И в крайна сметка заслужава ли си според вас модулиращия термостат ?
Разликата в цената спрямо тоя дето е Он-Оф е бая голяма, а щом икономия няма да докара, то дали си струва ?
Котела ми е Immergas Victrix 24TT 2 ERP
Този пост е редактиран от rollin; 17-10-18 в 20:01.
Ами заради комфорта си заслужава. Иначе в on/off режим има един период дето радиаторите са студени. Ако не ти пречи тоя факт си карай с on/of регулатор.
120-130 lv на има няма 5000 лв инвестиция едва ли е болка за умирачка. При мен управлението е on/off, но ми беше като подарък в комплекта и беше безжично, което за мен си е плюс. Аз се замислям обаче да купя модулиращ термостат.
Е как 120-30лв ?
На Immergas Carv2 е 450лв(термостата), а обикновените са по 120-30лв
Над 300лв разлика...
пп... за вас не знам ама мене до сега инвестицията ми е малко над 8000лв и вече взех да се чудя дали ще се избие някога, а тепърва ще започвам да го ползвам(парното).
Доста хора дават тези пари за цигари за 20 дни, пък тук говорим за инвестиция за 10-15-20 години![]()
Не ме разбирайте погрешно, и аз ще ги дам стига да си струва...
Просто съм много бос на тая тема и за това реших да питам тук.
пп.. иначе чисто визуално се бях спрял на tybox 137
Тя газ се слага основно заради жените ни, тъй че и тези 6-8000 може да ги пишем в това направление :D
A mini CRD не върши ли работа вместо carv2
Този пост е редактиран от Vizi; 17-10-18 в 22:16.
Спрямо климатиците с които се топлим от 2 години(понеже сме в нова къща)
Нямам идея, за това питам.
Иначе да, заради жената и детето(особено заради жената) го слагам, че все и е хладно, а аз над 22 градуса зимата ми е много топло, ама на нея 25 и са малко... Абе ясна ви е работата :D
mini CRd е модулиращ според инфото в нета. Що не питаш Amaxgas какво ще кажат. По принцип трябва да са големи дървета климатиците, за да ти е по-евтино на газ при тези цени. Виж за комфорта и топлата вода е друга работа. Отделно ми се струва, че 25 градуса от радиаторите са повече от 25 градуса на климатика. Може би заради течението от климатика или заради студения под.
Този пост е редактиран от Vizi; 17-10-18 в 23:03.
Ще разпитам за това mini CRd
Инче климатиците са сериозни, всичките са Toshiba и то DR серия
Двата за 225PDR а единия е ако не се лъжа 225UDR