Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 22

Предпазител за бойлер

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    357
    #1

    Предпазител за бойлер

    Здравейте,
    След като снощи за малко не гръмна бойлера ( бях го забравил към 2,5ч включен ) и беше направил ЦЯЛАТА вода на пара, направо ми прилоша.
    Бойлерът е от старите, които се слагаха във всеки апартамент по бай тошово време ( на квартира съм и за това не е сменен ).





    По принцип си има едно черно палче, което сработва и бойлера изключва, но в този случай то е сработило май прекалено късно.Преди няколко дена пак падна и аз го нагласих за да почне да работи бойлера, но явно доста съм го заклещил и сега е сработило по-късно.
    Има и уж някаква предпазна клапа, която до колкото знам трябва да почне да изпуска пара ако се пренагрее, но явно и тя не работи Нея е ясно, че ще я сменя, но въпроса ми е:
    Има ли някакъв предпазител, който да се свърже и при достигане на определена температура или да кажем след 1ч автоматично да сработва за да не се получава повече така?Или просто дайте някаква идея какво може да се направи в случая.
    Мерси

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #2

    Re:Предлазител за бойлер

    Бойлера си има темозащита. Това дето ти е паднало е точно темозащитата. При теб явно темостата също е повреден. Трябва да се сменят и двете джаджи, а силно препоръчително е да смениш бойлера докато все още не е гръмнал.

  4. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    357
    #3

    Re:Предлазител за бойлер

    лошото е, че хазайката няма да се навие и ще трябва аз да го купя със собствени пари... Май най-добре е да извикам някой който разбира и да каже какво да се прави...

  5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #4

    Re:Предлазител за бойлер

    Няма смисъл да се занимаваш да го ремонтира. Опасно е да се ползва този бойлер. Вероятно и предпазният клапан е затлажен с варовик. Слагай един нов елдом инвест. Ако гръмне този бойлер може да нанесе невероятни поражения. Новите поне са направени ако несработят защитите фланеца да се избие от налягането и да не гръмне. Ако си от Варна смяната става много лесно. Само се обаждаш в сервиза и идват с новия бойлер и го монтира. Стария също ще ти го вземат ако желаеш, като затова няма да ти вземат пари.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    83
    #5

    Re:Предлазител за бойлер

    на пазара продават програмируеми релета и спокойно може6 да си вземе6 такова.Аз моя така съм го включил заедно с контактор.Естествено е наи добре да смениш термостата.Или бойлера.

  7. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    357
    #6

    Re:Предлазител за бойлер

    Ами от Пловдив съм.Ще говоря пак с хазаикада да видя, но ме съмнява.
    dani_k дай малко инфо за това реле.Няма да е лошо ако не те мързи и някаква схемичка или по снимката която съм дал да надраскаш как се възва ( ако ти се занимава ).
    Термостата и предпазния клапан още утре ще ги сменя с нови, но искам да има още някаква защита!

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    83
    #7

    Re:Предлазител за бойлер

    релето е на Легранд разграфено е като часовник с 24 часа.намерих го в Бриколаж но го има в почти всички магазини с ел материали.Идеята е да се ползва предимно нощна енергия.Моето де.Има и по евтини китайски аналози.По принцип го смятах като ампрераж да може да управлява бойлера но...при теб зависи от мощността на бойлера дали ще ти трябва контактор.Схемата е елементарна.просто с релето управляваш бобината на контактора а тока на бойлера го прекарваш през силовите контакти.Незнам как се ка4ва схема тук или снимка.

  10. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    357
    #8

    Re:Предлазител за бойлер

    Аха.Ще мина утре да погледна да видя какво ще кажат.
    За снимките аз съм качил в първия пост.Принципно там се ъплоудва много лесно

  11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #9

    Re:Предлазител за бойлер

    Програмируемото реле няма да го спаси от гръмване на бойлера. В случая бойлера е бил на косъм да гръмне. Вероятно вътре е пълен с варовик и след поставяне на нов термостат пак може да прави висока температура. Принципно може да се изчисти варовика, ще трявба да се свали фланеца. Тога и уплътнение ще трябва да се смени и т.н. След поставяне на термостата може да се измери температурата и ако е висока да се намали.

