Страница 42 от 184 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно
Резултати от 616 до 630 от общо 2757
Like Tree1090Одобрявам

Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Отговор: Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

В България има много пожари (пример)тръгнали от ел.уреди или късо съединение по ел.инсталацията и нито един случай на проблем с ЦЕНТРАЛНО газоснабдяване. В къщата ми, ел.инсталацията е много по-опасна от тръбата с газ, която върви отвън и влиза в мазето до котлето. Преди много години почти се запалихме от един контакт за готварска печка в обитаемо мазе, който се нагряваше и подпали дървената ламперия и стиропора под нея.
    В онези държави почти всичко се топли на газ. Възможно е да се случи нещо на 10г. Част от инсталациите при тях са много стари и може и да има някъде нарушаване на правилата. Но съм сигурен, че ако тръгнеш да събираш материали за пожари и проблеми с ел.инсталации и ел.уреди ще са много повече.
    Топли се на каквото искаш и стига си писал извън темата.
    Можеш да не караш или возиш на автомобил - там пък ежегодно загиват хора, колкото в един локален военен конфликт.
    Или имаш фобия само към газ???
    Този пост е редактиран от VanDan; 30-04-13 в 18:13.

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

В ония страни стават доста взривове от газ дори скоро по тв споменаха мисля Франция със жертви.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Нещо за повишаване на акциз на природен газ се говори. Май пак ще ни удари ценовата тесла тези, които сме на газ.

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    Нещо за повишаване на акциз на природен газ се говори. Май пак ще ни удари ценовата тесла тези, които сме на газ.
    Че тя и сега теслата си я има ама те на газ са предимно тези който могат да си го позволят и едва ли ще ги откаже евентуално поскъпване.

6. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Велев не вървят ли климатиците, че си тръгнал да плюеш по газификацията? Аз не мога да кажа, че повече се газифицират богаташи, защото поне при нас газовата мрежа я няма там, където са хората с пари. Но затова пък напоследък има засилен интерес и от пенсионери, дори си плащат и щранга на входа, който вече не се поема от газовото дружество

7. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Не си е евтина газта - миналата зима за най-студения месец имах около 200лв. газ и 60 лв.ток а комшия в апартамент като моя и то на последния етаж само на ток с инверторни климатици 190 лв.ток. Градусите при него дори по високи... Да не говорим инсталацията какви пари отиват...
    zhelko одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Цитат Първоначално публикувано от Lazar Виж публикацията
    Велев не вървят ли климатиците, че си тръгнал да плюеш по газификацията? Аз не мога да кажа, че повече се газифицират богаташи, защото поне при нас газовата мрежа я няма там, където са хората с пари. Но затова пък напоследък има засилен интерес и от пенсионери, дори си плащат и щранга на входа, който вече не се поема от газовото дружество
    Защо реши че плюя нищо лошо не съм казал. Просто знам че е скъпо дори имам клиенти който преминаха на климатици поради високите сметки за газ.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    Не си е евтина газта - миналата зима за най-студения месец имах около 200лв. газ и 60 лв.ток а комшия в апартамент като моя и то на последния етаж само на ток с инверторни климатици 190 лв.ток. Градусите при него дори по високи... Да не говорим инсталацията какви пари отиват...
    Класика. Отдолу го топлят с парното и той от 20* вдига до 22 с климатика.

11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Велев, и аз имам много клиенти с климатици, които минават на газ или пелети за да се стоплят. Високите сметки за газ в повечето случаи са от неправилен избор на котел, лоша инсталация и безхаберни проектанти и инсталатори. Но дай да не спамим и тази тема!?
    tokata одобрява това.

12. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18 Виж публикацията
    Класика. Отдолу го топлят с парното и той от 20* вдига до 22 с климатика.
    Няма парно при нас! Които сме на метан сме с водно отопление. Както при мен така и при него е с комшиите. Аз от началото на 2008 съм на метан и съм доволен като удобство и уют! Има една малка подробност, че бях без стаен термостат до миналата година! Сега съм с такъв и тази зима да видим дали ще даде икономия някаква!

13. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Ами то "парно" няма никъде, всичко е водно. "Централното парно" и то е водно, тази дума "парно" е останала като нарицателна. Сигурен съм, че lazarus18
    има предвид, че съседът отдолу на оня от последния етаж топли цялото жилище на метан и помага на комшията си отгоре.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Точно. Отоплението с газ си е "парно" точно толкова колкото и това на Топлофикация или на дърва, или на ток.
    Те затоплят цялостно жилището, което се отразява много благоприятно на съседите отгоре.

16. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Парното си парно, водното си е водно но в случая се говори за водно-разбрах!
    И все пак и да ме убеждавате - няма как да стане! С моите наблюдения стигнах до извода, че с качествени клими е по евтино и по неконфортно от метан-водно отопление! Това с некадърно изпълнение на инсталацията няма коментирам понеже считам, че при мен е направено качествено!

17. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Виж, при тебе може да е качествено, щом плащаш 200лв за газ и топлиш цялото жилище. Не мисля, че това е много. За 100лв няма как да се топлиш с котел - това е цялостно решение. С климатик можеш да топлиш 1 или 2 стаи и да плащаш 100лв - всеки си решава

18. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Очакваме вдигане на цената на газта.
    Това в по моите сметки дава +2ст. на м3 или почти +2% от Нова Година.
    Този пост е редактиран от orlincho; 11-11-13 в 10:43.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 42 от 184 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Майстор за локално парно из Пловдивско
    От Jumbalaya във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 15-11-13, 17:46
  2. Отговори: 1
    Последно: 27-03-13, 17:25
  3. мога ли да си направя локално парно ?
    От get във форум Отопление
    Отговори: 15
    Последно: 09-01-12, 12:28
  4. UPS за локално парно,избор?
    От Binq във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 07-01-10, 16:22
  5. Локално парно с бойлер
    От nakt17 във форум Отопление
    Отговори: 18
    Последно: 19-03-08, 11:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе