Колега, като "интелигентен" квалифицират алгоритъма на всеки дефрост, отчитащ обледяването / деберината на заскрежаването на изпарителя. Полва информация от минимум 2 сензора. Дали машината е китаец, европеец или японец, ако е от същата марка, "интелигентният" дефрост може да и е еднакво тъп, ако го бичи през 40 минути в студовете, без да има смисъл. Както при уруру сарарата, например. Оборудвана с милиони екстри, 100 страници с йероглифи, но в големите студове и вадиш щепсела.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Додо, неслучайно съм поставил "интелигентен" в кавички. Ирония.
SPSt, доколкото разбрах, Фуджака ги кара през 40мин. при -26, а не при по-високи температури. Може и да не съм разбрал правилно, Mig82 ще каже.
Фуджицуто ги правеше на 40мин. от зор защото е прекалено малък за помещението и бичеще на макс като задържа няколко дена студ под -15 до -26. А дайкина ги подхващаше по-от рано някъде от -8 , въпреки че беше 12-ка в 18кв.м. (тогава не им обръщах толкова внимание). Като цяло от малкото фуджитсу съм очарован , корава машинка. А дайкина може да е нямал достатъчно фреон през цялото време(още от първия ден) като му гледам конусите , но дефростите бяха на 40мин. ден и нощ. Тая зима ще ги видим като ги заредя.
Този пост е редактиран от Mig82; 10-10-18 в 09:49.
А има ли климатик - например 12ска в да речем 20кв. с някаква средна изолация,
който при -26С да дефроства на 5-6 часа например?
И който при нормална зима - -5-15С също работи комфортно.
Защото -26С при нас беше преди май 5г. и то за 1 нощ.
Според мен е по-важно как работи машината при -5-10-15С и то
ако тези температури се задържат няколко дена.
Цанков, има. В на някои алгоритмите, е посочено при какви външни, какви са условията за дефрост. Сещам се за 2 машини, които няма да правят дефрост по часовник, в диапазона -15-25гр, стига да не работят на лимита си.
Този пост е редактиран от rosswen; 10-10-18 в 11:04.
Цанков, III серия ДАЙСЕЙКАЙ работи така.Под -25 има едно условие да не прави чести дефрости, ако е изпълнено, няма да видиш дефрост с дни.Ако не е изпълнено, дефроста е на 30 минути под -25 градуса.
-26 беше през 2016г. Студа е сух, жилището е добре изолирано. Фуджака се държеше логично , дайкина не.
Това е единият от гореспоменатите модели - Дайсейкай.
Другите са МХИ, те нямат зададена гранична температура. Последното условие е, при температури под -15, разликата в температурите на външния топлообменник и въздуха да е 5гр. Като трябва да са налице още 4 условия, за да стартира дефрост.
При мен се доказа тизи алгоритъм и при ZSX, и при ZMX. Два дни задържа -12 до -18, като не дефростнаха нито веднъж, понеже въздухът беше сух и нямаше скреж по топлообменниците. Настроени на 24гр. и low fan.
Сигурно има много модели които на -25 ще разредят дефростите стига да не са само по време и изолацията да е читава.
Сигурно е така, просто при тези е документирано. Другите ги крият, като светия граал.
rosswen предполагам визираш MHI
и като се замисля май моето така работи,
но е в антре-стълбище и не му обръщам много внимание.
Единствено по събрания конденз мога да съдя - и е доста по-малко от фуджито,
което е до него.
edi1 май още не съм порастнал за Дайсейкай,
но ако има нещо подово ...
Всъщност възможна ли е такава комбинация - външно Дайсейкай с вътрешно подово?
И защо няма нито един подов модел с плазма?
Дефростите на Дайкина вероятно са били от липсата на фреон, с некадърно направените конуси от снимката... Ако е бил толкова време с намален фреон, много ми е любопитно каква консумация работеше в тези 18 квадрата?
- - - - - - - - - -
В сервизното на Мицубиши хеви е дадено, че под -16° дефростите стават по време на 35 минути.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 10-10-18 в 11:15.
Jack, в грешка си. И аз така мислех, благодарение на "страхотно" изчертаната графика под -15. Ето ти условие 4, последната подточка. The outdoor air temp <15 :-5. Този алгоритъм е още от zix серията, че не знам дали не и преди нея. Там графиката, която заблуждава всички, изобщо я няма. Ето го на ZIX.
Потвърдено многократно от потребители, включително и от мен, под -15 няма дефрост по часовник. Само при нужда.