Страница 8 от 8 ПърваПърва ... 678
Резултати от 106 до 109 от общо 109
Like Tree14Одобрявам

Камина с водна риза или инверторен климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    284
    #106

    Re:Камина с водна риза или инверторен климатик

    Symptom,ти анатемосваш бъдещето,което е във възобновяемите източници,като дървата,като най-доказан такъв.Фосилните горива,чието досегашно ползване доведе до възход на цивилизацията и прекомерно увеличаване прираста на населението са на изчерпване.Предстоят ни интересни(сложни) енергийни години.

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #107

    Re:Камина с водна риза или инверторен климатик

    Ами то и тук си действа Програмата за кредитиране на енергийната ефективност и връщат 20% на всеки, който кандидатства за закупуване на климатици, котел и инсталация на газ, котел и инсталация на биомаса (пелети, чипс), слънчеви инсталации за топла вода, фотоволтаици. Над половината ми клиенти напоследък ползват тая програма или поне кандидатстват.
    Symptom, нито черното е толкова черно, нито бялото е толкова бяло - нали половината електричество за твоя климатик идва от изгаряне на нискокалорични въглища в ТЕЦовете, а другата половина от анатемосаните АЕЦ, които са пред затваряне?

  4. Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    186
    #108

    Re:Камина с водна риза или инверторен климатик

    Проблемацията е комплексна, разбира се ,че нит о е черно или абсолютно бяло, то си е направо 256 нива на сивото.

    В системите за възобновяеми източници има бъг.. аз лично се борих за малка централка, около 40 kWp понеже имам хубава база. Да оставим на страна държавния батак с цените и законите. Батака е от една страна въс високите цени на съораженията и от друга в ниското кпд и до момента. Когато 1 kWp се изплати за 5 години както е в учебниците по икономика тогава ще има светлина в тунела. Подозирам ,че кпд-то се държи изкуствено надолу за да се купуват бройки панели...,а то ядец,и цената не спада..там пък другия проблем с мястото ( ако е за на покрив). Нима същото не е с автомобилите Хубава Тесла.. за 87 000 долара.. вземам си замърсяващият GT-R за същите пари и толкоз.

    И понеже нищо на света не е толкова просто .. в БГ сам осе сече без да има ново засаждане без да се експлоатира по квота ,видим балкан дайййй дорде има... Е това е анти-природно.
    Е верно е и климата харчи ток, и колите всеоще папкат гориво.... Ние няма как да измислим макро-то.. ние да измислим микро-то . Аз от климата съм доволен,не ние е било студено,въздуха ни е бил чист. Ако кажа какво съм изразходвал като ток за целия сезон ще ми се смеете. Ако кажа какво минава през къщата на жената като огрев за да работи една печка...и каква е сумата накрая и недостатъците, пак става смешно.
    Надявам се не съм допринесъл за разводняването на темата . :rolleyes:
    mirandi одобрява това.

  5. Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Живее в
    Врна
    Мнения
    214
    #109

    Отговор: Камина с водна риза или инверторен климатик

    Здравейте, реших и аз да изкажа скромното си мнение по темата, породено от личния ми опит. Живея в къща и съм избрал комбиниран начин за отопление. Ползвам климатици и най опростена отоплителна инсталация-печка с водна риза на дърва. Климатиците използвам ежедневно при температури над и около 0 градуса. В този диапазон отоплението с климатик е най ефективно,безопасно и неангажиращо,в сравнение с всеки друг начин за отопление. При температури под - 0 градуса не изключвам климатиците а успоредно паля и парното, при ниски температури отоплението на дърва става по оправдано. Използването на отопление с твърдо гориво при температури над 0 градуса е нерентабилно защото се губят излишни киловати в проветрение и жега. В повечето случаи, няма дежурен на печката който да я поддържа , буха се с дърва за да изкара по дълго с едно зареждане, особено вечер и така в даден момент отдава повече от колкото имаш нужда. Освен това, никога не съм спокоен , когато се налага да изляза а печката да гори,дори и да е на пелети. Плюсовете на простата печка с водна риза са при много ниски температури и при бедствени ситуации ,без ток с консумация от 50w на помпата и ЮПС можеш да изкараш с дни. Същото не можем да кажем за по модерното отопление на пелети, което се нуждае от много по голяма мощност за да поддържа горенето. Мнението ме е , че използването на климатици за отопление е най рентабилно, удобно и оправдано, но винаги е хубаво да имаш и някой скрит коз в ръкава..!
    ccankov73, IvanovSf, ivan9494 и 1 други харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 8 ПърваПърва ... 678

Подобни теми

  1. Камина с водна риза и ел .нагревател
    От tanchoo във форум Отопление
    Отговори: 2
    Последно: 19-01-19, 10:41
  2. Камина с водна риза
    От k.ivanov във форум Отопление
    Отговори: 42
    Последно: 23-09-13, 21:26
  3. Проблем с камина с водна риза
    От husqvarnah142 във форум Отопление
    Отговори: 10
    Последно: 01-02-11, 19:18
  4. Камина с водна риза проблем
    От smolls във форум Отопление
    Отговори: 4
    Последно: 03-01-10, 23:42
  5. Отново камина с водна риза
    От ninanb във форум Отопление
    Отговори: 3
    Последно: 25-11-09, 00:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе