Алекси, прочети отново някои точки от поста ми. Особено т.1. Няма кеф за без пари. Доходите със сигурност са ми по-малки от твоите. Но не стига, че не си позволяваме някакви особени удоволствия, но и на студено ако седим, то за какво ли живеем. А и жената всичко друго ще изтърпи, но усетили студ и става абсолютно нервна. Като змиите е. Краката и ръцете са и винаги леденостудени.
Ако ми стоплиш цялата къща, както с парното на климатици за 100лв. месечно ще си изхвърля и двете котлета на парното. Аз без климатиците плащам по 70-80лв. ток.
Бях забравил за подовото. Навремето (при соц.тока) с баща ми имахме идея и за него. В моя случай не става толкова идеално, защото ще топля и мазетата под къщата.
Цените на всички енерго носители расте за съжаление. И токът расте, и газта и въглищата. Това е положението. За по-малко разходи трябва да правиш компромиси с някои от следните параметри:
- отопляваната площ
- времето на отопляване
- поддържаната температура в помещенията
- субективното усещане за комфорт
Всичко друго са философии. Никога не съм разбирал хората като почнат да правят сметки за някакво избиване на инвестиции. Не от всичко може да се избива.