Колеги,какво подово покритие е най-ефективно върху подово отопление - теракота? ламинат?. За предстоящо в апартамент ново строителство сондирам мнения.
Колеги,какво подово покритие е най-ефективно върху подово отопление - теракота? ламинат?. За предстоящо в апартамент ново строителство сондирам мнения.
Не съм сигурен какво точно имате в предвид под "най-ефективно", но керамиката предава топлината по-бързо. Съответно подовата настилка се затопля и изстива по-бързо и температурата, която достига е по-близка до температурата на водата. При ламинат затоплянето и изстиването става по-бавно.
Разлика в изразходена енергия към отдадена енергия не мисля че съществува или е много малка (съответно ламинат не води до по-високи сметки). Аз лично керамика в жилищна площ не бих си поставил, но това е по-скоро въпрос на вкус.
Германия спря сертифицифането на Северен поток, ***** влезе в Донбас.
Идват “интересни” времена/сметки….
Мда, ето какво е казал Дмитрий Медведев ,който е зам.председател на националния съвет по сигурност на РФ-
"Канцлерът на Германия Шолц разпореди спиране на процедурата по сертифициране на газопровода СП2.Добре дошли в един нов свят ,в който скоро европейците ще плащат 2000 евро за куб.метър газ"
Май май тоя път я закършихме...
Ще я закършим ако наще убавци не ни гледат интереса.
Малко неутралитет ще ни избави от драмите.
Но....... https://dnes.dir.bg/politika/150-ame...ie-v-novo-selo
Закършил си дръжки. Бедна ти е фантазията колко още може да закършваме.
Руснаците не ги мисли, техният пазар е на изток.
Ти верно ли мислиш че дядя Путя не си е обмислил варианти/ходове?
Това да не е нашия Банкянски “лауреат по всичкология” - абаут-абаут….
“Боли го” стажа в КГБ и директорското място в ФСБ за обикновенния руснак.
Къв пазар кви пет лева ако не е европа руснаците са умрели от глад. Те са окаяни като нас даже са по зле това е страната на която дядо Господ е дал най много от всичко и нищо не могат да направят с него само продават. Когато само продаваш и нищо не правиш си най уязвим нищо че дрънкат с оръжие те ще се озаптят глада не е добър съветник.
политически спам - не в този форум моля.
Почини си 30 дни и заповядай пак.
mod. edit
Този месец отоплението ми коства цели 100 пари.
144лв и стотинки, от които вадя летните сметки- 40-50 пари.
То хубу, ма не е за Газ.Толкова ниски сметки и безгрижно отопление никога не съм имал.Не мога да го сравня по комфорт с Газът, наистина.
Този пост е редактиран от Трифон Панайотов Трифонов; 25-02-22 в 14:35.
68лв само топла вода за 3ма човека. Парното е работило сумарно около 25-30 часа за месеца.
С цената на газа какво ще става не знам, но днес взехме няколко тона нафта на 2.58 БЕЗ ДДС на едро, а вчера я взехме на 2.41.
От утре доставките са спрени...временно.
Явно отоплението на газ ще става все по-луксозно...
п.с. Скъпа ела на гости, на парно съм, ще правя салата краставици .
Офффф, прав си. Спирам с климите.
Смениха ми газомера, та пробно навъртях 996 литра.
Надявам се програмата да го отчете като единица, та да споделя!
Мир и Любоф!
Лошия, може ли да те питам- защо ги сменят тия газомери, с такива, с дистанционно отчитане?! А кога ще избият инвестицията и по важно- Как и от Кого?!
Е?! Тъй де, нищо лично.
Този пост е редактиран от Трифон Панайотов Трифонов; 25-02-22 в 22:06.
5 излишни изречения и нищо съществено на моя въпрос за цената на климатиците.