Страница 30 от 32 ПърваПърва ... 202829303132 ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 479
Like Tree16Одобрявам

Защо се прави профилактика на климатиците?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Re:Защо се прави профилактика на климатиците?

Цитат Първоначално публикувано от asist_clima@mail.bg
    Първо незнам дали сте ми колеги но според мен климатика не се разглобява вътрешното тяло а се пръска със синтетичен антибактериален аерозол.А профилактиката се извършва предимно замерване налягането на нисък и висок кръг според сезона,както и работната честота на компресора спрямо газта..Аз лично съм минал през 250 монтажа и ремонта на CROWN . Мисалта ми е който си е с късмет си е с късмет...
    аз не съм ти колега,но съм клиент и ако прочета твоят пост във форума,НИКОГА не бих опрял до услугите на вашата фирма.а ако за ПРОФИЛАКТИКА(замерване с манометрите)ми вземеш дадена сума .......................аз поне не бих ти платил.по-добре не се изказвай по този начин,отколкото да губиш потенциални клиенти(мазохисти).

2.  

3. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

.Аз лично съм минал през 250 монтажа и ремонта на CROWN . Мисалта ми е който си е с късмет си е с късмет...
    Незнам защо,но от тези приказки се сещам за д-р Ливайн-''излекувал съм хиляди пациенти''

4. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Мисалта ми е който си е с късмет си е с късмет...
    И аз не съм от колегията, но за да не оставям нещата да опрат до "късмета".. сам си разглобявам машината до такова състояние:
    [img width=400 height=300]http://img594.imageshack.us/img594/9718/63441244.jpg[/img]

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Добре де, това пълно разглобяване все пак трябва да е обосновано и да им причина за него? Ако някой иска да ме убеди, че на годишните профилактики трябва да ми разглобят климатика из основи без да има нужда по-добре да не идват? Гледам моите машини и си чистя филтрите редовно и топлобемниците и вън и вътре са като нови? Защо да се прави това ако няма нужда?

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Никой не е казал, че профилактика изискваща разглобяване трябва да се прави всяка година. Става въпрос, че когато климатизатора наистина има нужда от качествено почистване, най-добто такова се получава чрез демонтаж, разглобяване, профилактика и последващ монтаж.

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Разбира се, в това няма спор! Гледам един колега по-горе е казал, че няма и да се обади на такива ...

Та в този ред на мисли, ако едно нещо работи добре по-добре да не се пипа!

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    Никой не е казал, че профилактика изискваща разглобяване трябва да се прави всяка година. Става въпрос, че когато климатизатора наистина има нужда от качествено почистване, най-добто такова се получава чрез демонтаж, разглобяване, профилактика и последващ монтаж.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2008

преди няколко дни ме извикаха на проблем изгорял компресор, поради непочистени филтри - поредния нечетящ карти - ето затова се прави профилактика

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Амин

11. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Мисля, че по достоверно щеше да е да направиш един фоторепортаж - много по отрезвяващо щеше да подейства....

12. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

KIMberly тя жътвата не приключи ли,та си тръгнал да жънеш от тема в тема,независимо нова или стара,а и подозрително ни пращаш към една и съща фирма?

13. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

така и така е вдигната темата : какво да гледам като ги извикам на профилактика - че няма да го мият няма аз да им дам, но на външното тяло как да ги накарам да закачат часовниците и да проверят всичко ли е наред с фреона?
    какво трябва да се гледа? има ли някакви нормални стойности?

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

С часовниците не могат да видят колко е фреона. Аз избягвам да ги закачам на нови машини (1-2 години) ако няма проблем с машината. Ако имаш идея да видиш колко фреон има с часовниците няма да как да стане. По-добре е да се види консумацията на машината в различните режими. Трябва да са чисти топлообмениците. Принципно когато машините работят и зимата, външния топлообменик се чисти сам от леда. Ако се ползва само лятото може да се зацапа и е нужно да се почисти.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2011

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    С часовниците не могат да видят колко е фреона. Аз избягвам да ги закачам на нови машини (1-2 години) ако няма проблем с машината. Ако имаш идея да видиш колко фреон има с часовниците няма да как да стане. По-добре е да се види консумацията на машината в различните режими. Трябва да са чисти топлообмениците. Принципно когато машините работят и зимата, външния топлообменик се чисти сам от леда. Ако се ползва само лятото може да се зацапа и е нужно да се почисти.
    ------------------------------------------------------------------------------------------

По манометри няма как да се резбере колко фреон има в системата, обаче може да се разбере дали е достатъчно. Дори и при инвертор има чалъми, които се прилагат за да работи компресора на максимум и тогава се гледа налягането на изпарение. Амперклещите и термометъра също много помагат при изясняването на картината. Разбира се и топлообменниците трябва да са чисти.

пп: Допълване при многокомпонентните фреони като R410 и R407C не е желателно, защото при евентуален пропуск не си заминават всичките компоненти по равно.

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Така е колега, факт.

18. Member
    Тук е от
    Feb 2011

Тук някаде четох, че да се зарежда по манометри било непрофесионално. Сега се замислям, как ли инженерите определят количеството фреон.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Въздушен поток FTX GV-профилактика?
    От iwoto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 10
    Последно: 07-08-10, 06:44
  2. Днес дойдоха за профилактика...
    От zz_stefanov във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 80
    Последно: 14-11-08, 02:03
  3. Профилактика на климатик
    От farkash във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 2
    Последно: 07-09-08, 22:10
  4. DIY препарат за профилактика
    От todor_l във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 6
    Последно: 29-05-08, 23:02
  5. Защо Pagemaker прави различни PDF?
    От neutralizer във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 23-01-06, 22:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе