Мисля, че е идентичен случаят, но аз нямам жица до северните стаи, така че ми остава само вариантът с безжичният програматор. Сегашният ми е също оригинален.
Мисля, че е идентичен случаят, но аз нямам жица до северните стаи, така че ми остава само вариантът с безжичният програматор. Сегашният ми е също оригинален.
Преди две години,когато си монтирах радиатор в коридора,направих разклонение към него от една тръба под замаската в северна стая. В същия канал бе положен и кабела за термопрограматора отиващ към хола ми /южен/. Просто от там го продължих към новото му място в детската стая.Сега в трите северни стаи се поддържа 21°С с помоща и на малка регулировка на секретните кранове,а в хола като напече и Т се вдигни над 21°С - е бонус и отварям вратата към коридора,топлото да ''ходи'' там ! Така не е икономично,но е топло навсякъде и котела не спира,когато слънцето напече през зимните дни . . .
И аз отварям вратата на хола да "ходи" топло към другите помещения.
Абе, колеги, я ме светнете за тези секретни кранове....как регулирате, каква е методиката, къде се намират?
Ама радиаторите ми са по лъчева схема (всеки радиатор се захранва от общ колектор), не са последователно свързани. Дали описаният начин ще ми помогне на мен.
Да. В интервала +/- 1 градус.
Ооооо, +/- 1 градус е недостатъчен. Ще се минава на безжичен програматор
За м. Февруари - 162лв.
80м2 Етаж от къща без изолация в гр. Пловдив.
Бош конденз 7000 + бойлер със серпентина 120л., стаен програматор FW200.
За м. Януари - 145 лв., а за Февруари - 170лв.
120 кв.м. с изолация в София. Котела също е Бош Конденз 7000 и програмато FW200 + бойлер 120 л.
Супер! Браво момчета! Аз предни години що спорове съм водил във форума - много хора не ми вярваха като докладвах дори и по-високи мес. сметки от мои клиенти. Лъжел съм хората да се газифицират (сякаш че имам някаква ползва от това)
добре е да се отбележи ,че нямаше зима
Айде не ми я хвалете тая газ. Русе за 110кв тази "зима" -отопление, бойлер и готвене за декември беше 300лв.
Тухла построен в началото на 90-те с пвц.
За 2013 декември беше 400лв сметката.
И аз съм с такива сметки. 2014 по 400-420лв. Януари-Март. За сега съм по 309лв. на месец - Януари и Февруари и чакам изравнителната за тримесечието в началото на Април.
Едни и същи приказки си приказваме Лазар. От потребител до потребител и от сметка до сметка има балкан разлика. Единствено сега има по-голям избор на Котли с ниска минимална мощност. Това е разликата. Но не вярвам да ми свали сметката на половина. Тази топлина трябва да дойде от някъде.
Газта не я хвалим.
Изпълнението и функционирането на отоплителните инсталации на момчетата заслужават похвала.