Страница 34 от 46 ПърваПърва ... 24323334353644 ... ПоследноПоследно
Резултати от 496 до 510 от общо 677
Like Tree71Одобрявам

DVB-T приемник / FAQ - на първа страница, избор, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2013

Отговор: DVB-T приемник / FAQ - на първа страница, избор, мнения

Костов
    Добре дошъл тогава при щастливите притежатели на Арива т650и
    С кеф да гледаш новини!
    Аз един ден да ви кажа как станах собственик на Арива : Един ден отивам да купя на баба ми декодер . Влизам с магазина и гледам имаше поне 4 марки : Дива, Нумерикс, Стронг, НотонлиТВ че даже и за кола имаше ....
    Та хващам аз НОТ-а ( един им беше) и викам това е понеже гледах бая за него преди това . Та купих го сложих го от раз всичко . И вечерта да реша аз какво да взема и се спрях на Нумерикс-а . Викам си утре отивам и го взимам. Обаче от цял отрупан рафт , на другия ден на обед нямаше нито един декодер мама му стара Егати случая си викам аз ! И си тръгнах - помислих си че съдбата ми каза: не си купувай него !
    Още малко поразгледах и понеже знаех че Нумерикс-а е със 333 процесор и гледах гледах 2 часа и о!!! Фергюсън викам кви са тия англичани разни ? Гледам о чудо не са ! Поляци били - до тук добре . Мислих си за Т65 гледах го , чудих се викам си не - по новия Т650и , не че ми тряа нета или друго но 2013 модел и айде реших следобеда обадих се и на другия ден в 10 часа си го взех. Иначе ако трябва да съм честен триумях се между Аривата , Оптикум-а и Скай Сат-а но МАстер модела . Тъй като разбрах че е необратимо да има вече Мастер останаха Арива и Оптикум. И понеже видях че Процесора е на 600 на Аривата везните несъмнено наклониха на там .. Софт грижещи се има и така окончателно везните отидоха с много килограми в полза на Арива.... и те така.
    Този пост е редактиран от DJ_DOGGY; 12-10-13 в 00:56.
    Iuly Kostov одобрява това.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2013

@DJ_DOGGY Същата работа бе и при мене. Гледах, четох мануали и то в различни сайтове и сравнявах. Ей тъй просто в името на техниката. И на другия ден бях решил вече - Арива 650i. Е да ама колегата в магазина който познавах вика - "аз само Макс продавам и не смогвам". И се оказа също, че Аривите свършили. И го взех. Но ме ядеше нещо от вътре заради чувствително по-добрия хардуер на Арива и малката разлика в цената. Още на другия ден се изстрелях и купих и Арива от другия им магазин. Имаха една бройка. Е, и нали трябваше да има какво да човъркам вечерта.
    Но нека е ясно в крайна сметка. И заводския софтуер понякога има бъг. Това е заради инсталацията. Случва се. Аз винаги проверявам чек сумата на файла, преди да инсталирам фърмуеър. Но тоя който теглих от страницата на Арива, нямаше посочена такава в сайта им за сверка. Затова му сложих моя чек сума, после го изтеглих пак и сравних числата на двата файла. За да съм сигурен, че архива е пълен. Така като го префлашнах и вече няма грижи. Определено вече съм доволен от Арива 650i. Това е декодера!
    Този пост е редактиран от Iuly Kostov; 12-10-13 в 01:35.

4. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

.......така , че това е избор за теб logic. .....
    ,
    .......Определено вече съм доволен от Арива 650i. Това е декодера!
    Вярно е и съм съгласен на 100% , но местния търговец ме оказа да купя от него , но не съм се отказал , но не на всяка цена и не ми е спешно , имам си алтернативи . Само да кажа и ми се носи от Бургас на крака . Но както и да е .

Нещо ме засърбя по този повод и ...опала . Нова версия на Opticum HD T90 - N2 , Opticum STB N2 , модел 2013 . Класика с копчета на предния панел , зглобка и хардуер като на Арива Т650i , цена също , поддръжка , форум - на високо ниво .

Дано нашите търговци започнат и внос на нови модели , на добри цени , щото .....

- - - - - - - - - -

Лична класация на модел декодер 2013 до 60лв ( макс.62лв ) :

1. Ariva T650i - наличен в БГ - 57лв .
    2.Golden Media Mania2 HD - не се очаква внос скоро или по-скоро - не
    3.Opticum STB N2 - няма инфо

И последно , но коренно различно - DVB-T2 , фул екстри и цена x3 - Icecrypt T2300

Иначе евтин и разумен вариант за мен е - Nippon STB1310 , но няма внос и не се очаква .
    Всичко друго , не че не става и има сполучливи модели , но при цени над 60/62лв си е ....жив обир . За мен . Поне има база за сравнение .

5. Тук е от
    Oct 2013

недей чака прекалено много , защто не се знае знае ли се за тези , който ги няма . А тези , който ги има може просто да свършат или пекратят вноса. Мисли не бързо , а оптимално

6. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от DJ_DOGGY Виж публикацията
    ......... Мисли не бързо , а оптимално
    Това и правя , мисля си за декодер DVB-T2 с слот за карта ! Не се притеснявам за наличности , Европа е насреща . Търговците да му мислят .

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Iuly Kostov Виж публикацията
    Винаги съм твърдял, че даден инсталиран софтуер, та бил той и заводски, може да даде бъгове. Това ми се се случвало много пъти в практиката. Примерно имате проблем - префлашвате същата версия, но или излиза друг или се оправя всичко. Това го е доказала практиката. Флаш докато се установи проблема.
    Цитат Първоначално публикувано от Iuly Kostov Виж публикацията
    И заводския софтуер понякога има бъг. Това е заради инсталацията. Случва се. Аз винаги проверявам чек сумата на файла, преди да инсталирам фърмуеър. Но тоя който теглих от страницата на Арива, нямаше посочена такава в сайта им за сверка. Затова му сложих моя чек сума, после го изтеглих пак и сравних числата на двата файла. За да съм сигурен, че архива е пълен. Така като го префлашнах и вече няма грижи. Определено вече съм доволен от Арива 650i. Това е декодера!
    Опиши подробно как става.

----
    Към всички: Ако разполагате с точни технически данни за приемниците - пишете на лични, за да ги вкарам в таблицата.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 12-10-13 в 15:36.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2013

Здравейте, регистрирах се във форума за да попитам за този декодер. http://цифровизация.net/index.php?ro...&product_id=61 NOT ONLYTV-SETTOP-HDA2. 49лв. Кажете плюсовете му, минусите му, всичко, че мисля да го вземам.

10. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

За телевизия става и като плеър бива , има ъпдейти на софтуера , но има още бъгове за изчистване , но за всеки са различни . Ако няма да го ръчкаш постоянно , нямаш грижи . То и нямаш голям избор в момента , всичко се е разпродало и цените леко се покачиха .

- - - - - - - - - -

Aко ти се чете , прочети това - Приемник Not only TV

11. Тук е от
    Oct 2013

Имам го и този в другата стая НОТ-а имам предвид и те съветвам да дадеш още 7 лева и да си вземеш една Арива . По мощен е и още повеч че ако искаш плеър да имаш по як то несъмнено ще наклониш към Аривата все пак е с 200 MHz отгоре ?! Извода и избора обаче е твой.

12. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Декодер NotonlyTV с PVR функция . Ба.... таз цена !!

- - - - - - - - - -

Таз цена !!

13. Тук е от
    Oct 2013

В Комелсофт-а са най-евтини

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

То и аз мога да ти продам нещо евтино като го няма на склад . Играта е голяма . Но 102 лв за NotonlyTV с PVR функция е прекалено . Сега ли е откриват тази екстра или си мислят , че е уникална и само техния продукт я има .

16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Варна

Три интересни неща при Strong SRT8113 които не са описани в упътването реших да отцепя в самостоятелен пост.

1. Може да записва едновременно две програми докато гледате трета. Пъвооткривател на функцията беше eclipse. При това отпада възможността за таймшифт, но аз и без това не я ползвам. Естествено и трите програми трябва да се излъчват на един и същ канал. Единствено забелязах, че ако му настроя на таймера еднакви начални часове за едновремен запис на две програми, има много накъсвания по протежение и на двата записа. Ако записите ги настроя да тръгват с 1 минута разлика си ги записва отлично. Пробвах дали случайно това не е стандартна екстра на приемниците. За целта ползвах един X-Tremer, но уви, не ги може тия номера MSTAR процесора. Всъщност аз си мисля, че вероятно такава способност имат само приемниците с "гъзарски" таймшифт (имащи AUTO режима в който таймшифта записва нон стоп по флашката).

2. Докато гледате запис направен със самия приемник и на екрана по един или друг повод е изобразено инфо барчето, можете да си слагате/махате табчета (репери, индекси) с червения бутон и да прескачате между тях със зеления. Също при изобразено инфо барче, можете с лява и дясна стрелка и ОК също да прескачате до далечна точка в записа. MSAR платформата наместо това си има GOTO бутон в който с цифри въвеждате желаното време.

3. Ако скипнете каналите които не гледате и останат по-малко от 10, то с клавишите PG+ и PG- можете да си изкарвате инфо барчето, вместо да търсите малкото бутонче до копчето за изключване. Ако имате повече от 10 канала, тия два бутона служат за прескачане на 10 канала напред и назад.

И да добавя един плюс на макар по-бавната PrimaVI - списъка със записите и е с наименованията на предаванията, а не на програмите от които е записвано, както е при SRT8113. Предполагам всички по-нови от 8113 приемници са така. Ако може нека собствениците им да споделят как са там нещата.

17. Тук е от
    Oct 2013

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Опиши подробно как става.

----
    Проверка на чек сумата /MD5 sum/ или как да Не си счупите апаратурата след ъпдейт /обновяване/

Всеки който създава файл, програма или архив за дадено устройство и особено ако този софтуер е създаден за да осигури работата на една апаратура на системно ниво, то би следвало да посочи и въпросната сума. Тая сума е приета вече отдавна в средите на разработчиците и е станала задължителна. Представлява програмно генериран код за даден архив /идентичен/, който архив ще копираме или пренасяме от компютър на друг или през интернет. Този код подсигурява целостта на архива или програмата, неговата оригиналност и Ви подсигурява вследствие на загуба на данни.
    Примерно, си сваляте даден системен архив, който е фърмуеър или ъпдейт необходим за работата на вашият апарат на системно ниво. Ако по една или друга причина обаче /краткотрайно прекъсване на интернет или некачествена връзка/ тоя архив се свали непълен, то при последвалата инсталация има голяма вероятност да си повредите системата и тя да не може да се стартира повече. Получавате частичен или пълен брик /тухла от англ./
    Как да се провери тая сума ако тя е посочена в сайта от който сваляте и как да се генерира такава ако не е посочена? Става лесно и бързо с програмата MD5.exe
    Копирате си кода в клипборда с мишката и той автоматично се пейства в прозореца и. От Бутона избираме пътя до архива и го посочваме. Остава да се натисне старт. Зеленият прозорец означава че всичко се е свалило правилно. Червеният - проблем в архива или целостта на файла вътре. Ако имате архив с инсталационен файл или системен такъв /.bin/ следва първо да се разархивира в папка и се проверява самият файл. А ако е инсталационен zip то се проверява целиият архив /zip/. Програмата MD5.exe тук - Download starting... Не е много секси на външен вид, но върши чудесна работа.

Ако обаче нямаме тая чек сума то можем да я създадем сами, избирайки опцията за това в бутона на програмата. Идеята е, че като свалим второ копие на системният софтуер ние можем да сравним генерираната MD5 сума на първото и да проверим с нея втория файл, копие на първия свален. Ако светне зелено значи и двата файла са цели и можем да инсталираме без опасност. Ако светне червено то един от двата или и двата са грешни /непълни/. Сваляме наново две копия на архива и пробваме пак с генерирана наново сума, докато програмата изведе зелен прозорец. В противен случай /ако свети червено/ то със сигурност ще си имаме проблеми с работата на устройството на което се инсталира в последствие. Ето пример какво представлява една чек сума - MD5 082B8ABB4DB51A5845FB4854955B5464 - копират се само числата!
    По големи възможности има програмата за проверка на MD5 - Hash tab която си активира бутон в свойствата на проверявания файл достъпен с десен клавиш през "properties". Може да се свали от Implbits creates popular, useful software И двете са безплатни.
    Този пост е редактиран от Iuly Kostov; 12-10-13 в 22:18.
    hristoslav2 одобрява това.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Благодаря Това е много полезно и ще го поставя в първи пост.
    Надявам се да напълним FAQ с подробни обяснения.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 34 от 46 ПърваПърва ... 24323334353644 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 5535
    Последно: Днес, 08:13
  2. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 19:11
  3. Strong / FAQ - на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 21
    Последно: 19-03-24, 11:10
  4. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 17:05
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 19:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе