Този пост е редактиран от avenger; 09-03-16 в 18:47.
Аз забравих да кажа, че при мен дженерала беше на "среден" вентилатор/турбина през целия месец и това според мен също допринесе за намаляване на сметката.Предни зими винаги съм го ползвал на режим "ауто" на турбината на вътрешното тяло.
Ползвам съм го преди и в режим 'high", но според мен в този режим няма ефект от намаляване на сметката/конусмацията за/на ел.енергия.
Биро, не съм точно специалист по ел.измервания, но работя и с електромери. Та в тази връзка електромерите за активна и реактивна енергия са различни. Има и комбинирани, но те изкарват отделно показанията на реактивна и активна енергия. Не мога да твърдя със сигурност 100%, но мисля, че битовите електромери не хващат реактивната енергия, понеже при измерването и се налага дефазиране на 90 0 на тока.
Относно експериментите, други вече са ги правили, просто потърсете в нет-а. Предварително се извинявам, че ще дам връзка към друг форум, но там намерих най-точно /според мен/ обяснение. Цък
Да, това започнаха да го слагат заради легендарното обледяване на долната част на топлообменниците на много модели от промишлената гама.