Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е повредената ви пералня ?

Гласували
243. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Miele

9 3.70%
  • Bosh

6 2.47%
  • AEG

19 7.82%
  • Siemens

9 3.70%
  • Electrolux

17 7.00%
  • Gorenie

27 11.11%
  • Whirpool

32 13.17%
  • Privileg

4 1.65%
  • LG

8 3.29%
  • Samsung

14 5.76%
  • Ariston

53 21.81%
  • Zanussi

6 2.47%
  • Siltal

2 0.82%
  • Candy

15 6.17%
  • Beko

16 6.58%
  • Edesa

0 0%
  • Fagor

5 2.06%
  • Smeg

0 0%
  • Baukneght

1 0.41%
Страница 38 от 80 ПърваПърва ... 28363738394048 ... ПоследноПоследно
Резултати от 556 до 570 от общо 1192
Like Tree132Одобрявам

Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2012

Отговор: Re:Пералня bosch не изхвърля водата.

Да споделя проблем с пералня Polar. В крайната фаза на програмата не източваше всичката вода. Налагаше се принудително 2-3 пъти да се прави това с въртене на програматора. След известно време констатирах, че капе отдолу. Почна и по-осезаемо да протича. тумбих я /изтеглих я напред и я наклоних назад опирайки я на сената/ и констатирах скъсан изходящият към помпата гофриран маркуч. Смених го веднага с нов. Проблемите изчезнаха/ изпомпването на водата и теча разбира се/. Предполагам, че при скъсаният маркуч, дори и малко, пресостата не е отчитал вярно остатъчното ниво на водата. Мое мнение! Дано на някой му послужи това споделяне, аз когато търсих по форумите, не открих такова. Поздрави!
    Този пост е редактиран от edned; 19-03-15 в 13:09.

2.  

3. Тук е от
    Mar 2015

Отговор: Re:Пералня bosch не изхвърля водата.

Здравейте , много бих се радвал , ако някой откликне на моя проблем.Имам пералня Ariston Margerita 2000 AL88X. Която и програма да пусна резултата е следния : Пералнята се пълни с вода , започва да върти прането , но идва един момент в който спира и се чува доста силен "къркорещ" звук за 1-2 секунди.След това пералнята спира да върти барабана , а започва да се върти непрекъснато големия бутон с който се нагласят програмите... Пералнята е пълна с вода.Изключвам за час.След това пускам друга програма , но ситуацията се порватя. Моля за идеи и предположения !

- - - - - - - - - -

Всички 38 страници във форума ги прегледах , но точно такъв проблем никъде не видях да има

4. Тук е от
    Jul 2012

Отговор: Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

Здравейте динко69 и тани71, имах подобни проблеми които съм описал малко по-назад в темата. При мен проблема с неработеща центрофуга и оставаща вода в барабана не беше от електрониката. Просто трябваше да се разглоби целият "изходящ тракт" и да се почисти основно. Маркучи и водна помпа - всичко беше затлачено и разни фиби и копчета и "тиня". Водата не излизаше в зададеното и време и логично електрониката на "разрешава" центрофугиране според входящите сигнали за наличие на вода в барабана. Изправноста на нивомера има решаваща роля също. Успех!

5. Тук е от
    Apr 2015

Здравейте,имам следния проблем.След токов удар пералнята ми AEG Öko Lavamat изписва грешка EF0, появява се бучене, и не може да тръгне програма за изпиране.След задържане на горните две копчета и въртене на програматора,грешката се промени на EF3, или както пише в един сайт за кодовете - Aqua Control system mobilized / ribbon cable defective pump / pump failure.Активизирана е системата за контрола на водата.За решение на проблема ми дават да извикам специалист или ако съм достатъчно добър аз такъв - Leak in appliance repair / replace connection cable / pump.
    Някой сблъсквал ли се е с този проблем, и може ли да ми помогне в решаването му.
    Благодаря предварително!

6. Тук е от
    Dec 2008

Здравейте! Моля за съвет. От миналата седмица съм с Gorenje W8624H. На второто пускане сработи аквастопът. Махнахме го и сега сме със стария маркуч. Каква може да е причината, видимо няма нищо по филтрите, налягането на водата при нас е доста високо, възможно ли е да е от това? И неизползваем ли е вече този маркуч /индикаторчето е червено/? Извинявайте, ако вече е писано по този въпрос, просто не съм наясно дали да се обърна към сервиз в този случай. Благодаря!

7. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Моля за съвет относно амортисьори за Тамат 500. Живея в София, проверих "дупките" по Пиротска и Мадрид, но уви, никъде няма. Питането ми е имали някакви "универсални" амортисьори, които биха могли да се монтират на въпросната пералня и ако да къде ги продават? В сервизите директно отказват да се занимават с подобна машина, втора/н-та употреба амортисьори също не е опция.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

За 20лв се продава цяла работеща, отделно другите обяви за части. Едва ли ще намериш нови.

10. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Трябват ми съвместими (като сила и геометрични размери), но нови. Втора употреба, не е опция, кой знае в какво състояние са и колко ще изкарат.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Търся нагревател с термозащита и NTC element за Model: Electrolux EWF10040W; Prod.No:91490440902.
    След почти 6,5 перфектна работа, нагревателят 1950W / 230V се повреди. Вероятно котленият камък си е казал думата.
    Оригиналният е с Prod.No:132506400, който е щампован на него.
    Според официалния сайт на Electrolux: 1950W Washing Machine Heating Element | ELX IE , аналогът му е с Prod.No:1325064234.
    Намерих няколко BG сайта, които го предлагат. Но цента му варира от 16 до 30 (за Prod.No AEG 159AE234) и нагоре лева, което ме смущава доста.
    Можете ли да ме посъветвате откъде да поръчам въпросният нагревател, така че да не получа китайско менте?

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Искам да питам опитните сервизни специалисти, въпреки, че знам отговора на въпроса си.
    И моля, не се смейте, защото нещата с повредената перална машина Electrolux отиват в много сериозна насока.
    Нагревателят Prod.No:132506400 е с двойна термична защита и термодатчик.
    Каква е вероятността той да е изправен при измерени 0 ома с три различни мултимера от различни класове на точност?
    При положение, че пералната машина показа единствено код E69: Washing heating element interrupted (ЕWM1100) и си изпълнява целия цикъл за пране. Естествено пропуска режим нагряване, както е описано в сервизното.
    При всичко това е бил констатиран е проблем в контролерната платка.

В сервизното пише стъпка по-стъпка какво да направя за проверката на нагревателя. Първо направих самодиагностиката, изчистих грешката и тя пак се появи.
    Имам мегаомметър, но просто в събота не ми остана време да тествам с него. Мултимерите не показаха утечка към корпус. Казанът е платмасов.
    Измерването направих първо със включени клеми на нагревателя, после - с изключени, без да го демонтирам от казана. Не съм разкачал температурния датчик, но не мисля, че той има отношение в случая.

Edit_30.09:
    Днес са "закърпили" пералната машина. Не знам какъв по-точен термин да използвам!
    Естествено са сменили нагревателя, но не с оригинален. Ползвали са термодатчика от прекъснатия.
    Нямам представа от марка и модел на нагревателя и дали е с двойна термозащита. Но повече ме притеснява дали са върнали оригиналния контролер и дали не са го "ремонтирали", междувременно. Предвидливо направих снимки на всички етикети по уреда и контролера.
    Надявам се да ми остане време до края на седмицата да проверя какво е състоянието след "кърпенето".
    Даже смятам да поръчам OEM заместител на нагревателя. Като почти съм сигурен, че ще е от същия производител IRCA, от който е оригиналния. Просто на снимката не се вижда маркировката добре.
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 30-09-15 в 19:32.

13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013

Цитат Първоначално публикувано от valey Виж публикацията
    Здравейте отново
    .Позволяам си да дам един съвет на следващите ентусиасти непрофесинолисти - на казана да се направят 4-5 по голями отвора,където позволява мястото и когато са силиконира се стягат първо те и след това останалите,иначе се омазах до ушите със червен силикон снощи докато налучкам отворите.
    За следващ ремонт няма да имам ядове.
    Поздрави и наздраве на всички.
    Скоро гледах в тубата едно клипче - братушката залепи срязания казан с поялник и доста добре изглеждаше, като фабрично излят стана

14.  

15. Тук е от
    Oct 2015

Здравейте, имам пералня Whirpool с горно зареждане. От няколко месеца непрекъснато дава грешка, че няма приток на вода. При всички програми спира работа с тази грешка, като оставащите минути на дисплея много често са едни и същи.Трябва всеки път да натискам бутона за старт за да може да продължи работата си. Имате ли идея как да поправя този проблем, евентуално с ресет на програматора /ако има такава възможност/

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

За да ти помогнат знаещите, трябва да напишеш поне точния модел на уреда.
    Година на производство, а още по-добре - и продуктов номер. Това трябва да е написано на етикет някъде около или на капака. За тези с горно зареждане не съм обръщал внимание къде точно е поставен.
    То верно, че контролерите на почти всички марки са почти еднакви, но все пак си има особености.

17. Тук е от
    Oct 2015

Здравейте!Имам проблем с пералня аристон маргарита AB 636 TX .От известно време се появи малък теч на вода под пералнята.Днес я отворих ,наклоних и видях,че от маркуча ,който влиза в кожуха на барабана има котлен камък надолу.Дали е оттам теча?Как се сменя самия маркуч?Лепи ли се с нещо/вижда ми се просто надянат/.
    Благодаря Ви!

18. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

Здpaвeйтe, пpи пocлeднитe няĸoлĸo пpaнeтa пepaлнятa нe иcĸa дa цeнтpoфyгиpa ĸaтo xopaтa. Kaтo дoйдe вpeмe зa циĸълa пoчвa дocтa бaвнo дa въpти бapaбaнa и дpexитe ocтaвaт мoĸpи. He e пpeпълнeнa и т.н, пpocтo cяĸaш нe и cтигa cилa дa ce paзвъpти. Mиcля cи дaли нe e cлaб тoĸa ceгa пpивeчep и тoвa дa я тopмoзи. Πocлeднитe 2 пъти я пycĸax нoщeм oт 4 дo 6 и нямaшe пpoблeми. Πpeдния път гo нaпpaви oĸoлo oбяд и тaĸa и нe ги изплaĸнa и цeнтpoфyгиpa. Kaĸвo щe мe пocъвeтвaтe? Имa ли няĸaĸъв филтъp, ĸoйтo мoжe дa e зaпyшeн и зaтoвa дa нe мoжe дa paбoти нopмaлнo. Πo-тoчнo мe интepecyвa дaли имa филтъp нa мpъcнaтa вoдa тъй ĸaтo ce виждa caмo eдин мapĸyч, ĸoйтo oт ĸaпaцитe oтзaд нe виждaм ĸъдe oтивa. Kaĸвo щe мe пocъвeтвaтe дa нaпpaвя в дoмaшни ycлoвия пpeди дa виĸнa мaйcтop? Еlесtrоluх еwb 105405w e мoдeлa

- - - - - - - - - -

Ръководството го имам, но там пише само за входящия филтър и този на барабана като и двата са чисти. А доколкото разбрах имало филтър преди водната помпа, но как да разбера дали моя модел има? А в този краен филтър се събирали остатъци от омекотител и др. глупости. Снощи разделих прането и го центрофугирах на два пъти и първия път се позамисли, но втория си направи пълна центрофуга. Напрежението се сетих да го измеря чак на втората и варираше 220-222V и забелязях, че при втория път лампата в мокрото помещение не примигваше, а при първото беше дискотека при всяко цъкане на релето.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 38 от 80 ПърваПърва ... 28363738394048 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Бойлери - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От avenger във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 26
    Последно: 23-02-25, 20:59
  2. Готварски печки - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От avenger във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 32
    Последно: 12-02-25, 20:54
  3. Съдомиялни - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От Lupus във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 145
    Последно: 09-02-25, 20:59
  4. Сушилни - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От Alexi във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 97
    Последно: 02-12-24, 11:23
  5. Аспиратори - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От hristoslav2 във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 2
    Последно: 02-02-15, 10:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе