Топло ли е стъклото на люка по време на пране?
Здравейте, имам пералня Siltal проблема беше в ключалката купих нова но забравих кабелите как се свързват ключалката има 3 букси на първата пише 2C на втората 1N и на третата 3L
Моля, кажете ми какъв проблема с аег лавамат 84610-не довършва програмата. След изпълнение на първата функция спира и изписва готовност за стартиране, което не е възможно, или вместо това увеличава времето. Изпомпва при ръчна команда, също ръчно центруфугира. На програма плакнене също спира. Маркучите са чисти, датчиците уж са проверени.
Здравейте,
От няколко седмици имам проблеми с една пералня Whirlpool. Не иска да центрофугира дрехите. Проверих маркучите, изчистих филтрите и прочее. Пералнята издава подобен звук като този от линка за AEG -то. (https://www.youtube.com/watch?v=cn8yZ_Zi_BY#!).
Някакви идеи!!!
Здравейте,
Моля препоръчайте ми алтернативен на този кондензатор и от къде мога да го купя в София:
http://img2.sprzedajemy.pl/540x405_p...o-26788307.jpg
Развали се пералня Ariston на 15 години. Идвал е човек да я гледа, но дори не бил отворил пералнята от горната страна, където е кондензаторът. Аз не разбирам, но искам да го сменя с нов, преди да изхвърля пералнята, както бил посъветвал специалистът. Струва си да се опита, едва ли ще е скъпо. Машината изглежда в доста добро състояние.
Много благодаря за отговорите!
Този пост е редактиран от babati; 29-04-14 в 14:45.
Посочен е филтър,който няма отношение по работата на пералнята.Той предпазва ел.мрежата от самата нея.
Яснооо... Много благодаря Ще попрочета още малко:P Иначе го намерих:
Филтър 0,47 мф
А пералнята е Arison Margherita AL1256CTX. Някой да знае къде е въпросният пусков кондензатор при този модел и колко би струвала подмяната му? Барабанът не тръгва, това е проблемът.
Благодаря!
Този пост е редактиран от babati; 29-04-14 в 16:47.
Отвори ли задния капак? Двигателят ли не тръгва? Барабанът върти ли се леко на ръка?
Да, барабанът се върти леко, не заяжда. Пробвах и в двете посоки. Задният капак и в момента си стои отворон, но аз ще съм на адреса чак утре. За съжаление в момента не мога да пробвам нищо. Нямах много време да се занимавам. Набързо прегледах из нета и надрасках темата тук. Всеки съвет ще ми е от голяма полза Може и на Л.С. Благодаря ви!
p.s. Идвал е човек от севриз и е казал, че може и да е моторът, може и не... Ако не е моторът, щяла да е електрониката... Не че не вярвам на специалистите в областта, но искам да се разровя малко преди да 'отпиша' стария уред, върши добра работа.
Този пост е редактиран от babati; 29-04-14 в 17:53.
Кондензатора е около 20 мкФ / точната стойност от извадения от пералнята/ Цената 4,60-8 лв според зависи откъде се купува. За Варна за Конелиано купувам от : EKOM :
Почти на 100 % съм сигурен,че е кондензатора. Наскоро подменях за центрофугата.Смяната е елементарна -капака долу ,при мен С беше със скоба хванат-леко разхлабване на скобата .Проводниците са на кабелни обувки.
Благодаря ти, kris11 ! Ще проверя тези дни, като имам време
Намерих и това (Ariston Margherita AL1250CT washing machine):
Google-Ergebnis für http://www.rheinfeld.de/andreas/elec/ariston1b.jpg
Здравейте, днес, когато пуснах пералнята, при центруфугиране се чу много силен шум и изхвърчах да я спра. Бях я претоварил, факт, и доколкото виждам барабанът се е откачил. Снимал съм частта (пластмасова, счупена), която намерих в дрехите, както и откъде според мен е паднала.
Можете ли да ме посъветвате - какво да направя? Дали познавате майстор, който може да реши проблема вкъщи, или с този модел, понеже не е разпространен, би било доста трудно? Ако случайно имате идея за сервиз или майстор, моля ви, споделете или ме потърсете на лично съобщение, защото не знам какво да правя, от друга страна пералнята е адски тежка и дори двама човека трудно я носят. Благодаря ви, ако можете да ми помогнете!
20140501_031249.jpg
20140501_031422.jpg
20140501_031317.jpg
Тоя модел ,като не върти мотора ,най често е платката която се намира отзад долу в десния ъгъл.
Лодша спойка или някой елемент,но първо провери и четките и връзките.
Тоя кондензатор,всъщност е филтър и няма нищо общо с мотора.