Не знам дали ще ви е интересно да споделя малко инфо.
Миналата година на 06.05 заредих 1000 литра ПБ на цена 1,43 лв. При цена на бензиностанциите 1.62 лв.
Сега на 20.01.23 заредих чист пропан на цена 1,29 лв 1300 литра. Обявиха ми цена за ПБ 1,12 ст при цена 1,16-1,18 по бензиностанциите.
В къщата се поддържа 23-24 градуса. Без изолация и външна замазка.
Мисля че е добре като имам в предвид че предходната зима изгорих 11 тона дърва нарязани на обща стойност 2200 лв. Плюс тока него не съм го смятал колко е бил но не съм слизал под 80-100 лв.
Предполагам че 1300-1500 литра пропан бутан ще ми стигат за година. Откакто ползвам ПБ тока ми не се е качвал над 40 лв. Пплзвам. Обичайните уреди пералня, съдомоялна хладилник с фризер отделно фризер 3 телевизора осветление и май е това. Готвиме на газ зимнината също на газ. Чредполагам че една изолация би ми свършила добра работа но за сега не искам да нарушавам външния вид на къщата даже климите са монтирани така че дане се виждат.
До тук инфото. Сега имам един въпрос.
Проблем ли е да захраня котела през UPS с модифицирана синосоида?
Котела е Риело резиденс KIS 25. Усещам че помпата /а и в документацията пише че е с променливи обороти/ демек инверторна.
Имам около 70А/ч AGM батерии та да ги пусна в употреба. Лятно време на село много често спират тока от секунда две до към 5-6 часа.
Благодаря предварително.