тръгва ли този CPU на S370 без преходник защото аз се съмнявам обаче един ме убеждава че тръгвал (иска да ми го продаде)
тръгва ли този CPU на S370 без преходник защото аз се съмнявам обаче един ме убеждава че тръгвал (иска да ми го продаде)
Celeron на 800МНz е формат FC-PGA, но старите дъна са PPGA. Трябва да кажеш модела на дъното!
@ се използва обикновенно за overclock.
P.S. Ако питаш за Celeron 533@800МНz, то той почти 100% е формат FC-PGA.
да знам че се ползва за O/C и сега ама не се замислих в момента като писах заглавието Gigabyte GA BX 2000+ в книжката не пишеше нищо за PPGA и FC-PGA
http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/...GA-BX2000+.htm
Intel® Pentium® II / III and Celeron™ Processor
Slot 1 for future Processor support
Нямаш проблеми, ако си с биос версия по висока от F3. В момента на сайта има версия Fc (http://tw.giga-byte.com/Motherboard/...GA-BX2000+.htm). Сложи го и няма да имаш проблеми, ако преходника ти поддържа FC-PGA (защото дъното нали е Slot 1).
Погледни и на адрес http://www.rom.by - може да намериш интересни неща за биоса и PPGA, FC-PGA, FC-PGA2.
Ако имаш други въпроси - питай! Може да се обадиш сега и на ICQ-то ми.
ае сега се чудя дали да си вземам преходник или да си купя PIII който го слагам направо на слот-а иначе преди се чудех как да изпържа процесора обаче се оказа че не му стига ток и толкова повече не може а пък си нямам ясна идея как да му пусна повече ток защото дъното няма такава възможност
Обикновенно можеш да направиш overclock до 25% над номиналната честота без промяна на напрежението (за Celeron 1 и 2 важи 99%).
Лично аз бих взел Рentium 3 ако имам парите (все още са скъпи и с твойто дъно би трябвало да тръгне 133@152 шина без проблеми и без повишаване на напрежението).
Преходниците имат този плюс, че могат да подават различни напрежения, множители и честоти на шината (66/100/133). Така доста можеш да пържеш процесора и да му осигуриш добро охлаждане (на преходника има доста място ).
Кажи какви идеи за процесори имаш и ще се опитам да ти дам кратки съвети за всеки от списъка ти, но не прекалявай.
MAKAPOB
Ако можеш пробай комбинацията между дъно,процесор и преходник, преди да си дадеш парите! Не всеки преходник тръгва на всяко дъно.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Celeron на 800МНz е формат FC-PGA, но старите дъна са PPGA. Трябва да кажеш модела на дъното!
<div align="right">оргинално мнение на HGD</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Добре ве амиго - ти ма "преби"
Cel 533 - PGA , Cel 566 = FCPGA
и FCPGA тръгва на BX само с преходник FCPGA
не само на BX де - и на други по слаби 4ипсети тръгва ,но много завииси вече от тях ( някой асус - ASUS P2B LX - не иска - не съм 100% сигурен за модела дали бе така ,ама не ще гадината му недна )
ами предлагат ми на една и съща цена PIII 550 и Celeron 800 та чудя се между тях
//оfftopic
Mr.TECHNO сега разбрах защо не ми е тръгвал изпържен процесора не е било от шината ами от напрежението а пък за онзи Celeron дето ти ми го предлагаше и той не е тръгнал заради тока нещо изглежда дъното му е трабвало няколко пъти restart защото то само си нагласяло V
и пак го мъчих тоз Celeron дето ми го дадоха и тръгна след няколко опита
Тестах специално такъв пентиум и един овърклокнат до 550 целерон ... Не съм забелязал никаква разлика... това е защото тези пентиуми са с външен кеш, който върви на 1/2 от скоростта на процесора.... няма смисъл да го взимаш, по-добре е Целерон на 800-900... тях спокойно можеш да подкараш на 133 шина, че и повече. Средно стигат до 1100... Обаче ще ти трябва fcpga преходник... истински или преработен...
Ето ти една подобна тема, в която има доста инфо и картинки по въпроса:
http://www.comexgroup.com/forums/ind...425c2c49a6d175
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Celeron на 800МНz е формат FC-PGA, но старите дъна са PPGA. Трябва да кажеш модела на дъното!
