И от къде ще дойде тази топла вода в пералнятаВодата се загрява в казана.Първото отделение е за омекотител за това пуска вода първо там.
И от къде ще дойде тази топла вода в пералнятаВодата се загрява в казана.Първото отделение е за омекотител за това пуска вода първо там.
Най-напред се взима праха от отделението за пред пране, след това за същинското пране и най-накрая е омекотителя. Той също така и ароматизира дрехите, така че не може да влиза първи в пералнята. Водата която прибира праха е от мрежата и се загрява след това в казана.
Добре тогава,как да разбера,дали водата се загрява?А евентуално каква би могла да бъде причината,дрехите да не мирашат на прах/омекотител?
П.С. Помислих, че водата се загрява на принципа на "юнгата"
Така както описваш ситуацията аз лично не виждам проблем ,точно така са последователностите на процеса с пускането на водата и отделенията.Сещам се за случая когато си купуваме нов продукт- омекотител на Silan....е вярвай ми веднага след рекламите по TV и пуснат в търговската мрежа имаше уникално силен аромат.Не мина и месец и до там с аромата.Купихме 2 ри -край ,мирис само при отворено положение от капачката.Та...не разчитай на аромат от боклуците които се продават в БГ.Можеш да провериш дали загрява водата лесно-пипаш стъклото на люка след 30-40 мин. от началото на програмата и става ясно.
Не е много вероятно, но е възможно: Да не бъркате отделенията за предпране и омекотител? При пускане на пералнята на пълна програма, нагревателят загрява вода два пъти-за предпране и пране. Просто трябва да дебнеш и ако не се чува лек шум от нагревателя, да пипаш отвреме-навреме стъклото на люка. След напълване на вода за пране, нагревателят започва да работи.
Не мога да ви разбера с тези ароматизатори в прането. Аз зорлем намирам прахове с които прането мирише минимално. Вие се чудите как да ви мирише. Какъв е смисъла дрехите ми да миришат на едно а аз да си слагам одеколон който мирише по друг начин. Ужас.
Точно Silan е
Ами не, те отделенията за предпране и пране са като чекмеджета, а за омекотителя си е... различно.Нещо като казанче.
Мерси за информацията, ще го дебна да видим.
Обичам дрехите/завивките/чаршафите ми да миришат на чисто.
Въпрос на вкус, казало кучето и си облизало....
Здравейте! Имам следният проблем с пералната ми - Indesit-412W: и на програма за бяло пране, и на програма за цветно пране, след изпиране ( и с центрофуга, и само със изцеждане) дрехите остават мокри и се налага да се до изстискват ръчно. Моля ако някой има идея къде би могъл да е проблема да ми помогне.
Предположение на начинаещ:
Вода оставя ли в пералнята?Ако е така, провери да не ти е запушен сифона/маркуча за мръсната вода.
Другата опция е, долу като отвориш капака, да провериш дали филтъра не е запушен.При мен няма филтър, но често самата перчица зацепва от нещо забравено в джоба (последно гумичка от молив се беше заклещила).
Г-сервиз - обадиха цена 60-70лв.
Поръчах от ЕКОМ Варна - доставиха ги днес. Правилните.
Уви след монтажа проблема все още е на дневен ред. Пробвах програма 1/2 пране да видим дали работи генерално - е програмата започна да пълни барабана и .... пълни ... пълни .... и така към половината барабан я спрях и пуснах два пъти програмата за изпомпване за да го изпразни... нещо не е наред.
Пробвах програма за центруфуга само - отново изпомпва известно време после даде отново F32.
Отворих горния капак и разгледах платките е изглеждат мръсни, но нищо очевидно гръмнало или надути кондензатори.
Като гледам следващото е да викна техник да я мисли, че аз не разбирам достатъчно за да продължа самодиагностиката.
Ако имате идеи какво да премеря с мултицета казвайте.
Можеш да провериш визуално гумените маркучлета на ниворегулаторите. Ако има пробит или скъсан няма да спира навреме пълненето.
Тъй като не мога да разбера кое точно е ниворегулатора би ли могъл да ми кажеш - това е сервизното ръководство. Единственото което има тънко маркуче стигащ в детайл 120 (стр5) пресостата. Маркучето в горния си край е добре напъхано в чопа на пресостата - Долу трябва да влиза в 075, но вода от барабана (на пода) не тече за това педполагам че е добре хванато долу. Да не би пък нещо по тази капачка 075 да е запушено или да съм разбутал нещо там при почистването на филтъра. Или пък пълненето е логически свързано с въртенето на мотора и докато не завърти не спира да пълни.
Пробвах някаква тестова програма №2 но отново забравя да изключва пълненето.
Довечера ще меря по клемите на пресостата какво се случва когато има или няма вода.
Сервиза ми записаха час чак за след 5 дни така, че ще имам време да си поиграя.
Точно това би трябвало да е ниворегулатора. Моята е друг /по-стар/ модел и е с два такива. Той подава и спира сигнала към клапана/те за входяща вода. Ако можеш провери го, както и клапаните дали отварят и затварят нормално. Аз друго не се сещам, освен да има проблем в програматора. Все пак дано се включи и някой, който е "по-навътре" с пералните и ако може да те насочи какво друго да провериш.
Мислиш ли, че контролира клапаните пряко. Има 3 жици колкото да даде он/офф за нивата към управляващата платка, а тя трябва да изкомандва клапаните според мен. Ще го премеря поне дали си променя показанията на жиците докато пълни, ще му разкача маркуча да го продухам би трябвало като има вода в барабана да бълбука ако му духна. И самия пресостат ще продухам да видим.
Би трябвало като го надуя да отвори/затвори между клемите преполагам. Едва ли отчита налягането аналогово и платката да гледа нивата по зададени константи.
И двата клапана отварят и затварят по време на тестовата пробрама ги пробва във всичките им 4 комбинации - работят на 230Волта премерих ги снощи.
Програматор във вида познат от ерата на "перла" няма има 3 платки дисплеи и няколко бутона. Съответно всичкото упралвение клапани + датчици е софтуерно.
От един Кьортинг/1:1 с Горение/ от който имам наблюдение от ниворегулатора двата кабела отиват в платката.И там има един куплунг на който принципа на свързване на проводника и куплунга е чрез прерязване на изолацията на проводника.Като отвориш капачето на куплунга ще видиш отдолу едно V образно острие което заголва кабела и дава контакт.Понякога/както и на мене се случи/,капачето се отваря и от вибрациите проводника не контактува с пластината.