Първоначално публикувано от
JKanchev Привет на всички колеги в тези хубави, студени зимни дни.
Искам да споделя с вас сериозният /според мен/ разход на газ от котел Вайлант 20 и обща мощност на отоплителната инсталация от 14 киловата монтирана в монолитно не санирано жилище с ПВЦ дограма от реални 80 кв.м. /210 куб.м/. От тях отоплявам 65 кв.м. със Калорматик 360F през деня от 08.00ч-21.30ч - 19.5 гр., а през ноща - 19.00 гр.
Средно на час разхода ми е 0.650 куб.м. при външа -3 гр./15.6 куб.ден/ , а от вчера и днес при външа средно -7 гр. разхода на час е 0.820 куб.м. - /денонощие 19.68 куб.ден/.
Направо ме убива от разход, а от там и сметки
. Първа година съм със газ /няма и 3 месеца/ и съм готов вече да и врътна кранчето
.
Котела работи нормално без режим "цък-цък" когато е настроен в модулационен режим - т.е. 20 минути работи, 20 мин. почива при максимум 55 гр. изходяща.
Когато е в режим "on-off" - 3 мин. работи - 7 минути почива при 60 гр. изходяща /за този режим няма да ви казвам колко ми е разхода
/.
Калорматика е монтиран според правилата - и на пръв поглед уж работи нормално.
Настройките на котела са според препоръките на инж. Нейчев - така, че трябва да са правилни.
Променял съм в различни варианти горната граница на мощността на котела - ефект 0.
Променял съм параметъра d 2, време на блокиране на горелката от 20 до 45 минути - ефект 0.
Наблюдавал съм газомера да не ми прави някакви номера - ефект 0.
Виках газовото дружество - ефект 0.
Виках монтажната фирма - ефект 0.
Края на отчетният месец - ефект 600 лева
и температура 19.5 градуса.
Е от тази цялата работа не мога да разбера къде ми е проблема - имам оттдаваща мощност, не работя в режим "цък-цък", котела си модулира, калорматика си работи, а накрая 20 куб. на ден като все още не е, а при мен е нормално да стане - 20 гр.
Имам нужда от сериозна и БЪРЗА ПОМОЩ/май накрая ще е медицинската/.