<div align="right">оргинално мнение на HGD</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Добре ве амиго - ти ма "преби"
Cel 533 - PGA , Cel 566 = FCPGA
и FCPGA тръгва на BX само с преходник FCPGA
не само на BX де - и на други по слаби 4ипсети тръгва ,но много завииси вече от тях ( някой асус - ASUS P2B LX - не иска - не съм 100% сигурен за модела дали бе така ,ама не ще гадината му недна )
<div align="right">оргинално мнение на Mr.TECHNO</div id="right">
Celeron Mendocino 533
Performance Rating 533 MHz
Front-side Bus Speed 66 MHz
Multiplier Ratio 8.0
Core Voltage 2.0 volts
Power Consumption 19 watts
Maximum Power 28.3 watts
Interface Packing 242-Pin Slot 1 Cartridge / 370-Pin PPGA Socket
Maximum O/C Potential ~ 600 MHz
Maximum Core Temperature 70° Celsius
Celeron II 533
Performance Rating 533 MHz
Front-side Bus Speed 66 MHz
Multiplier Ratio 8.0
Interface Packing 370-Pin FCPGA Socket
Core Voltage 1.5 volts
Power Consumption 9 watts
Maximum Power 14 watts
Maximum O/C Potential 800+ MHz
Maximum Core Temperature 90° Celsius
Mr.TECHNO, не се изказвай неподготвен!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">ами предлагат ми на една и съща цена PIII 550 и Celeron 800 та чудя се между тях
<div align="right">оргинално мнение на MAKAPOB</div id="right">
Pentium III Katmai 550
Performance Rating 550 MHz
Front-side Bus Speed 100 MHz
Multiplier Ratio 5.5#215;
Core Voltage 2.0 volts
Power Consumption 21 watts
Maximum Power 30.8 watts
Level 1 Cache Speed: 1.0#215; Core Rate
Level 2 Cache Speed: 0.5#215; Core Rate (ето затова споменава srg_o)
Front-side Bus Speed: 100 – 133 MHz
Interface Packing 242-Pin Slot 1 Cartridge
Maximum O/C Potential ~ 650 MHz (това важи за повечето, но винаги има изключения )
Maximum Core Temperature 80 – 85° Celsius
Celeron II 800E
Performance Rating 800 MHz
Front-side Bus Speed 100 MHz
Multiplier Ratio 8.0#215;
Interface Packing 370-Pin FCPGA Socket
Core Voltage 1.5 volts
Power Consumption 16 watts
Maximum Power 24.5 watts
Maximum O/C Potential 950+ MHz
Maximum Core Temperature 82° Celsius
При такива вариянти, аз бих предпочел Celeron II 800E, но за него се иска преходник. По-добър е Celeron II 850E - ако можеш намери такъв - с него се стигат небесата
При сравнение между двата PIII550 и C800 при еднакви условия - С800 е около 50% по-бърз, а да не забравяме за оверклока (с преходник няма да имаш проблеми да го направиш) - тогава вече се стига и до 100% и нагоре.
мда вече ми се поизясни картинката сега въпросът е да си намеря процесорът само че дали HDD ще ми направи проблем и другия е какъв да е преходника защото предполагам ще има много ама единици ще са добрите
Ами при мен имам два харда Quantum 2.5GB EL и Seagate ST34321A. Вече повече от година работят при PCI шина 41.5MHz (при стандартна 33.33MHz), а нали знаеш че електрониката на харда (контролера) работи на същата честота. Работят стабилно, без проблеми. По-новите хардова могат да създадат проблеми.
Има много стабилни преходници на Iwill, но вероятноста да намериш е 0.0001%. По-добре потърси на MSI MS-6905 (MS-6905 Master е за предпочитане) - за процесори до 1.1MHz (Coppermine) е много добър. Най-лесно се намират китайските NoName. При тях е повече до късмет, но все пак гледай да има подобни х-ки на MS-6905.
Инфо за MSI MS-6905:
FSB: 66/100/133MHz Jumper
Single/Dual Processor Jumper
Voltage Jumpers: Auto / 1.3V - 2.6V (през 0.5V)
P.S. Най-добре пусни обява във форумите, че търсиш стабилен преходник - все ще се намери някой, който продава.