При Хитачито отворите са два елипсовидни и всичко изтича през тях.
При Хитачито отворите са два елипсовидни и всичко изтича през тях.
Те на Хитачи са доста подобни на тези на Тошиба. Разположението им е малко по-различно. Имаше една стара тема, само за тавите при различните клими.
П.п. На мен не ми пречи да тече като лейка, на първи етаж съм, не преча на никой.
Привет ! Днес реших да спестя едни пари и сам да почистя вътрешното тяло. С външното се занимавах скоро,но снимки не направих. Процедурата по вътрешното не е сложна . Направих малко снимки преди, по време и накрая след почистването . Стария ми климатик на 8 год. стана ,като нов
Естествено, че щях да сваля, но странно турбината си е чиста сякаш не е работила толкова време.
Наистина странно. Турбината изглежда като нова.
Не е охлаждал много, моите след 12 години са почти толкова чисти.
Днес реших да започна профилактика и след това преместване на двамата японци след 8г. , на първо време демонтаж. Очаквах че конусите ще са зле , но не и това - ще се презареждат нацяло . Не са пестили вата на Дайкина е 4-5слоя. Утре почистване :
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от Mig82; 08-10-18 в 23:55.
Мдааа , единия японски хиперинвертор се оказа с капилярка и компресор Panasonic правен в китай. Ламарините са дебели (на дайкина само капака тежи 1.4кг). Перката на дайкина е като витло в средата е дебела поне 2см.
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Много си е хубав, спомням си едни снимки на C&H Sigma...
"Японски Хиперинвертор" с капилярка и китайски компресор - дано да не си дал повече от 500 лева за изхвърления японски трошляк, иначе си се набутал яко. Капилярките стават до -5°, а май и чек вентил не се вижда... посредствена машина със занижени параметри според мен.
Иначе евала за снимките.
За конусите нямам думи. Все едно ги е правил някой пияница след третата ракия.
Нищо им няма на конусите, 8 години е работила машината, значи са си наред.А кога европейче заработи като японче, независимо къде правено, тогава може да се коментират сравнения.
Че то който иска китайски компресор и капилярка ще си купи Мидея за 500-600 лева, за какво му е да се набутва със скъпи европейски модели. Комшиите имат Мидея с капилярка и топли малко повече от панасоника.