Страница 24 от 46 ПърваПърва ... 14222324252634 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 677
Like Tree71Одобрявам

DVB-T приемник / FAQ - на първа страница, избор, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

Записал съм си моделите който имат модулатор,минах през 3 магазина на връщане от работа но е изкупено всичко,ще се ползва от 70-годишна баба.

2.  

3. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от procar Виж публикацията
    Записал съм си моделите който имат модулатор,минах през 3 магазина на връщане от работа но е изкупено всичко,ще се ползва от 70-годишна баба.
    Някой беше написал преди няколко поста, че е намерил в наличност Neo 2200 HD+. Има си RF модул тунерчето, добре си работи.

4. Тук е от
    Sep 2013

Smile Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

Цитат Първоначално публикувано от denyo Виж публикацията
    Сигнала там няма как да е слаб, а по-скоро е некачествен, с много отражения. И то сигурно говориш за аналоговия сигнал че е пош, а всъщност за в бъдеще нали цифров искаш да ловиш, от къде знаеш как е цифровия там? Предполагам, че няма да имаш проблеми със сигнала, какъвто и приемник да вземеш. Казват, че цифровата телевизия се оправяла добре с отразените сигнали. По-скоро помисли за други неща, като бързина на превключване на каналите и удобно дистанционно (повечето са дребни, а някои супер дребни). А за цифрова от Слънчев бряг забрави, освен с някоя супер насочена антена сложена на високо. Въобще, крайно време е да спрем да прилагаме логиката си от аналоговата телевизия при едночестотната цифрова.
    Да се похваля вчера и аз взех nipon-a от алати за 37.49лв (и скарт-чинч за 1,80 от Елитис Варна)- тая цена за HD приемник просто е без конкуренция. Никакъв проблем нямах с настройката, изкара ми 11 канала с перфектно качество. И благодаря на denyo, че ме светна. Наистина преди сигнала до морско училище с вдигната на покрива антена беше лош, явно е било от отраженията. Направих си един експеримент вместо антена включих един стар кабел, с който преди включвах старото видео към телевизора. Картината не се промени изобщо, остана си все така перфектна. Мерси на всички за съветите.
    Този пост е редактиран от Nell; 02-10-13 в 18:24.

5. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2013

Сигурно е писано в темата, но нямам време да чета, стар телевизор вързан с тунер стронг по рф модулатора извади перфектна картина, но звукът бая бръмчи или шуми... какво да се прави ?

6. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Ами ще му промениш звука на модулатора на 5,5 / 6,5 на колко мегахерца ти работи сандъка

7. Member
    Тук е от
    Jul 2011

За родителското тяло преди седмица взех този Стронг 8113, похвален от колега в темата. Изчака ми се чакането да намери поне един канал свързан с антенния вход на телевизора и го свързах чрез скарт кабел към видео входа.
    Намери всички канали за секунди с антената в комплекта. За аудиото в настроиките избрах pass through, колкото и абсурдно да звучи за телевизор от миналия век. На LPCM звука беше същия - без каквито и да е проблеми.
    Както е писал колегата, сума ти време минава докато се изключи декодера от дистанционното. Всичко останало е тип-топ засега.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от raziel66 Виж публикацията
    ........Както е писал колегата, сума ти време минава докато се изключи декодера от дистанционното. Всичко останало е тип-топ засега.
    Това е така , понеже прави ъпдейт чрез ефира и ако се забрани и се сложи по-нов софтуер . ако не е флашнат , става по-поносимо . Но това вече май беше обсъждано .

10. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2013

Сандъкът не е мой , но не разбрах откъде да променя звука, става дума за сони тринитрон

11. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Че това сони си има AV вход минимум чинч и за какво ти е било да го връзваш по RF ? иначе и от там ще му оправиш звука като избереш система БГ/ДК и тн.
    Вържи си го на АВ и не се занимавай с глупости .

12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Дева.До момента съм тествал Numeriqs HT4402FA, SkY Sat Stable THD и Ferquson Ariva T650i. Само като приемник за ефирна телевизия общо взето стават и трите. Менюто на Sky Sat лично на мен най-много ми допадна, след него е Numeriqs и накрая Ariva. За съжаление не съм имал възможност да си поиграя обстойно с трите, но най-чувствителен е тунера на Ariva, след него е Numeriqs и на опашката Sky Sat. Но разликата не е нещо фрапиращо.
    Като медиен плеър всеки има някакви кусури.
    Numeriqs плейва всичко, което съм му пробвал, даунмиксва АС-3 звук до аналогово стерео през SCART и 3.5 инчовия си изход. Чете .sub и .srt субтитри, познава Unicode и CP-1251 кирилица. Големия му минус е, че субтитрите са му много дребни и с дразнещ зелен фон (поне е прозрачен) и няма никаква опция за промяна.
    Sky Sat Satble THD и той плейва всичко което съм му пробвал, чете .sub и .srt субтитри, познава Unicode и CP-1251 кирилица. Има настройки за големината на субтитрите, но и най-големия шрифт е малък, фона е ОГРОМЕН, добре че поне може да се маха. Има всички възможни начини за свързване - HDMI, SCART, чинове за композитен и компонентен сигнал и чинчове за стерео аудио. Обаче - не вади АС-3 звук на аналоговите си изходи - само през HDMI и на цифровия коаксиален. Голям минус, понеже тези приемници се купуват предимно за стари телевизори. Освен това дистанционното му е малко и неудобно.
    Ariva T650i - честно казано почти пефектната за мен машинка. Има само два кусура - освен HDMI и SCART няма друг начин за свързване, да бяха сложили поне два чинча за звука. Второто - не чете CP1251 кирилица, но това се преживява лесно с преконвертиране за минутка (плюс е, че има настройки за цвят, големина, прозрачност и фон на субтитрите, като размера им е идеален). Иначе плейва всичко, даунмиксва AC-3 до двуканално аналогово стерео, дистанционното му е перфектно (даже най-важните му бутони са фосфоресциращи). Има чести софтуерни ъпдейти, а освен всичко може да се свърже и с USB Wi-Fi към интернет!!!
    Лично за мен Ariva-та е най-добрия избор на Set Top Box до 60-тина лева.
    Този пост е редактиран от Miki; 03-10-13 в 23:47.
    hristoslav2 одобрява това.

13. Banned
    Тук е от
    Dec 2011

.......да бяха сложили поне два чинча за звука. Второто - не чете CP1251 кирилица ........
    Има ги , но с преходник от скарта . Кирилицата с тази кодировка може да е чете , ако нашия вносител настоява или се напише софтуер , който да се прати на поляците .
    Иначе съм съгласен , че е доста добра покупка в ценови клас до 60 лв , а и има външен вид на хай-фай изделие ( има награда за дизайн за 2013 ) . Може би кусура му е в липсата на копчета на предния панел .

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Свързване и инсталиране на Strong SRT 8113 с RF модулатор към телевизор без AV вход

Видео споделяне / VBOX7

Някой да е тествал този модел ?
    http://www.icecrypt.com/products/fre...s/t2300hd.html

http://www.icecrypt.com/products.html
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 03-10-13 в 23:29.

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Според мен тази нашата "цифрова" телевизия и трябва поне още година, за да се оправят дори елементарните неща! Може ли повече от 3 години от монтирането на апаратурата да не се отстранят проблемите с EPG, TXT и други стандартни възможности като WSS сигнала? оследният е ясно, че трябва да се подава от телевизиите, но все пак...
    EPG-то се излъчва размененно на RING +1 и bTV Lady +1. Не е проблемът в приемника! При мен в понеделник след сканирането също се дублираха номерата на каналите с трите нови при включен LCN. Вчера вече беше оправено. Става дума за Strong 8113.

Пробвах филма "The.Heat.2013.UNRATED.1080p.WEB-DL.H264-PublicHD" от z-net, който се оказа, че има две звукови "пътечки" 5.1ch, кодирани по различен начин. Едната AAC, другата - AC-3. Могат без проблем да се превключват с бутон Audio и се възпроизвеждат през SCART.
    За съжаление намерих досадни бъгове при субтитрите. Когато се стартира филмът, тръгват автоматично външните BG субтитри. Обаче не излиза менюто за настройка на субтитрите при натискане на Subtitle, а само информацията 1/1. Т.е. има един файл със субтитри. Освен външните BG, се оказа, че филмът има вградени още 4 езика subs с UTF-8 кодировка. Ако се спре филмът и се стартира отново, БГ субтитрите ги няма, а при натискане на Subtitles се показва Off и при следващите натискания излизат вградените на 4-те езика (1/4; 2/4 и т.н.). Само английските се изобразяват правилно, а френските и испанските някои от специалните им символи излизат на маймуница. За да тръгнат пак БГ, трябва с Exit да се излезе на горно ниво (директория) и да се стартира отново филма.
    Идиотия пълна!

Относно Ariva T650i - аз мисля да си го купя. Вчера обаче забелязах странна прилика на задния му панел http://www.ferguson-digital.eu/en/te...iva-t650i.html с този на новия Synaps THD-2857: http://www.synaps.tv/images/45d0d4ad...224198b4_l.jpg
    Дистанционните на външен вид са различни, но ми е интересно как изглежда менюто на Synaps? Не намирам в сайта им User manual. Между другото кой е вносител на Synaps в БГ и може ли да се намерят новите модели 2857 (2858 е DVB-T2 и с модулатор)?
    denyo одобрява това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Вносител на Synaps е Unicoms Trading. Менюто му е като на X-Tremer и Sky Sat Stable - в Youtube има клипче на 2858.
    Този пост е редактиран от Miki; 04-10-13 в 09:32.

18. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Е , нали си от Бургас , нямаш проблеми с купуването !
    И какво чудно има , много декодери са с големи прилики , разликата е в изпозваните материали и сглобката и добрата поддръжка .
    Synaps - заповядай - http://www.unitechstore.bg/digitalization/decoders/synaps-thd-2857.html
    Модела 2858 сигурно няма да го внесат , така си мисля , поне засега , но с поръчка може и да стане . Цената сигурно ще е по-висока от на 2857 .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 46 ПърваПърва ... 14222324252634 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 5401
    Последно: 14-11-24, 22:50
  2. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  3. Strong / FAQ - на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 21
    Последно: 19-03-24, 12:10
  4. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе