Страница 31 от 46 ПърваПърва ... 21293031323341 ... ПоследноПоследно
Резултати от 451 до 465 от общо 677
Like Tree71Одобрявам

DVB-T приемник / FAQ - на първа страница, избор, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

STRONG Web Shop
    Представителството за България
    http://shop.strong.tv/at/support
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 10-10-13 в 08:57.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2013

Сравнения и въпрос за Арива 650i / Макс T105HD

Здравейте колеги! Днес купих и една Арива T650i. Max-а /T105HD/, не ми чете Мp4 ful HD формата от флашка, не даунмиксва AC-3/5+1 канала звук и май с това му свършват всичките му забОлежки.
    А и Арива-та има уж възможност, за "браузване" в кавички, в няколко интернет страници, което още не съм подкарал с един Wi-Fi адаптер на TP-Link, който ще се окаже мисля, че не поддържа! Странно защо, но въобще не го отразява. Арива-та май има грешка в IP протокола и DHCP сървъра ми не го засича. А системата ми е професионална на Мокротик.
    Ето ги моите наблюдения и малко разочарование:

Цена на Арива 60лв, срещу 49 на Макс-а.
    - Голям минус за Арива-та е по лошият образ. Макс е просто с перфектна картина, докато Арива е някак си с по-вяло изображение. И двата са включени през HDMI портовете на Samsung LE40".... с TFT матрица и настроени на 1080i/30 резолюции. Толкова си поддържа телевизора ми. Та Арива-та не може да докара тая яснота и качество на картината. Имам чувството, че все едно е снимано с камера с по-малко пиксели, а контурите са малко остри. Разликата не е голяма но видима. При Арива-та, ми позволи в настройките на телевизора, да настроя баланса на черното в порта и на HDMI, където иначе при Макс-а не е активно/интересно защо?/. Така се изравниха малко в качеството, но пак има лек превес в полза на Макс. Играх си настройките на картината при Арива, но не се получи кой знае каква промяна, че да се изравнят напълно качествата им в образа. Макс-а няма такива настройки на контраст, яркост и т.н. но пък вади перфектно качество.

-И двата приемника не работят добре през Скарт портовете си. Имат леко бръмчене в звука. Отдавам го на китайският Скарт. Може би.

- Пак минус за Арива, защото пише в мануала му и в техническите спецификации, че даунмиксва АC-3 аудио на филм от USB, но не. Няма звук както и при Макс. Пробвах с два филма с AC-3 звук. Ако сте го решили тоя проблем дайте идея моля! Версията на софтуера на Арива-та е V1.00B7 20130509-142138

+ За Арива в плейването на MP4 Full HD филм през USB. Макс-а не го отваря.

- За Арива в не поддържането на ANSI кодировка на субтитри. Макс чете всички формати. Е това не е голяма болежка, защото се оправят за секунди.

Това за което искам да попитам, какво е за видео аут YUV. Арива-та не може да плейва в RGB при по-горната резолюция а само в YUV. По-точно телевизора ми не поддържа RGB с Арива. Но с Макса му е все едно. Не се променя картината при преминаване от едното към другото, но Макс-а има CVBS и RGB като опции. С Макс също, телевизора си работи и в RGB и в CVBS. Също искам да попитам какво е HDMI CEC в Арива-та. Има вкл. и изкл. но без видима разлика. При аудио, също и съкращението BS Out не разбирам, както и другата му опция - LPCM Out. Последното не е ли SPDIF.
    Та общо взето съм малко разочарован от Арива-та. Сега се чудя кой от двата приемника да продам и кой да си оставя да ползвам, но Арива-та за разлика от Макс има по-честа софт поддръжка. Не може да се сравни обаче с качеството на картината на Макс. Мисля си, ако ще продавам Макс-а да е за 40 лв /на седмица е/ от 49 в магазина, а ако Арива-та то от 60 на 50лв. Така е. Разликата в сумата, ми е за моя сметка за тестовете. Но си заслужаваше заниманието.
    Този пост е редактиран от Iuly Kostov; 10-10-13 в 05:57. Причина: техн. ред.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Сравнения и въпрос за Арива 650i / Макс T105HD

Честито
    Цитат Първоначално публикувано от Iuly Kostov Виж публикацията
    Здравейте колеги! Днес купих и една Арива T650i. Max-а /T105HD/, не ми чете Мp4 ful HD формата от флашка, не даунмиксва AC-3/5+1 канала звук и май с това му свършват всичките му забОлежки.
    А и Арива-та има уж възможност, за "браузване" в кавички, в няколко интернет страници, което още не съм подкарал с един Wi-Fi адаптер на TP-Link, който ще се окаже мисля, че не поддържа! Странно защо, но въобще не го отразява. Арива-та май има грешка в IP протокола и DHCP сървъра ми не го засича. А системата ми е професионална на Мокротик.
    Драйвъра за Wi-Fi адаптера на Аривата е писан за точно определен чип и затова не отчита донгъли с друг такъв. Имаше някакъв начин с пренастройка на Vid и Pid, но е не е за всеки. Така че, ако държиш на интернет свързаност си купуваш оригиналният донгъл на Арива.
    С две думи поляците, са се осрали при проектирането на приемника - пропуснали са да поставят един Lan порт (RJ-45) и в последният момент са решили проблема софтуерно.

- Голям минус за Арива-та е по лошият образ. Макс е просто с перфектна картина, докато Арива е някак си с по-вяло изображение. И двата са включени през HDMI портовете на Samsung LE40".... с TFT матрица и настроени на 1080i/30 резолюции. Толкова си поддържа телевизора ми. Та Арива-та не може да докара тая яснота и качество на картината. Имам чувството, че все едно е снимано с камера с по-малко пиксели, а контурите са малко остри. Разликата не е голяма но видима. При Арива-та, ми позволи в настройките на телевизора, да настроя баланса на черното в порта и на HDMI, където иначе при Макс-а не е активно/интересно защо?/. Така се изравниха малко в качеството, но пак има лек превес в полза на Макс. Играх си настройките на картината при Арива, но не се получи кой знае каква промяна, че да се изравнят напълно качествата им в образа. Макс-а няма такива настройки на контраст, яркост и т.н. но пък вади перфектно качество.
    Това е интересно...за определени програми ли важи -може би ъпскелинга куца (от SD на HD)?

Това за което искам да попитам, какво е за видео аут YUV. Арива-та не може да плейва в RGB при по-горната резолюция а само в YUV. По-точно телевизора ми не поддържа RGB с Арива. Но с Макса му е все едно. Не се променя картината при преминаване от едното към другото, но Макс-а има CVBS и RGB като опции. С Макс също, телевизора си работи и в RGB и в CVBS. Също искам да попитам какво е HDMI CEC в Арива-та. Има вкл. и изкл. но без видима разлика. При аудио, също и съкращението BS Out не разбирам, както и другата му опция - LPCM Out. Последното не е ли SPDIF.
    Та общо взето съм малко разочарован от Арива-та. Сега се чудя кой от двата приемника да продам и кой да си оставя да ползвам, но Арива-та за разлика от Макс има по-честа софт поддръжка. Не може да се сравни обаче с качеството на картината на Макс. Мисля си, ако ще продавам Макс-а да е за 40 лв /на седмица е/ от 49 в магазина, а ако Арива-та то от 60 на 50лв. Така е. Разликата в сумата, ми е за моя сметка за тестовете. Но си заслужаваше заниманието.
    YUV
    YUV - Wikipedia, the free encyclopedia

RGB
    Ако ползваш Scart, влез в менюто и го настрой на RGB изход - картината е по-добра спрямо CVBS.

HDMI CEC (Consumer Electronics Control) - това е протокол за контрол на свързани с приемника външни устройства по HDMI кабел.
    HDMI - Wikipedia, the free encyclopedia

LPCM
    Linear pulse-code modulation - Wikipedia, the free encyclopedia

5. Тук е от
    Oct 2013

Към Костов закупил си Арива:Да ти е честита , но ...

Явно не си видял настроките за картината ( рязкост и други) в опциите.
    Това първо и Второ не вярвам че един приемник без настройки за това , да е по хубав от такъв без никакви такива ?!?
    За скарта .... купи си хубав кабел . При мен няма никакви бръмченета ( или си го намести хубаво че може да не ти опира масата )
    Относно ANSI-то , ще има поддръжка защото вече ми искаха файл със такова кодиране явно за да го добавят.
    Относно AC3-то , вече 5-6 човека казват че даунмиксва ... явно ти не пускаш АЦ3 и е вероятно DTS вариант ... затова не чуваш нищо . Хората казват че се чува . Виж точно какво пускаш.И даже си сложи тестовия софт от сайта за да го пробваш пак.
    За вифи-то горния колега ти е обяснил че само един чип се поддържа, но и това не си прочел.
    Много от нещата забелязах че си ги писал благодарение на това че проблема е в теб или че не четеш. И когато човек прочете всичко това излиза че приемника е пълен боклук едва ли не .... недейте така- четете и тествайте правилно. И Лан не му требва на това нещо . Вифи-то си е достатъчно , защото най-малкото което е няма екплорер а поддръжка на определени сайтове . Така или иначе неможем свободно да браузваме ? за какво е той лан ? Няма смисъл

Относно картината поиграй си малко с резолюциите че това 1080и е май съвсем друго от 1080п и там виж 30/50/60 ... чиповете са идентични и чак такива "фрапиращи" разлики по думите ти не може да бъде просто
    Този пост е редактиран от DJ_DOGGY; 10-10-13 в 11:26.

6. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Вчера тествах набързо това - DVB-T ефирен приемник Pasat P110T HD .

Впечатления - метален корпус , копчета на предния панел , дисплей , добра сглобка , дистанционно като на повечето приемници , усб вход отпред , компактен , менюто не ми допада много , но не е зле , много ситен текст на упътването за употреба .
    За телевизия много добре се представи - бързо индексира и сканира , но и сигнала беше силен ( сравнявам с MAX T105HD , по-добре направено меню ) , бързо превключва каналите . Повече подробности не съм търсил , а само това за елементарна ежедневна употреба .
    За плеъра - бива , но не чете АС-3 през скарта , то и не го поддържа въобще . Иначе си плейна филм XviD , avi контейнер , позна си субтитрите - четат се , но телевизора беше 21" кинескоп , но и такава беше целта . Свири и мр3 .
    Какво му трябва повече на човек . Телевизия , някой филм ( звука е проблем ако е АС-3 ) и малко музика .

Оценка - 4.5 от 6 възможни . Лично мнение . Но за 50лв толкова .
    denyo одобрява това.

7. Тук е от
    Oct 2013

Отговор: DVB-T приемник / FAQ - на първа страница, избор, мнения

На колегата със "скъпите" работи искам да му кажа че щом има 200 лева , то нека си купува неща от 200 лева.
    Но друго : в днешно време вече всичко разчита на софтуер мой човек и чипове/чипсети и други процесори са идентични и only остава това да бъде коректно написан софтуера . Така че аз съм по-склонен като запознат да ти кажа че обикновенно плащаш двойни суми заради това че на него пише определена марка . Ако си мислиш че примерно Golden meda-та не е правена в китай , жестоко си се излъгал .
    Второ като гледам разни поддръжки на Ютуб , Юпорн и други + Wi-fi донгълче и 8 мегабайтовия софт ? Какво мислиш че има повече това от Аривата например ? И тя е с 8 мегабайтов софт . И гледам че даже на тая голдън медия ги е домързяло да напишат какъв процесор има и колко рам има ? Аз искам като давам токова пари да знам какво купувам? От сайта им нищо такова не разбрах . Разбрах само че е DVB-T/DVB-C и DVB-S в едно... другото не е важно , така ли ? Хубаво че е с два тунера ... и друго какво ? 150 лева отгоре ... това е което искам да ти кажа относно "скъпите" неща . И те са точно толкова застраховани от счупване/блокиране/прецакване , колкото и "евтините" . Идеята е в частите ползвани вътре(заобикалящите чиповете части) . Но като се има предвид че например ако моя му изсъхнат кондензаторите мога да си ги сменя сам и естествено да си купя нови за 10-тина лева (хубави) , Кажи ми за мен не се ли обезмисля за таква кутийка да се дават 200 лева ? И плюс това аз съм казал " В малка кутийка очаквай малки работи" ( имам предвид изработката най-вече на захранване и охлаждане). Това са кусурите на всички приемници с оглед импулсните захранвания и тяхната технология , всичко разчита на капацитетите да са хубави иначе спират ! Другото е идентично във всички приемници +- някакви подробности като функции . Единственото удобно е че е в едно всичко , но и това крие опасности също. А и DVB-S на повечето не им трябва предполагам, защото към 200-тата лева трябва да дадат още към 50-60 за чиния .... Какво казвам в такива случаи: една "екстра" води до други необходимости.. и то съвсем целенасочено. А аз доколкото виждам тук в темата става дума за DVB-T евентуално Т2 приемник , нито C нито S обсъждаме
    Този пост е редактиран от DJ_DOGGY; 10-10-13 в 13:31.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Това за мен ли се отнасяше? :rolleyes:
    Абе като се има в предвид, че всички напоследък искат нещо универсално - тунер, медиаплейър, интернет, печка, тостер, пералня и климатик в едно.....

То е ясно, че хардуера е важен, но ако искаш нещо свястно, то няма да е базирано на процесор за 5$, а на такъв за 25$ (+ съответната Nand Flash памет)
    - по-бързо превключване между програмите
    - безпроблемно показване едновременно на EPG и прозорец с картина и звук от програмата
    - повече поддържани формати
    Интерфейса също е много важен - колкото повече видове портове има, толкова е по универсален за връзка с други устройства.
    - Lan порта е в + заради DLNA, ъпдейтите и интернет опциите
    - наличието на HDMI, Display port, VGA - също са плюс, може да го вържеш и към монитор.
    Тунерите - ами никога не се знае кога ще преминеш от ефирна на кабелна или на сателитна - тоест тунерите не винаги са излишни(особенно сега когато липсва сигнал в много от селата)
    CI слота - като се има в предвид, че след 2 години стартира HD Media Services с Pay-Per-View програмите, а мнозина ще искат да ги гледат...тогава ще си купуват наново приемник....още 140 лева.
    Самообучаващото се дистанционно също е голям +

Иначе ако става въпрос само за баба Пена от село..на нея и стига и такъв за 40 лева - стига да има покритие на сигнала.
    ----
    Вижданията ми са свързани с компанията Pioneer, която имаше много добра концепция за ТВ - продаваше отделно дисплей, външен тунер, външно озвучаване. На останалите производители им трябваха години, да вникнат в същността на идеята и вече новите модели от високият клас имат отделен външен универсален приемник.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 10-10-13 в 14:43.

10. Тук е от
    Oct 2013

Объркал съм форума за отговор ..... но нищо . от мешавицата само мусаката става .
    Като искаш качествен Т - ще си купиш само Т приемник , Като искаш качествен C - ще си купиш C . И накрая като искаш качествен S - ще си купиш S приемник . повярвай ми ще бъдеш много по доволен от всички тях когато са си целенасочено каквито трябва вместо мусака.Там трябва човека който пише да е поне три пъти по-добър, също така хората мислещи хардуер също . Но аз ка ще питам Голдън медията унибокс 2 какъв процесор има и колко рам има ? Защото аз предполагам че флаша й е 8Мбайта, рам-а е 128 Мбайта, и процесора не е нещо по-различно от Али или нещо около 600 700 Мхз ?! Така че као си купиш по отделно Т C и S приемници има опасност да ти излезе даже по-евтино отколкoто 200 лева в едно... не говоря за онези S-ки или C-дки, който са изцепени на 700 800 1200 лева ?!?!?! сякаш нещо златно има вътре ? Дрийм бокс и туй онуй ....въпрос на софтуер както вече се вижда от всички... но както казах въпрос на вкус и възможности специално за нас българите се включва и възможности, защото не всеки ги има.

Колега ,
    колко по универсално от Скарта - затова се нарича евробукса/за цяла европа уж/ , защото от нея си вземи каквито искаш преходи , голяма е и затова могат да се направят най-качествените преходи за нея, вътре със маса обшивки и каквото искаш. Жълтата видео букса и двете отделни за каналите са просто заемане на място от една страна , защото повтарят скарта/все едно две еднакви неща има сложени, но в скарта има даже и други неща които могат да се ползват.На мястото на другото "еднакво" може да се проектира нещо много по-удобно и полезно като например място за джойстик а? да си играеш игрички както на синапс-а че защо не й малко по съвременни от тях от сорта на СЕГА МЕГА....те май бяха 16 битови но нищо екстра за забавление си е все пак и могат да привлекат много хора . А едни повтарящи се по функционалност букси нищо не привличат според мен.
    Този пост е редактиран от DJ_DOGGY; 10-10-13 в 17:00.

11. Тук е от
    Oct 2013

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Честито

Драйвъра за Wi-Fi адаптера на Аривата е писан за точно определен чип и затова не отчита донгъли с друг такъв. Имаше някакъв начин с пренастройка на Vid и Pid, но е не е за всеки. Така че, ако държиш на интернет свързаност си купуваш оригиналният донгъл на Арива.
    С две думи поляците, са се осрали при проектирането на приемника - пропуснали са да поставят един Lan порт (RJ-45) и в последният момент са решили проблема софтуерно.

Това е интересно...за определени програми ли важи -може би ъпскелинга куца (от SD на HD)?

YUV
    YUV - Wikipedia, the free encyclopedia

RGB
    Ако ползваш Scart, влез в менюто и го настрой на RGB изход - картината е по-добра спрямо CVBS.

HDMI CEC (Consumer Electronics Control) - това е протокол за контрол на свързани с приемника външни устройства по HDMI кабел.
    HDMI - Wikipedia, the free encyclopedia

LPCM
    Linear pulse-code modulation - Wikipedia, the free encyclopedia
    Благодаря за поясненията. С Уикипедията ясно. Чел съм го но отгоре отдолу. Идеята ми беше кое е по добро. Но се ориентирах.
    Това с качеството на картината е на всички канали. И на БНТ HD също. Има известна разлика и май не е в ъпскелинг от SD в HD.

Колега DJ_DOGGY. Благодаря и на теб. Но съм видял настройките в Арива-та за картината и точно с тях си играх 3-4 часа. Даже повиках приятели за да окачествим по-добре сравнението с Макс-а. Не го рекламирам, ами ми се иска по-добрият вариант. Затова вчера се изстрелях и си купих и Арива. Колкото и различни варианти да пробвах, Макс е с една идея по-напред към яснота на образа. А ми се искаше Арива, защото плейва MP4 с неговите 8 Мб кеш. Макс-а точно затова не може и съответно не поддържа. Май ще си оставя нея.
    Друго, не ползвам Скарт-ове от години. Затова си има HDMI.
    Колкото до AC-3-то, то наистина нямах време да се занимая и с него, а пробвах набързо 2 филма. И съм чел колега DJ_DOGGY. Всичко съм чел и не само в тоя форум, а IT ми е занаят от 20 години и се обиждам от подобни коментари. В кодекс тул ми показва, че двата са с AC-3 звук 5+1 канала. Но и на Аривата бяха неми. Доволен съм, че ми плейва МP4 формат с идеално качество и звук. А и на Аривата звука е по силен и по качествен. Не че на Макс е лош. За 5-6 часа тестове, толкова. Следва да се занимая и софтуерно с Арива-та, за да видя какво мога да променя, а не да чакам поляците да се сетят.
    По въпроса с липсата на LAN порт не споря. За толкова пари, толкова. Lan- би го оскъпил защото и чипа е друг за връзка през Лан. Искаше ми се и да има, за да достъпвам Network-а си и да си гледам филми от компа. Но това е друга бира. Мултимедийният плеър май няма чак такава екстра. Поне не забелязах, защото повечето време си играх с картината. Ще видя дали да си поиграя и с драйвера според PID и VID-a, но по скоро ще си купя поддържащия донгъл. И без това не съм платил TP-Linka и съм го взел за тест само. Нямаха по подходящ колегите в сервиза за да ми услужат. Поздрави!

12. Тук е от
    Oct 2013

Филми можеш да гледаш от компа и през вифи-то ... до колкото прочетох аз от други хора.

Искаш да кажеш че ще му напишеш софтуер ли ? Или ще добавиш магически нещо без да имаш компилатора или сорс ? Искам да видя как ще стане това обаче . Аз знам човек който пише програми направо в шестнадесетичен код ама не вярвам да са на всеки километър , нали ме разбираш. Лошото е че този човек малко откачи и ... няма значение това . Щом ще се занимаваш "софтуерно" добави 1251 кодиране тогава , оправи/промени инфото на EPG-то да се скролват спрямо часа , че не го прави засега , докладвано е и ще го оправят вярвам

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Всичко съм чел и не само в тоя форум, а IT ми е занаят от 20 години и се обиждам от подобни коментари. В кодекс тул ми показва, че двата са с AC-3 звук 5+1 канала. Но и на Аривата бяха неми. Доволен съм, че ми плейва МP4 формат с идеално качество и звук. А и на Аривата звука е по силен и по качествен. Не че на Макс е лош. За 5-6 часа тестове, толкова. Следва да се занимая и софтуерно с Арива-та, за да видя какво мога да променя, а не да чакам поляците да се сетят.
    Ако напишеш нов фирмуер за Аривата, качи го някъде(дай линк към него) както и списък с промените - дръж ни в течение.
    Още веднъж благодаря за описанието и сравнението на двата модела.

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Колегата няма да го пише , а поляците . Той само им праща това , което трябва да присъства в новия фирмуер , най-вече ср1251 поддръжка . Като излезе и е готов ще се сваля от официалния сайт .

- - - - - - - - - -

За какво и е на Аривата лан , а отворен браузър ? Наистина как да стане с цена от 57 лв . Те си имат модели с повече екстри и друго предназначение .

16. Тук е от
    Oct 2013

А имате грешка : за 1251 аз съм настоятеля даже пратих файл с кодирането да го видят. А Костов е програмиста ....

17. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    STRONG Web Shop
    Представителството за България
    Support

Не отговарят , поне не още , а се мина седмица време .

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от DJ_DOGGY Виж публикацията
    А имате грешка : за 1251 аз съм настоятеля даже пратих файл с кодирането да го видят. А Костов е програмиста ....
    Точно теб колега имах впредвид . Не се изказах коректно . Сори и без лоши чувства . Нека да стане работата .

18. Тук е от
    Oct 2013

Не никакви лоши чувства , само уточних

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 31 от 46 ПърваПърва ... 21293031323341 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 5401
    Последно: 14-11-24, 22:50
  2. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  3. Strong / FAQ - на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 21
    Последно: 19-03-24, 12:10
  4. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе