Отвих го, но не мърда, а ме беше страх да напъвам да не счупя нещо, но поне смазах фтулката.
Отвих го, но не мърда, а ме беше страх да напъвам да не счупя нещо, но поне смазах фтулката.
И при мен на 60-ката много трудно излиза турбината. Много плътно влиза във вала на моторчето.
Я да питам и аз, имам пероксид 30%, не 3% като по аптеките.Ако пръсна с него дали ще “таковам” нещо или няма проблем?
Само питата с пулверизатор.
И аз от време навреме съм дезинфекцирал кондензната вана с белина(ако е много замърсена), но само когато свалена от климатика.
Един път си направих експеримент и капнах малко белина върху парче алуминий - след няколко минути от хлора се появиха малки порички по метала, като миниатюрни дупчици.
Моя климатик от години го чистя само с медикс вц гел https://mexon.bg/productgroup/medix-wc-gel-total-power/
http://konsumativite.com/image/cache...ra-500x500.jpg,
и съм доволен от резултата. Тоя препарат съдържа фосфорна киселина и прави алуминия лъскав, но е безопасен за топлообменника.
Първо го мокря с вода, после поливам питата с гела; размазвам хубаво с мека четка, да се получи слаба пяна, изчаквам 15-20 минути да подейства, и след това с ръкавици изпръсквам обилно няколко шишета много гореща вода(60-70 градуса) за да изплакна. Тази комбинация направо сваля плесените на люспи.
Добре, че Александър крепи тоя форум и обръща внимание на хората, посъветва и мен, мога вече да напускам
Този пост е редактиран от Kasap; 31-07-21 в 23:45.
Имам същото за тоалетна, но въобще не ми хрумна да го ползвам.
Все пак следващият път ще се подготвя и ще си взема специализиран за климатици, за да пробвам колко по-ефективни са, към момента при мен ефекта е на нов климатик.
Относно белината, направих чашка от алуминиево фолио и сипах от белината, която ползвах, довечера ще проверя какъв ще е резултата, ако му няма нищо, значи и на питата няма да й стане нищо от един път.
Недей така тест с алуминиево фолио. От алуминий до алуминий балкан разлика.
Така е разлика има, но фолиото надали е по-устойчиво от питата.
Иначе резултатът беше потъмняване, то май и за това не препоръчват да се чистят алуминиеви повърхности с препарати съдържащи белина.
А какво мислите за чистия етилов спирт 90градуса?
Образува се тъмен слой, който падаше като го разтъркаш и под него фолиото беше с по-тъмен отенък, имало е реакция между алуминия и белината, и този слой е въможно да е част от алуминия, тоест белината може да е разяла няколко микрона, но не успя да го пробие. АКо се ползват редовно почистващи препарати с белина, може и да си предобрим топлообменника, но от веднъж надали ще стане, още повече, че белината във фолито престоя няколко часа, докато по топлообменника се задържа няколко минути.
Абсолютно противопоказно е да се използват каквито и да било хлорсъдържащи препарати за почистване на телата. И технически, и здравословно.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
За здравословния аспект съм напълно съгласен, но още в началото на темата се говори за почистване с белина, което ако е такъв технически проблем, то следва, че има подвеждаща информация, която стои на първа страница и дори да е оборена в 43-та или 69-та, то надали всеки има времето и нервите да прочете 70-страници, които след година-две може да са 100.