тестов консуматор, контролен електромер и електромера на ерп-то и няколко часа тест.
Не е трудно! Вземаш един стар електромер с въртящ се диск. За него е сигурно, че отчита само активната енергия. Свързваш го след електронния и за товар закачаш един електрожен. Откачаш всички други уреди и един час правиш заварки. После гледаш има ли разлика в показанията на двата електромера.