Няма страшно:
КНСБ предлага по още 100лв към заплатите през 2017г.
То и аз чакам 6-ца от тотото ама няма.Ноември не беше топъл,миналата година беше топъл.За ноември имам 115м3 *0.65ст=74.75лв.Това е 80кв.м чисто измерени не по нотариален акт.4 стаи ,коридор,кухня и баня и тоалетна.22гр. от 05.30ч до 21.00ч,останалото време 20гр.Това е с готвене и къпане.Котела е Витоденс100.
Здравейте форумци, вече половин месец разчитаме за отопление и БГВ на едноконтурен Бош 14 квт. При около 100 кв м поддържаме в дневните 21 гр и 18 гр в спалните. Управлението кара котела да работи на 40 гр в по-топлите и на близо 50 гр в по-студените дни. Без да съм го много следил забелязвам, че си почива периодично. До сега е изразходвал 100 м3,което е приемливо при липсата на подкрепа от съседи в съчетание с последен етаж и три изложения. Вътрешна изолация на таван и външни стени.
Пожелавам на всички весело посрещане на Новата година! Нека всички бъдем здрави и добри!
ЧНГ! Надявам се да сте здрави, както ви пожелах и да не ви болят много главичките. И заради по-вечето свободно време и възможността да наблюдавам работата на котлето,свалих макс темп на водата от 70 на 46 гр. Така се надявам да не излиза от оптималния режим и да се избегне цък-цък режима. Естествено ще му отпускам тавана ако времето се затегне. Моля за коментари!
Така още повече ще влиза в цък-цък, защото при по-ниска температура на водата пада мощността на радиаторите. При голяма минимална мощност на котела няма решения освен много отоплителна мощност.
На този котел е 2 квт мин мощност. Тези 46 гр се паднаха точно, и сега държи съвсем малко под зададените 21 гр и не изключва изобщо. Как ще се отрази това на разхода и на самия котел (непрестанната работа за помпа, горивна камера и др)? Да му се занимавам ли (не ми е трудно) или да вдигна малко тавана и да оставя да се оправя управлението въпреки спиранията?
Мисля, че най добре да оставиш на котела да преценява и управлява, а не ти да му задаваш задачки за решаване.
Здравейте,
ЧНГ бъдете здрави, щастливи и много късмет през новата 2017, и да не поскъпва газта
Да добавя и аз за консумацията вече, от септември сме на газ. Етаж от къща, няма само външна изолация, квадратура 100 кв.м., температура 21гр. като няма никой и нощем, 24гр. когато сме вкъщи, топла вода и отопление котле De Dietrich Naneo EMC-M 24/28
Октомври-60 кубика
Ноември-100 кубика
Декември-160 кубика
Аз лично съм много доволен от постигнатия резултат
Този пост е редактиран от Dian Petkov; 03-01-17 в 14:32.
Честита да ни е Новата 2017 и от мен ! Какво да ви пожелая освен много здраве и по-малко увеличения на синьото гориво !!! Колега Dian Petkov направо благородно ви завиждам за това постижение за м. декември - 160 м3 газ за 100м² в Шумен . . . Не мисля , че при вас е по-топло от Ст.Загора , но пък аз имам за 92 м² ап. - 305 м3 газ за декември. По 10 м3 газ на ден Явно това котлеDe Dietrich Naneo EMC-M 24/28 си върши отлично работата и е ново поколение за разлика от моя 12 год. ветеран Vaillant !!! По принцип тази година при нас си е доста студено за разлика от други години , но това си е направо двойно , като се има предвид , че си 100 м² ! Успех и занапред !!!
- - - - - - - - - -
Иначе във фактурата за 12.2016 година пише 305 м3 = 205 лева !!! По 0.69 лв. кубика. От 1 януари + 4.6 % = 0.72 лева !
305 м3 не е ли много наистина? Не вярвам да е от котлето такава разлика, а и при нас по принцип е по-студено, от Стара Загора.
Здравейте!,
пожелавам на всички здраве, късмет и ниски цени на "газа" през Новата 2017 година.
..по темата - явно Дядо Коледа в аванс е посетил колегата Dian Petkov , дарил го е със златен котел и/или газомер...., както се казва дай Боже всекиму, такива месечни сметки и температури!.,
.. но не и при мен!
месец Ноември (6-30) - 268 кубика
месец Декември - 544 кубика - /по фактура/
-отоплявам 3 и 4 мансардни етажа от къща близнак общо не-повече от 150м2 - северозападно изложение, големи прозорци-дограма варен бук с обикновен стъклопакет, топлоизолация-нула, температура 20°/22.5°
котел Бош конденз 2500 23KW - едноконтурен
N.C.
Този пост е редактиран от JordanS; 07-01-17 в 11:31.
Градски, тези 100кв.м. реални ли са или по нотариален акт.И аз мислех ,че мойте са 120кв.м. ,ама като ги измерих стая по стая излязоха 77кв.м.4 стаи ,кухня,коридор и баня -тоалетна заедно.За декември 200куб.м. направих при темп.от 21.00до 05.30ч-21гр. ,останалото време 22гр.Дограмата 6 камерна,троен стъклопакет и изолация навсякъде.Отвън,,тавани и от вътре където трябва.как ги правиш тези разходи ,че и на 24 градуса през деня.Има нещо гнило.Котелът ми е Витоденс100.Да добавя че е етаж от къща и от горе над мен е таван и покрива.