  12. Banned
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    https://t.me/pump_upp
    Мнения
    423
    #10

    Re:Предлазител за бойлер

    Ясно е че никой няма да купи нов бойлер , камо ли хазяина с пенсията си от 100лева , в този случай сваляй бойлера на земята отваряй го изчисти го от варовика вътре , смени терморелето задължително както и другото термо ключе което изключва последно ако нещо се сгафи , тук таме кабелче смени ако е нагоряло както и нагревателя и всички уплътнения , все още се продаваат по магазините части за тези бойлери , ще дадеш 25 лева макс но ще спиш спокойно.

  13. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    495
    #11

    Re:Предлазител за бойлер

    Ето какво е моето предложение. ИЗключваш захранването към бойлера, разкачваш всички проводници, като ги отбелязваш кой къде е бил с перманентен маркер! Сваляш термозащитата и терморелето. ИЗточваш бойлера, развиващ болтовете на фланеца и го сваляш за да се дооте4е водата. Като свалиш фланеца се преготви с една кофа за котления камък и чернилката които ще излезят от бойлера. Изчистваш внимателно бойлера от всички боклуци и наслоения, купуваш ново уплътнения и по обратния път монтираш фланеца. Монтираш новата термична защита, новото термореле, новия предпазен клапан и възстановяваш всички проводници точно както са били, като ще гледаш да ги затегнеш добре, за да не се загряват в мястото на свръзка.
    Не е кой знае каква философия, но все пак трябва да възстановиш проводниците точно както са били, понеже иначе има риск да те удари тока най-малко!
    Няма смисъл да се сменя бойлера при положение че апартамента не е твой! КАто е здрав и не тече, сменяш само това което е повредено!

    Успех!

  14.  
     
  15. Member Аватара на fikata
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    256
    #12

    Re:Предлазител за бойлер

    Според снимката този бойлер е от 1974 г./Цена 135лв/ Т.е на възраст 35 години.И не е протекъл казана до сега ? Каквото и да смени от електрокарантията му механичната му надежност ще бъде като на морска мина от втората световна война.
    Колега, споразумение с хазайката за отбив от наема и купувай нов. За да спиш спокойно...

  16. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    357
    #13

    Re:Предлазител за бойлер

    тук идва сложния проблем.Бойлера е в тоалетната, която е 1 метър широка.Бойлера се пада в дъното ( дълга е към 4м ) в една чупка заради отдушник.Просто е толкова тясно там, че ми е бедна фантазията как са го сложили.Какво да говорим за сваляне...
    Бойлера е от големите (мисля 120л или нещо такова ).В нас когато сваляхме същия, бяхме 2ма човека, като с мойте кг и мускули само придържах, та за малко да затисне човека който го сваляше ( а той си беше здравичък ).
    На всичкото отгоре се пада точно и зад WC чинията, дефакто няма никакъв начин да се стъпи някъде стабилно без опасност да залитнеш или ако нещо пада да се дръпнеш.Абе чакай да снимам
    Незнам кой приател да викна или да платя на някой/няколко да го свали





    Ами това е общо взето.Ще събера доброволци пък да видим какво ще стане... Но явно найстина трябва да се изчисти преди да се смени каквото и да е.

    П.С. Някой скоро отървавал ли се е от такъв бойлер ( циганите редовно минават и ги купуват ) та да каже може ли да му се вземат някакви пари или ще им е подарък да си покрият пътните и да ме отърват от него

  17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    83
    #14

    Re:Предлазител за бойлер

    Ако бойлера не е протекъл е глупост да го хвърляш. Глупост е и това ,че релето няма да те спаси.само това с по4истването има смисъл.Имам такъб болер и ти казвам , 4е вероятно те попаднеш на голям боклук от новите..

  18. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    495
    #15

    Re:Предлазител за бойлер

    абсолютно съм на същото мнение! Всичко ново е с пъти по-калпаво от старите уреди!
    На този етап всеки артикул се произвежда да работи добре докато му мине гаранцията и след това..........ново!
    Поправи стария бойлер и ти си 4овека!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. бойлер -теси-15л
    От ganka5812 във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 2
    Последно: 08-04-13, 18:10
  2. ВиК проблем с бойлер
    От Zhimsy във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 3
    Последно: 28-11-11, 13:14
  3. Бойлер под/над мивка
    От alfonso във форум Бяла техника
    Отговори: 0
    Последно: 05-10-10, 21:43
  4. предпазител за ГРТ
    От EMI_1 във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 45
    Последно: 30-06-10, 15:46
  5. Бойлер
    От irenaiva във форум Друга битова техника
    Отговори: 21
    Последно: 05-09-09, 14:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе