Аз не казвам, че е нормално, а това е положението с техниката в днешно време. Сравненията ти с техника, произведени в други времена, не са релевантни, за съжаление. Вече не се произвеждат такива уреди или каквато и да техника.
Аз не казвам, че е нормално, а това е положението с техниката в днешно време. Сравненията ти с техника, произведени в други времена, не са релевантни, за съжаление. Вече не се произвеждат такива уреди или каквато и да техника.
Колега, дефинирай понятието "днешно време". Към кое време спада близката 2016 година? А 2018 година? А декември 2019 година? В тези времена съм купил 3 почти еднакви плитки перални на Индезит, за по около триста и няколко лева, които работят и до днес. Мийлето е купувано през 2016. За мен тези времена са днешни. Тях сравнявам с недоразуменията на АЕГ. Друг е въпроса, че българските потребители не разбират от ресурс и износване на пералните машини, защото не знаят кога работят натоварено и кога не. Затова си позволявам да коментирам само калпавия модел на АЕГ, който не е нисък клас и за 7 или 9 години работа е недопустим основен ремонт.
Не се прави, а отивай да купуваш нова пералня с гаранция. Резервните части са с високи цени и са най-вече за сервизи с поддръжка на уреди в гаранция.
П.П. Поне да беше нов казан за ракия.
Бях се спрял на варианта да купя нова, но този размер с разглобяем казан без direct drive не намерих модел който да отговаря на изискванията ми. Втори път неремонтопригодна пералня (уред) не купувам.
Вчера ми казаха е пристигнал казана. От 15ти до 28ми Август отне доставката. Днес ще го взема.
- - - - - - - - - -
Бях се спрял на варианта да купя нова, но този размер с разглобяем казан без direct drive не намерих модел който да отговаря на изискванията ми. Втори път неремонтопригодна пералня (уред) не купувам.
Вчера ми се обадиха, че казаха е пристигнал. От 15ти до 28ми Август отне доставката. Днес ще го взема.
Some things you can do with a washing machine drum when the bearings are gone.
1 they make great flower pots.
2 clothes line pole holder with wheels.
3 shop lights.
4 flood lights.
5 out side display lights with plants.
6 fire pits. to keep you warm.
7 Gas bbq racks with volcanic rock,
8 complete BBQ
9 log store.
10 Bar Table.
and my favorite small wind turbine
edit: Въртя първи мокър тест за сега не тече поне.
edit: Тества свърши. Работи за сега утре ще я видим с пране. Благодаря на всички за помоща!
Този пост е редактиран от Zygot; 30-08-23 в 01:54.
Пералнята е Gorenje WA984. Старите амортисьори сдадоха багажа и взех нови. Тя е с 3 броя, един от дясно и 2 от ляво, гледано от към люка. От новите десния е същия като стария, но левите са с друг код и 3мм по-дълги. Като ги сложих и маншона се изкриви, и пералнята центрофугира с доста вибрации. Кода на новите и старите е различен. Новите ми се струват доста по-твърди. Пружините са нови, но все пак разликата е доста голяма. Старите са едно цяло, а новите (само десните) са разглобяеми, стержена се вади от цилиндъра. Дали наистина са взаимнозаменяеми или да търся точно същите като старите?
https://electroinvestbg.com/%D0%90%D...634802-167GR05
Горе е новия, долу е стария амортисьор.
Този пост е редактиран от tarlyo; 24-09-23 в 17:28.
Никъде ли по новите или старите няма означение колко Nm са?
Колега,
С оригиналните в магазина и търсиш абсолютно същите по код аморти.
Снимай за всеки случай и табелката с данните на пералнята. Отпред под люка е обикновено. Там е продуктовия и код.
Така също трябва да се сменят и крепежите към корпуса и казана на амортисьорите.
Nm и геометричните размери са от съществено значение.
Като си видял, че новите се различават от старите, за какъв дявол си ги монтирал?
Успех!
Здравейте,
Вчера пералнята спря да върти барабана по време на пране и малко след това изкара грешна Е4. Пълни и изпомпва вода нормално. Грешката не се появя веднага след като се пусне ново пране. Модела е gorenje wa 63121.
На какво може да се дължи тази грешка и дали е нещо елементарно което мога да оправя сам?
Синчето спомена, че е прочел някъде за проблем с мотора и понеже е бая стара се чудя дали не са и заминали четките на мотора за толкова години.
Изрових едно клипче, но там грешката е F4.
https://www.youtube.com/watch?v=79Xi2ZzmsHE
Да, тук руснака това обяснява https://www.youtube.com/watch?v=TUo6...BE%D0%BC%D1%83
Но това не знам дали можеш да го оправиш сам, а запушената(евентуално) цедка да се провери е лесно.
Този пост е редактиран от Palev; 09-10-23 в 16:04.
Никакви ги няма. Сменяй и почисти колектора.
Жената беше записала час за ремонт в сряда (много е чувствителна на тема пералня) и нямаше време да купя четки.
Предупредихме човека да си носи. Смени ги и тръгна. Това е бил проблема.
Сега се надяваме да изкара още 19години