Че кой е казал, че са назад? Ако си чел по-горе писах, че нямам канал за доставка на части за Хайер и бих се радвал да имам! Явно шегата е останала неразбрана. Аз подхванах тази тема сериозно, но за съжаление към момента оставам неразбран.
Че кой е казал, че са назад? Ако си чел по-горе писах, че нямам канал за доставка на части за Хайер и бих се радвал да имам! Явно шегата е останала неразбрана. Аз подхванах тази тема сериозно, но за съжаление към момента оставам неразбран.
HAIER си има сервиз в България и всички логистични операции се извършват през него подобно на останалите марки климатици. Логистичната поддръжка е пълна, като се започне от диагностика, защото в много случай това може да е най-големия проблем и ненужно да забави всеки един ремонт.
Първоначално публикувано от climamarket
Напротив добре те разбрах , но не мога ли и аз да се пошегувам ? Искаш линк , пиши на човека едно лично съобщение и се разберете - все пак има и информация , която не е безплатна , а и на теб ще ти е от полза !
В продължение на няколко месеца - първо някаква платка, после инвертор и накрая компресор.Първоначално публикувано от dkolov
Така наречения логистичен център да не е Роял? Там доставиха само платката след почти месец, а другите неща не можели.
Както и да е. Отдавна вече не съм с този климатик.
П.П. Когато купувах Хайера, въобще не беше евтин климатик, също и подръжката му, както се оказа в последствие.
Смятам да приключа темата за Хайер. Въпроса е на кой производител и марка може да се разчита.
Ето ползата от темата! Съгласен съм на такъв абонамент и с удоволствие бих се възползвал. Но при нас не ми е известно да се предлага тази екстра. Ще проуча.Първоначално публикувано от climamarket
На мен ми се струва, че проблема изобщо не е бил в твоя климатик. Един добър техник когато прави ремонт идва прави, мери, струва, мисли и рамките на много малко време установява къде е проблема. Няма как в един климатик да дефектират няколко неща едновременно въпреки че е възможно да се извършва ремонт на база проба-грешка рано или късно сменяйки един по един възли и детайли той все ще се оправи.Първоначално публикувано от prince
Три месеца ремонт е просто смешно и беше много по-дробре да потърсиш друг техник и да заплатиш за свъшена работа. Нали се сещаш че ако един ремонт продължава три месеца през това време ти си силно недоволен, а в един момент идва жега и като няма накъде си купуваш нов климатик. Всичко това е недоказуемо, но не е нормално един ремонт да продължава три месеца мито пък да дефектират няколко различни неща едновременно.
dkolov, благодаря ти, но темата, както споменах, е приключена за мен.
Все пак, никъде не съм споменал период от 3 м. Виждам, че наместваш фактологията и се опитваш да гадаеш за развитието, но си на грешен път. Резултата е натрупан горчив опит.
Нека не продължаваме. Желая да приключа дебата за Хайера!
Аз не гадая, а много добре знам че има хора, които се опитват да спестят 20-30 лева, а след това дават хиляди с вътрешното убеждение, че са постъпили правилно. Няма значение!! Не го мисли имал си пари дал си ги, в края на краищата нов климатик е за предпочитане.Първоначално публикувано от prince
Все пак ще споделиш ли за да знаят и останалите хора, какъв климатик си купи и на какви цени е той?
За втори път ме обиждаш! Ако ти разсъждаваш така и постъпваш по този начен, о.к. Но мен не ме познаваш за да правиш генерални изводи.Първоначално публикувано от dkolov
Още веднъж те моля, приключи темата!
Изобщо не съм имал никакво намерение да те обиждам. Ако намираш обида в думите ми бих искал да знаеш, че целта ми не е да обиждам хора, а само да покажа някой грешки, които в крайна сметка могат да струват пари.
няма никакво значение, дали човек е собственик на HAIER или някоя друга марка за климатици, защото е важно да има честно и почтенно отношение. Някой не е успял да оправи твоя климатик HAIER и след това е намерил причина за това. Същото може да се случи и с новия ти климатик. Нядявам се да не приемаш последните ми думи буквално, но все пак връзката клиент техник трябва да е максимално чиста и всеки един ремонт не може да продължава с месеци. Има нещо много нередно в тази ситуация, но както преди споменах проблема не е в климатика. Засега ти хвърли своите обвинения и почти веднага реши, че темата може да приключи, а беше по-добре да ни обясниш защо се е случило така.
Човек греши!! Всеки може да допусне грешка и въпроса беше къде е грешката? При всички случай тя не е във HAIER, защото резервни части има, сервизан документация има и единственото нещо което е необходимо е квалифициран техник, който да извърши диагностика и необходимия ремонт.
Хаер= пари на вятъра.
Мисля че отговора на въпроса, които зададе climamarket се състои в това, че реална гаранция има, когато отсреща стои добре трениран и квалифициран техник за ремонт на климатици.
За тая работа е необходима квалификация, а след това всяка марка която държи на своето пазарно присъствие ще осигури това което е необходимо. Няма как да има качествен ремонт, след като не е ясно какъв точно е този ремонт, защото няма как няколко компонента да дефектират изведнъж.
В България има между 200 и 300 фирми, които успешно се справят с ремонт на климатици HAIER. Те не се занимават само с тази дейност, нито пък само с тази марка, но все пак в тях има технически грамотни хора, които не правят ремонт в рамките на "няколко месеца"
ok fujitsuи генерал как са с сервизирането все пак са от най продаваните в бг.
lg?
LG са с 3 годишна гарнция от производителя като си има система за поръчване на резервни части гаранционно и извънгаранционно, депата кадето се дъжат частите на склад са в Холандия и Унгария което означава че срокът за доставка е м/у 3 и 14 дни.
Като цяло условията според мен не са много по-различни от всички останали сериозни марки.. може би единствената разлика е в получаването на заявките за ремонт - това става чрез наш кол център в Полша който след получаване на заявка я препраща към сервиза с най-близка локация.
А в Полша в кол центъра колко езика говорят кобиетите?
Странно колко българи имало в Полша.... ама ако искаш пробвай да видиш на какъв език ще ти вдигнат...