а как е общото название на техническо обслужване, почистване и профилактика. брех, големи философи има тука.Първоначално публикувано от Kaar
а как е общото название на техническо обслужване, почистване и профилактика. брех, големи философи има тука.Първоначално публикувано от Kaar
Пич,явно не си се сблъсквал с КААР на тая тема...Ся ше видиш кво стаа...
Туй е Некой БАЯ МОНДАР...Първоначално публикувано от vanko68
Да отглежда ГЪБИ във вътрешното тяло.Пък като се замисля може и да е Гъбар човека, а климатика да го е купил за да го ползва като гъбарник и да култивира в него гъби..
Зимай един обезмаслител "мЕгЛИО" има и български по-евтини, гледай само като състав и съдържание да са с еднакви компоненти като на меглиото(например "FLEX") и с песен....
хубаво е да се чисти и външния топлообменник,
ако имаш повечко пари викай фирма, ако не действай сам.
Абе не е голяма философия, ама ако можеш да правиш разлика м/у трите..... Дали има, а?!Първоначално публикувано от py4
Пък и щом vanko68 е тук - заформя се каре.
Последното едва ли се е появило, от неправене на профилактика....
При мен профилактиката в какво се заключи: дойде техник пуснахме климите замери налягане и изходни Т, пита ме дали топлят и дали имам оплаквания. Написа протокол и ми взе едни пари. Външните тела са на завет и се вижда че са чисти и без да се разглабят. Климите ги почиствам на всеки 2-3 седмици, като сметнат лампите на саньотата.
Ако това твоето е правене на профилактика,значи аз съм трамвай...Моята профилактика трае 1,5 до 2 ч.Сам прави изводи ....
Профилактиката, като технически термин, означава комплекс от мерки и мероприятия, за поддръжка на уреди, апарати и съоръжения. Основната цел на техническата профилактика е да се осигури точна и безаварийна работа на поддържаните системи.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0_(%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0)
Пълно разглобяване на вътрешното тяло.На стената остава само питата и задната част на корпуса.Всичко( без електрониката ) се третира с ето това:
http://mikarclima.com/viewprod.php?t...&product_ID=82
Следва изплакване и подсушаване на чаркалаците. Турбината,клапите и жалузите се минават и с минипароструйка.Смазване на втулката вляво на турбината.Проверка на лагерите на вентилатора.Сглобяване на чаркалаците.Третиране на питата с горното,изплакване и пак пароструйка.Капаци и филтри,разбира се -почистени.
Същото като принцип и на външното тяло. Обяснения"ама то е на завет и е чисто..." не се приемат. След плакненето обикновената реакция при вида на черната вода,изтичаща от дренажния отвор е " ..ама аз мислех,че не е толкова мръсно...".
След това почват измервания по налягания,температури и консумации на ток,ако има възможност и в двата режима.Оглед и ослушване за неспецифични звуци и вибрации,омазнявания и други.
Всичко се описва в протокол с таблица за отделните операции,подписва се и от двете страни и готово...
vanko68 ти за тая профилактика трябва да взимаш толкоз колкото и за монтажа . Това наистина ли го правиш на всеки продаден от тебе климатик и или само на който собственика му ти мрънка
Аз прдлагам за съфорумци ванко68 да направи по една промоцианална, безплатна профилактика на всеки климатик.
Почерпката е сигурна.
rumo - не са толкова парите със сигурност...прави се на всеки климатик,на който собственика пожелае профилактика.Някои от продадените клими нямат условия за профилактики,но аз подчертавам,че е ЖЕЛАТЕЛНО за ваше здраве ( и това на климатика ) да се прави това,без да е обвързано с гаранциите. При желание на клиента удължавам гаранцията на Дайкин до 6 г срещу тази процедура.Ако клиента не ме извика за профилактиката,си преминава в заводската гаранция от 3 г без условия.
Жоро,ами ако почерпката ми е по-якичка...Мога и да викна 5-6 калпака да ми помагат в черпенето...
Искам да попитам специалистите тук, с какво мога да почистя по безопасен начин ламелите на вътрешното тяло, понеже са набрали много прах?
Това предполагам, че оказва негативно влияние върху работата на машината, или греша?
Има ли някакъв препарат, с които да ги почистя, без да повредя нещо?
Ако е само прах,спри климатика,вземи прахосмукачката с накрайник като четка и просто изсмучи праха.
Адаш, не става, пробвал съм.Даже и на най-голямата мощност прахосмукачкате не може да ги дръпне.Първоначално публикувано от vanko68
Прах е не е нещо друго.Стоят сякаш са наелектризирани и не искат да паднат...даже пробвах със клечки за зъби, но не става...тва е като да чистиш ориз с боксови ръкавици.Някакъв спрей няма ли?!