A преди изборите всички сваляха ддс цени вдигаха доходи.
Sent from my K012
A преди изборите всички сваляха ддс цени вдигаха доходи.
Sent from my K012
Мой познат работи в сектор като търговец. Това вдигане на цената ми го говори от година. Единствено виждам политика в евентуално задържане на двигането.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Да не е от година, някъде от 6 месеца се говори. През есента комисията отказа пълното искане на Булгаргаз. Още тогава искаха 30%. Разрешиха само 7-8 по спомен. Дано не се върнем на старите нива след няколко поредни увеличения, че сметките никак няма да са добри. Макар че тогава нефта стигаше 100-120$. А сега дори и с тренд нагоре е много под 100. Сега пък самият долар е поскъпнал. Гадна работа. Докато за ток винаги ще се търсят резерви, за газ няма прошка. Най-много забавяне.
Ама колко показно ни разстреляха с това увеличение... Днес избори утре на ви 30% увеличение на газа - ай честитУ! Нямат срама - на някой още да не му е ясно, че има политически контрол над КЕВР?
Независима - дали?ПРАВИЛНИК за дейността на Комисията за енергийно
и водно регулиране и на нейната администрация
.....
.....
(4) Комисията при осъществяване на своите правомощия е независима от органите на
изпълнителната власт.
Я тук "газовиците" да кажат има ли такъв рязък скок на цените на газа на международния пазар или причините за поскъпването са само вътрешни?
Иво,
Ако това е политическо действие, то означава, че някой залага противотанкова мина под задника на едно бъдещо правителство.
Е беше една друга приказка през ноември 2016.....
Бойко Борисов: Осигурихме най-ниските цени за газ в Европа да са в България, а бяха най-високите-ЦЪК
Мандат номер 3 на Тиквочев добре започва.Да видим само как ще завърши за обожателите му.
Много се радвам, че горещата вода ми е безплатна и парното ми не зависи от монополистите.
"че горещата вода ми е безплатна" - я , отде бе?
При ценообразуването на природния газ у нас, доколкото съм чел не се гледа цената на природен газ в други държави, а се прави само на местно ниво. Използвали били при сметките някаква цена на петрола (не знам точно коя), цена на долара и доставна цена на природния газ, която е от доставчика.
Хам туй ВЕИ колку струа.... или го намери на улицата.Щот при мен газта за БГВ лятото (когато ВЕИто е най-ефекивно) ми е 15-25лв за 6 човека! И като си правих едни сметки ,че това ще ми се избие след 7-8 години и чак тогава ще е БЕЗПЛАТНА топлата вода......се оказа Илия на кирия......
Здравейте, отдавна не съм писал а и рядко пиша, защото съм с газ от ноември 2016, за Януари и Февруари сметките ми са 142 и 144 лева, средно дневно 7,5 кубика което мисля че е добре, но за мен най- важния термометър и показател е жената. 16 години на климатик с елеци и жилетки 5 месеца на газ по къс ръкав и леки блузки без стаен термостат само с глави на радиаторите, отвсякъде екстра. 80 кв.м. жилище, котел Бош конденз 2500 Та всичко е супер, но имам питане основно през нощта в две от стаите с най- дълъг тръбен се чува пукане, чукане и други шумове които са от време на време, но като цяло не са приятни, дали може да ме ориентирате какво може да е. Благодаря предварително.
"най- важния термометър и показател е жената" -
какво да направиш , разни хормони - разни идеали .
п.с. и при мен е така...
Жената един път ме е похвалила в живота - за парното на газ. Иначе нямам никакви шумове, пукания и тракания от тръби и радиатори. Единствено котелът бумти при честите пускания и спирания, когато жената врътва крана на топлата вода в кухнята за няколко секунди по няколко пъти в минута.