Здравейте,
Спряхме се на този климатик: https://www.emag.bg/mobilen-klimatik.../pd/DVM2S3BBM/
Kупихме разопакован продукт (такъв който е вече купуван и върнат на еМаг, предполагам от недоволен купувач, който не се е изкефил или на шума или на нещо друго), и се оказа че в комплекта нямаше едната от двете греди, които са за монтиране към прозорец. Много се издразних като разбрах, но грешката си беше моя, понеже не отворих и не проверих пратката пред куриера, а чак после. Реално не ми се занимаваше да връщам продукта и трябваше да измайсторя мое приспособление за монтиране на тръбата за горещия въздух към капандурата. Така се получи по-добре. Гредите, които са в комплекта нямаше да ми свършат работа, защото те са за плъзгащ прозорец, а не за капандура като моята.
Вече около седмица ползваме климатика и за сега сме доволни. Единствения минус е, че е шумен - не е нетърпимо когато компресора работи, но за спане докато работи мисля, че ще е доста дразнещо. За около час работа вечер успява да свали температурата в помещението с 4-5 градуса - от 29 до около 24. Не съм пробвал да го пускам да работи за повече от 2 часа, за да видя дали може да свали температурата под 24 градуса. За това време отделя около литър вода.
На този етап съм доволен от покупката. Ще видим как ще се справя когато навън температурите станат 30+.
Когато компресора не работи и климатика е в режим вентилатор е доста по тих и може да се спи съвместно с работата му (има 3 степени на работа на вентилатора).
Мисля да сменя картоненото приспособление за капандурата с платнено с цип, от снимката обаче - или ще поръчам от Китай ($25) или ще ушия едно такова..
Юли/Август ще пускам още ъпдейти