Честито рождество Христово !
Здраве и късмет.
Честито рождество Христово !
Здраве и късмет.
Колеги , честито Рождество Христово и Весела Коледа !
ЧЕСТИТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО
ОТ БОГ ЗДРАВЕ И ЖИВОТ, ОТ НАС САМИТЕ - ОСТАНАЛОТО
Ето и моята схема на инсталацията в т.ч. въпросния бойлер.
Не е зле да припомниш модела на котела - Де Дитрих ли беше и точния модел.
Котела е WOLF CGB 35 kW
Линк: http://www.wolf-heiztechnik.de/en/pkp/home.html
А бе и да го умуваме, и да не го умуваме - трябва да се преправя, за да имаш топла вода. Срамота е да имаш 2 помпи, които да работят за бойлера, а да нямаш топла вода. А не говорим, че нито едната от двете не ти е нужна. Просто трябва малко повече професионализъм.
Благодаря ти Лазаре!
То се е видяло, че ще трябва да се преправя, но сега ще го оставя така, защото се поохарчих, дадох около 10000 лв. за всичко направено. Аз съм непреклонен и ще търся решение, иначе язък за уж модерната инсталация без достатъчно топла вода.
Сега като навън е по студено темепературата на котела е по висока и оттам в бойлера също е малко по висока, но не е това, което се иска.
Аз имам една идея за създаване на втори поток или с трипътен вентил, който да спира/разделя отоплението от загряването на топлата вода приоритетно с електронно управление. Незнам дали това е възможно, а и дали котела ще свърши работа. Той е едноконтурен.
Ще го мисля отново, а и на принципа опит-грешка се надявам да достигна поне 43°С,топла вода. Ако някога имаш път за Банско ще се радвам да се видим и евентуално да обсъдим нещата на място. Все пак не е невъзможно да се случи в тази малка държава.
След като се сдобия и с вътешен терморегулатор ще споделя какво се случва.
За момента разхода е около 13.6 - 15 куб/ден при стайна темп. 22°-22.5° за 120 кв. м.
Искам да те питам най общо, това дали е нещо нормално или съм извън нормите?
Поздрави и Весело посрещане на Новата Година.
Хм, да, Банско е подходяща дестинация през зимата, ама тази година не влиза в плановете . Ако искаш направи някоя снимка на системата и я прати ма мейла от профила ми.
Лазаре как би коментирал горните цифри? Ще направя подробни снимки и ще ти ги изпратя.
Той въпросът не е към мен, ама Лазар явно не го е видялПървоначално публикувано от emch
Моят отговор е - зависи от:
1/ Гледната точка -според мен не е много, тъй като не е в къщи
Сега сериозно - наистина зависи от много фактори - най-общо казано свързани с топлозагубите на жилището и разчета , изпълнението и режима на отоплителната инсталация.
Ако искаш да посмяташ малко:
http://www.remixbg.com/htmDocs/Tabli...20gorivata.htm
Ще излезе, че нон стоп ти работят почти три духалки по 2 kW.
Моето жилище е почти толкова голямо, неизолирано, проветрява се доста.От години не гледам разходомера...Погледнах го миналата година в най-големите студове, от любопитство - разхода беше около 17-18куб. на денонощие. Много ли е, малко ли е - не знам.Поддържам 21-22гр.Знам само, че това отопление не е от най-евтините и че кеф цена няма.
Ами за един апартамент в жилищен блок е голям този разход, но за къща в Банско - знам ли? Разходът може да бъде завишен от големи топлозагуби или от неправилна работа на котела или инсталацията. Трудно е да се отговори еднозначно дали е нормален
????? - хм - хмПървоначално публикувано от Lazar
И аз това разправям, ама няма кой да ме чуе, а се чуват други неща, който дразнят платежоспособният потребител, запознат с правата си.
Е на всички весело посрещане на НОВАТА ГОДИНА и със здраве.