Здравейте,
За първа зима живея в новия ми апартамент, сторителя го беше обурудвал с котел (за отопление и топла вода), терморегулатор и радиатори предварително и реално аз просто започнах да използвам системата. За мое съжаление дойде първата истинска сметка за газ за месец декември 2013г. - 382лв.
Единствената настройка, която съм направил е от понеделник до петък температурата от 01:00 до 17:30 да бъде 19,5*, а между 17:30 и 01:00 да бъде 21,5*. През weekend-ите съм настройл да бъде от 09:00 до 01:00 21,5* и от 01:00 до 09:00 да бъде отново 19,5*.
Прилагам схема на жилището и разположението на отоплителните тела:
DOX.bg - Файл организатор за лесно споделяне и съхранение на файлове
Жилището е на втори жилищен етаж и е заобиколено от други апартаменти и от стълбище. Ново строителство е с изолация и с хубава дограма (прозорците са тип "френски" с височина 230см). Светлата височина е 2,55
Котела е Eolo Star на Immergas:
DOX.bg - Файл организатор за лесно споделяне и съхранение на файлове
Терморегулатора е Comando Remoto Digitale отново на Immergas.
Радиатор 1 (този в хола) е с 18 глидера, Радиатор 2 е с 14 глидера, а Радиатор 3 е с 16 глидера. Ако ми обясните какво да гледам, мога да ви дам още информация за радиаторите.
Лирата в банята е с 18 ребра.
Поправете ме, ако греша, но за толкова голямо жилище, за сравнително топъл месец тази сметка ми се вижда доста голяма.
Бихте ли могли да ми помогнете с мениения по този казус?
Благодаря ви предварително