Страница 26 от 46 ПърваПърва ... 16242526272836 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 677
Like Tree71Одобрявам

DVB-T приемник / FAQ - на първа страница, избор, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2013

Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

Колеги за приемането от Стефаново-тест за чувствителност на ДВБ-т приемам от вр Голак-22 и 24 канали разстояние повече от 80 км по права линия през трасе от тежък пресечен терен -ако мога ще кача снимка на антената и местоположение-изглед на околния терен.Подрави

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Откъде да се сдобием с най-евтините DVB-T HD MPEG4 приемници ?

Засега Nippon STB1310 e най-евтин ( 37.49лв ) , но това до 09.10 . Иначе струва по 42лв на други места .
    До 60лв има огромен избор , като цените се различават до 20% в различните магазини .

4. Тук е от
    Oct 2013

deletedelete
    Този пост е редактиран от palman; 06-10-13 в 13:54.
    jonov одобрява това.

5. Тук е от
    Sep 2013

Добра цена за Декодер за цифрова ефирна телевизия цена 37 лв за Пловдив магазин Алати . Вчера си го взех работи перфектно. При настройка на звука за по добър звук дистанционното на декодера на максимален звук а от дистанционното на телевизора увеличаване и намаляване . Модела е Nippon STB 1310 . Има ясна инструкция на български изисква се допълнително скарткабел двустранен най добра цена от Викиват за кабела.

6. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Колега , абе тоя гръмоотвод ........... не си заслужава . Едно време когато за нас сат. телевизия беше недостъпна имах такава кула на къщата 8 метра тръба на нея бяха закрепени две антени за метров и дециметров обхват , посоката към Белоградчик съвпадаше и с тази за Белград , приемах двете наши на времето и три сръбски .
    Мисля че при днешните технологии е просто смешно да се вдигат такива кули .

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Последно Strong 8113 или 8115 e по-добро? Днес взех за роднини 8115 от Технополис - Младост.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Този пост е редактиран от hristoslav2; 05-10-13 в 22:05.

10. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Появи се Ferguson FT8100 HD
    ......
    Модел от 2010 , откъде ли са ги намерили ? Но сега се продава всичко свързано с цифровизацията . През 2011 когато е анонсиран е струвал -цък ,
    а сега е ....

11. Banned
    Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Последно Strong 8113 или 8115 e по-добро? .....
    Зависи от гледната точка . Стронг 8113 е по-стар модел , но пък има модулатор ( на който му трябва ) и антена , а също и по-голяма RAM памет ( 128МБ ) в сравнение с другите модели ( 64МБ ).

Появи се Ferguson FT8100 HD
    За тези пари спокойно се взема нов декодер DVB-T2 .
    Този пост е редактиран от FireWind; 05-10-13 в 20:49.

12. Тук е от
    Jul 2007

Здравейте! Вчера си купих Ariva T650i, но имам проблем със субтитрите при плейване на филми - излиза нещо на кирилица/маймуняци/. Четох предварително, че Аривата засега не поддържа ср1251 , a Unicode UTF-8, но на мен това абсолютно нищо не ми говори. Това ли е причината и как мога да реша проблема? Предварително благодаря на отзовалите се!

13. kod
    kod е на линия
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от vlaivsto Виж публикацията
    Здравейте! Вчера си купих Ariva T650i, но имам проблем със субтитрите при плейване на филми - излиза нещо на кирилица/маймуняци/. Четох предварително, че Аривата засега не поддържа ср1251 , a Unicode UTF-8, но на мен това абсолютно нищо не ми говори. Това ли е причината и как мога да реша проблема? Предварително благодаря на отзовалите се!
    Най-лесно без да се затормозваш:
    1. Свалените субтитри отваряш с notepad.
    2. Избираш от менюто горе - File -> Save as
    3. В излезлия прозорец, отдолу, вдясно имаш падащо меню encoding - на снимката:
    1251_UTF.jpg
    4. Избираш в него UTF-8
    5. Записваш файла със субтитрите
    6. Гледаш какво му е разширението - ако notepad е добавил .txt го триеш, така че да си остане с оргиналното разширение - .srt например.

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от vlaivsto Виж публикацията
    Здравейте! Вчера си купих Ariva T650i, .......
    Честито , много добър избор .
    И в моята лична класация е в топ 3 за декодери в ценова категория до 60лв !
    Това с субтитрите не е проблем , но е неприятно , но и модела е от 2013 и се развива по новите изисквания . Ако поляците решат може и да напишат някой скрипт за ср1251 , но някой трябва да настоява , но едва ли , може и да греша .
    Кажи сега колко бързо сменя каналите , коректно ли е преведено бг менюто , удобно ли е за навигация из подменютата ,бързина на сканиране на каналите , че все попадам на магазини , в които не мога нищо да тествам или ако мога , декодера го няма или въобще не го продават .

16. Banned
    Тук е от
    Dec 2011

Известни сме !

Цък !

17. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от FireWind Виж публикацията
    Известни сме !

Цък !
    Това явно е "оригинала" на Nippon-a който се продава в Алати - 1:1. Само надписа му липсва

18. Тук е от
    Oct 2013

И аз имам Ariva (Ярива) T650i . Приемника се държи чудесно .
    Процесора му е на 600 Мхз и по точно 594 .
    Менюто му има малко грешки в превода но сега го превеждам , свързах се с тях и ми дадоха файла да го преведа ( ако някой може да шревежда смислово и иска може да ми помогне , че са 1500 позиции . като казвам смислово имам предвид не да напишеш "включване/изключване" , а "включено/изключено" и т.н.
    Казал съм им за субтитрите да добавят още две позиции за размер-а , малко по нататък ще им кажа и да сложат 1251 ако може. Като мотив ще им кажа , че все пак официално се продава в България
    Менюто като цяло е лесно избора става с навигационните бутони както и с натискане на ОК и превръщане/избиране от падащо меню със скролер.
    Проблема с ЕПГ-то е рапортуван че и тестовия софт нещо не скролира инфото като свърши предното предаване не отива на следващото, но това ще бъде оправено. Може да си сваля автоматично програмата през нощта или когато си го настроиш ( с новия софт тестовия) само че им казах да махнат потвърждението при автоматично сваляне със адаване на час (ще видим дали ще видят всичко което им писах).
    Каналите се сменят за секунда и малко отгоре , супер бързо . Общо взето от приемника е чуден, стабилен , Не загрява.
    hristoslav2 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 46 ПърваПърва ... 16242526272836 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 5534
    Последно: Днес, 18:33
  2. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 19:11
  3. Strong / FAQ - на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 21
    Последно: 19-03-24, 11:10
  4. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 17:05
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 19:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе