Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е повредената ви пералня ?

Гласували
242. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Miele

9 3.72%
  • Bosh

6 2.48%
  • AEG

19 7.85%
  • Siemens

9 3.72%
  • Electrolux

17 7.02%
  • Gorenie

27 11.16%
  • Whirpool

32 13.22%
  • Privileg

4 1.65%
  • LG

7 2.89%
  • Samsung

14 5.79%
  • Ariston

53 21.90%
  • Zanussi

6 2.48%
  • Siltal

2 0.83%
  • Candy

15 6.20%
  • Beko

16 6.61%
  • Edesa

0 0%
  • Fagor

5 2.07%
  • Smeg

0 0%
  • Baukneght

1 0.41%
Страница 26 от 80 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 1191
Like Tree132Одобрявам

Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Отговор: пералня Силтал

Извикай техник и не се мъчи.За такъв проблем да ти вземат 20-на лв.
    Иначе рискуваш жилището да заприлича на пл.басейн.Персепектива, която не мисля че ще те радва.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

"Цъкане" на пералня

От известно време като се пусне пералнята без значение на коя програма и се чува едно цъкане. Обикновено се чува "цък" и започва да върти, но сега си цъка по 10-15 пъти преди да почне. Сякаш това цъкане представлява - включва-изключва. Като се наведа и звука сякаш идва някъде под голямото копче за програмите. Понякога го прави в началото, друг път по средата, сега остават 37 минути от програмата и сигурно 2 минути цъка. Направил съм и клипче за повече яснота, което ще кача малко-по-късно. Иначе нормално изпира, центрофугира и т.н. Просто това цъкане ме тревожи от какво може да е. Възможно ли е да е от ниско напрежение в инсталацията?
    Electrolux EWB 105405

http://videobam.com/hElyq
    Този пост е редактиран от em4000; 01-12-13 в 14:07. Причина: добавено видео

4. Тук е от
    Nov 2004

Отговор: Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

Да споделя и аз. Имаме пералня Индезит модел WT82/ горно зареждане/ от над 10 години. Переше си, т.е. работеше перфектно до преди известно време. Започнаха да се чупят пружините. или както казаха от сервиза "пантите ???/ на капаците. След проверка на глобалния сайт на Индезит се свързах със Булсервиз /клон Дружба 2/ и казах за проблема. Обещаха реакция. След малко над две седмици се обадих отново и получих серия тиради в стил " когато дойде частта ще Ви се обадим, не ни безпокоете". Изчаках още седмица и след като нямаше никъв отзвук/ реакцията била до две седмици!!!!/ се обадих в централния им офис. Там се държаха любезно и обещаха да проверят как ще процедираме. На следващия ден звъннах да попитам има ли инфо за мен и ме препратиха към човек, който може да ми отговори. Той откри, че има заявка от мое име и обеща да се обади до няколко часа. И наистина го направи. Обаче ме осведоми, че тези пружини ги нямат в наличност, няма ги в Италия и по моя молба за проверка няма и барабан за да го подменим целия. Каза, че не могат да се ангажират със срок на изпълнение на ремонта.
    Както всеки човек, който трябва да си реши проблема отидох със съпругата и купих нова пералня, като забележете избягвах Индезит/ имаме и друга такава при майка ми/ Аристон или всяка обслужвана от този сервиз. Взехме Електролукс и дано не съжаляваме, но това е друг въпрос. Днес няколко пъти се опитвам да се свържа със сервиза за да попитам дали имат интерес да купят старата ми пералня/ всичко останало и е О'к/, която не могат да ми отремонтират и не мога да се свържа. И.......в ранния следобяд ми звъни служителка и ме пита "кога да дойде техник за да ми поправи старата пералня" от което бях изумен. Вчера един ми казва че едва ли ще ми поправят повредената пераля и не се ангажира със никакви срокове, а днес ме питат кога да дойдат да я поправят. Аз вече съм я подготвил за изхвърляне и търся къде да я отнеса, а те "милите" ми намерили часта, която съм им заявил преди почти месец. Обясних и, че вчера ми се е обадил тяхен човек, който ме е информирал за невъможността да ми се отремонтира старата пералня и съм си купил при това положение нова. В слушалката се чу как се питат кой ме е информирал за това.
    Ако това е сервиз, то Аристон/Индезит трябва бързо да се отърват от тях. Всеки изпатил си от тях ще избягва марките обслужвани от тях. Не е важно да продадеш някакъв продукт на клиента /това е по-лесното/, но по-важно за всеки разумен човек и какъв сервиз предлагаш в последствие. Сервиза на Аристон/Индезит не е никакъв сервиз,а ако мога така да се изразя "антисервиз"!

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Да не мислиш, че сервизът на Electrolux е нещо по-различно?
    Пожелавам ти да не проверяваш лично поне още 10 години!

6. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Да не мислиш, че сервизът на Electrolux е нещо по-различно?
    Пожелавам ти да не проверяваш лично поне още 10 години!
    Като се замисля май само за сервиза на Горенйе съм чувал добри отзиви. Аз също имам добър опит с тях (доставка на резервни части за пералня и хладилник, отговори на технически въпрсои по мейла).

Дали са им здрави машините е отделен въпрос. Моите гонят 10г без особени повреди, но за новите нямам адекватно мнение.

7. Тук е от
    Jul 2013

В никакъв случай пералня Индезит, вече втора сменяме. Първата когато я взехме работише 2 седмици и се развали, след това ни я смениха с друг модел, защото за стария модел трябвало да поръчат части от Италия , а за тях не било изгодно /финансово/, но и другата която ни дадоха чисто нова се развали. Пералнята я купихме от Техномаркет, честно казано не бих повторил да си купя нещо от тях.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

orlincho,
    Сервизът на Electrolux и Gorenje е един и същ!
    Не искам и да чувам за него! Затова и при избора на нови уреди преди няколко години се отказах от Electrolux.
    Радвам се, че си доволен, но преобладаващите мнения за въпросния сервиз поне тук не са положителни.

10. Тук е от
    Dec 2013

Пералня IAR 051 не центрофугира

Здравейте вчера пералнята IAR 051 на около 12 години не иска да центрофугира, изпълнява всичко от програмите, налива вода, загрява, върти, изпомпва водата но не иска да центофугира. Моля за помощ възможен ли е ремонт или преди коледа да се купува нова. Преди 2 год. като сменяха помпата казаха че е някаква модификация на Силтал, поне така си спомням. Благодаря предварително.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Смолян

Отговор: Пералня IAR 051 не центрофугира

Преди няколко години се случи нещо подобно с нашия Индезит, след много експерименти установихме че на центрофуга с празен барабан завърта леко, но за пълен няма мощност. Оказа се изгоряла намотка на мотора (загряваше доста, това също може да ти е ориентир) и ми го пренавиха евтино - за около 30лв.

12. Тук е от
    Dec 2013

Отговор: Пералня IAR 051 не центрофугира

Благодаря за съвета, но при мен не иска въобще да тръгва, нито празна, нито пълна направо спира да цъка програматора като стигне до центрофуга.

13. agk
    agk е офлайн

Тук е от
    Nov 2007

Здравейте!
    Искам да изразя моята "радост" от пералнята Gorenje и най-вече от софийския сервиз -"Сервизен център ж.к."Люлин". страхотно гаранционно обслужване- просто се опитват да те правят на тъп, глупав и в същото време правят всичко възможно да забавят сервизното обслужване! Два пъти идваха да отстраняват повреда и ми отказаха да регистрират идването и отстраняването на аварията в гаранционната карта! Защо ли ? Имал съм доста перални и когато се е налагало сервизно обслужване -то е било на ниво-акуратно, точно и компетентно. Съжалявам, че взех пералня Gorenje! Давам Ви пример как когато сервизното звено е слабо и екипът му не разбира, че той трябва да служи на клиента /а не обратното!/- всичко това води до отрицателна нагласа към фирмата-производител.
    Незнам как е сервизното обслужване на Gorenje извън София /дано е по-добро !/ , но аз лично не Ви съветвам да се ориентирате към перални от цитираната марка, защото.... ми ще имате проблеми със сервиза на фирмата, когато се наложи отстраняване на авария.
    Приятна вечер!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Пробва ли да се обадиш в централния сервиз на Вежен,щото понякога дясната ръка не знае какво прави лявата.А сервиза в Люлин е мизерия.

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Ако това Ви успокоява, сервизът навсякъде е един и същ!
    Никога повече уреди Gorenje!

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Не е един и същ сервиза навсякъде. Примерно, с продукти на Индезит и Сименс, в Пловдив проблеми няма. Максимум 10 дена трае доставката на части.

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Проблем с пералня АЕГ L-76275

Здравейте, искам да се оплача от прехвалената марка АЕГ. Закупихме пералнята и още при първото и използване направи проблем - на една от програмите не нагрява водата дори след един час пране, при превключване на друга програма - започна да нагрява, но сега пък изведнъж от оставащо време 2.40 се пренастройва на 55мин пране, т.е програматора изяжда около 1.45мин от времето за пране...Обадих се първо на техномаркет, от там на сервиз и сега чакам сервизен техник. Дано да могат да оправят този програматор, че не знам...Гледах във форума, но не видях някой да е имал моя проблем, явно ние сме първите, поне във форума.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 80 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Сушилни - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От Alexi във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 97
    Последно: 02-12-24, 11:23
  2. Готварски печки - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От avenger във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 31
    Последно: 22-07-24, 11:02
  3. Съдомиялни - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От Lupus във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 140
    Последно: 11-07-24, 22:37
  4. Бойлери - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От avenger във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 24
    Последно: 28-04-24, 18:50
  5. Аспиратори - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От hristoslav2 във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 2
    Последно: 02-02-15, 10:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе