Здрасти на всички.Днес от нямане какво да правя реших да направя лека (домашна профилактика) на едното ми Хитачи,снимки качих в една от другите теми.Свалих пластмасите и пръсках с един спрей топлообменника,след което го сглобих и пуснах на 16 градуса на охлаждане да изкара мизерията в кофата на терасата.Ето какво излезе.
То май само сапуна е излязъл. Чист ти е явно. :-)
И това,нещо подобно като налеп.20180428_115345.jpeg
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
На Генади климатиците са все още нови.
Днес и аз направих профилактика, но на външното тяло. Топла вода, препарат и с пръскачката под налягане...
Доволен съм, питата светна. Сега копа е с половин единица нагоре.
При мен това е кофти, че правият топлообменник отвън бързо се замазва с прах, сажди, косми, пух от дърветата... всеки сезон поне по един път го мия с пръскачката под налягане, иначе ефективността пада.
Е не чак толкова нови,единият е на година,за който днес чаках да дойдат да му направят профилактика,но я отложихме за вторник.Този на който се пробвах днес е на 8 месеца и има още време да му се прави официална профилактика.
П.С Другия път ще се мъча да свалям турбината.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 28-04-18 в 20:06.
Защо,да не е свали?
Първо не познавате човека,който също се занимава с техника.
Второ,явно този раздел във форума се различава много,много от другите!
Защо ли???
Този пост е редактиран от Viking72; 29-04-18 в 02:38.
Този пост е редактиран от Genadi80; 29-04-18 в 13:38.
Клипът е тотална аматьорщина! Панасоник е един, от лесно разглобяемите кл. системи . При развити болтове на предния панел, над минута се бори с махане на панела, махането на кондензната вана, не го засякох, понеже се изнервих.[emoji41] Голяма битка падна и с окачването на найлона. Не подсигури електрониката, по принцип се маха за минута. Турбината излиза лесно, гайките са зад вътрешното, общо взето както написах в началото- аматьорска работа. Ама и Джак е аматьор, по спомени.[emoji3]
Бай Иване, откакто си купих пръскачка минах в отбора на аматьорите и вече не се занимавам с разглобявания.
Оставям на професионалистите да се гърчат с махане на пластмаси, разглобяване на турбини, разкачване на платки, конектори, сваляне, качване на тела, пълнене, точене на фреон и т.н...
През това време аз с едната ръка ще пръскам, а с другата ще си пия бирата. Не е ли удобно, а?
Джак, предполагам има доста лозя, които се нуждаят от пръскане! [emoji23]
Иначе и аз мразя профилактиките, ама какво да се прави, професия.