Страница 5 от 46 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 677

DVB-T приемник / FAQ - на първа страница, избор, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    1,589
    #61

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    Еди, нещо не си наясно. Разгледай външния вид отзад на такъв един тунер и ще се убедиш. А Деньо, сигурно не знае, че голяма част от абонатите на БСК си гледат ЛЕД-овете през антенния вход за аналогова телевизия, и даже им харесва. И на въпроса "Що така" отговора е "Ами те момчетата от телевизията така го направиха"

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,205
    #62

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    Еди,
    SRT 8113 Приемници - Еифирни - Висока Резолюция - SRT 8113 освен loop through на RF (ANT OUT), има и ВЧ модулатор (TV). За него пише denyo, че качеството му не е високо.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Варна
    Мнения
    111
    #63

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    Да, Еди, дай ми пример за приемник който смесва аналоговите канали със своя и ги изкарва на един изход. Интересно ми е да споделиш своя личен опит с DVB-T приемниците. Четох упътванията на няколко и всички работят така като моя боклук. Между другото, това е доста практично, така се избягват смущения и интерференции от сигналите хвърчащи в ефира. Това което ти описваш се отнася за едни други по-стари устройства служещи за гледане на VHS касетки. И причината да се ползва 8-ма програма за тяхното гледане са по-замазаните фронтове на сигнала от касетка. На 8-ми канал времеконстантата е друга и телевизора успява да се синхронизира въпреки замазаните импулси. Но да се върнем в наши дни. По отношение на cp1251 искам да напомня, че субтитрите по БГ сайтовете за субтитри са точно в тази кодировка и си е неудобство всеки път да ги префасонира човек ,за да може да ги гледа. Така че това, че Unicode било вече стандарт, хич не топли хората гледащи филми. За лошото качество на аналоговия изход подробно съм писал в един друг форум с картинки за сравнение. Даже сега снимам още едни които смятам да постна там тия дни. Не знам до колко е допустимо да пускам линк към друг форум... ако не е допустимо, по някое време ще прехвърля резултатите от изследването си и тук. Пък и да се видят картинките там, трябва да имаш регистрация (която не е кой знае колко сложно да се направи). И едно важно уточнение, говоря за изхода по ниска честота, който е възможно най-качествения начин да се свали сигнал годен за ползване в аналогов приемник. Пак е зле рязкостта. Явно при самото цифрово-аналогово преобразуване има загуби. Не е от модулатора, аз разлика в картината през модулатор и директно по ниска честота не забелязах. Голямото влошаване е при самото цифрово-аналогово преобразуване. При това, четох постове на един човек който е пробвал няколко приемника и сред тях точно STR8113 се отличавал с най-добра картина. Не ми се мисли другите с каква картина са. Аз още като го включих и ми се наби на очи замазването подобно на VHS запис. Все пак по някое време мисля да опитам някой друг модел, да видя там как са нещата.

  5. Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    346
    #64

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    някой ползва ли SYNAPS THD-2856+ ? дали е по-добър от strong ?

  6. Member
    Тук е от
    Mar 2006
    Мнения
    156
    #65

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    Ами понеже аз ползвам кабелна телевизия и съм поставял декодери НЕО от евтините без модулатор на съвременни телевизори, въобще не съм пробвал да ползвам аналоговия сигнал. тъй като той в повечето случаи е по-кофти от приемания цифров. Специално за случая отидох при един познат да пробвам и се оказах прав. Поне на НЕО 1100 на RF OUT аналогов сигнал излиза дори с по-добро качество от директно приемания през стайната антена с който беше окомплектован приемника. Така, че не знам за другите приемници, но конкретно с това НЕО нещата стоят точно така както би трябвало да стоят.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Варна
    Мнения
    111
    #66

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    Еди, не сменяй темата, не за това говорихме.

    Впечатления от DVB-T приемника X-TREMER DTV-X2 раздаван на лицата със специфични потребности в североизточна България:

    + поддържа NTFS форматиране, за разлика от други приемници
    + прочете прилично няколкото филма с които го пробвах
    - не поддържа смяна на aspect при гледане на филм, разпъва го на цял екран независимо от реалните му пропорции
    + има дисплей показваш часа в стенд бай и канала в работен режим
    + идва с активна стайна антенка, с много дълъг кабел, но по-слаба от тази на STR8113
    + добър алгоритъм за time shift и записи според мен. Натискайки [II] или [REC] започва да записва. И в двата случая потребителя може "да се разхожда" из записа с [<<] и [>>], разлиакта е, че ако първоначално е натиснал пауза, като настисне накрая [STOP] записа не се запазва. Съвършения алгоритъм би включвал и възможност, по време на таймшифт, ако се натисне [REC] да се преминава в режим на запис и записаното да се запазва. Но и така е по-добре от алгоритъма на STR8113
    + чете cp1251 и UTF-8 субтитри, единствено не поддържа форматирания и ги показва по екрана. Субтитрите са с приятен шрифт и добър набор от размери, но ги вади малко накъдрени, като на филмова лента.
    - Прозорчето за субтитрите се състои от два реда, плътно залепени за долната част на екрана. Възможност за регулиране на позицията няма. Това е проблем при "облите" CRT които режат част от картината. При плоските си се виждат добре. Когато надписа е прекалено дълъг пренасянето става по средата на съответната дума, т.е. не пренася думите цели. Ако надписа не се събере в отредените 2 реда, то просто не се изобразява края му.
    - корпуса хубаво че е метален, но леко бие ток - нормално явление за китайско импулсно захранване.
    - софтуера му забива почти всеки ден, продължава да приема канала на който е бил настроен, но не отговаря на никакви команди нито от дистанционното нито от бутоните на самия приемник докато не се изключи и включи от контакта. Всъщност веднъж го хванах да забие и сам да се рестартира.
    - бутоните за смяна на канала са почти неизползваеми. Има едно точно определено време за което трябва да задържиш бутона, за да смениш канала. Ако го задържиш по-кратко софта явно смята че е смущение и не реагира ако го задържиш повече, започва с голяма скорост да превърта каналите.
    - за RF модулатора вече писах, смешно изпълнен, нищо не пише за него в упътването, нито има някакви настройки в менюто за него или пък врътка някаква за регулиране. Излъчва си фиксирано някъде между 10-ти и 11-ти канал. Ако фино настроиш добра картина, то звука бръмчи, ако пък изкараш чист звук, картината е на раета. Звука е на 5.5MHz (B/G) от картината, по западняшкия стандарт. Т.е. уж е предназначен за старите телевизори, които имат само антенен вход тоя модулатор, но точно за старите CRT-та в България няма да свърши работа, щото тука аналоговите предаватели от край време са на шифт 6.5MHz (D/K) за звука. Ръси стабилно хармоници чак до края на UHF обхвата, но на всички честоти различни от основната, картината естествено е още по-ужасна.
    - не вдява добре кодировката на звука на HD каналите (за сега само BNT1_HD) и вади един такъв гъргорещ зук като от 32kbps MP3-ка.
    - на RGB и CVBS вади прилична картинка, като на RGB картината естествено е най-качествена, но малко жълтее и е прекалено сатурурана, но няма регулатор в менюто за цвят и контраст, така че си се гледа таква каквато е.
    - има много режими ASPECT но част от тях са безсмислени. Примерно в един от тях, просто пуска едни черни ленти ВЪРХУ, ИЗРЯЗВАЙКИ картината от горе и от долу, като остатъкът от картината си остава разтеглен вертикално с водещи с половин глави и премахнати надписи в долната част на екрана примерно. Опитали са се да направят нещо за старите 4:3 CRT-та, но уви, неуспешно. Иначе има няколко режима в които вади коректно сигнал на 8-ми пин на SCART-a, както и читав режим да извади на широкоекранен телевизор, 4:3 картина с черни ивици отстрани (който с времето ще стане излишен).
    - менюто е възможно най-ситно което може да се види с взиране на 576i телевизор, а на екрана има достатъчно празно място за по-големи надписи
    - менюто му е с много малко опции, което за възрастен човек може и да е плюс, ако успее да го разчете въобще.
    - SCART кабела с който идва приемника е като тия по 2 лева на Елимекс и Конрад. Опроводени са всички пинчета, но са свързани с най-обикновени тънки жички без екранировка. Най-вече страда звука, в който се чува бръмчене от видеосигнала. На второ място страда композитното видео, което е малко по-зле от такова минало през читав екраниран кабел. При RGB сигнала не забелязах някакви видими проблеми.
    - задържа прекалено дълго инфо прозореца при смяна на канала, предполагам защото понякога дълго време на него има надпис "Търсене..." преди да се появи информацията.

    Като заключение, ако ще гледате само телевизия, имате добро зрение, не ви притеснява че забива от време на време и имате вход по ниска честота на телевизора си тоя приемник става за вас. Само си купете/направете читав кабел, за да не ви бръмчи звука.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Mar 2006
    Мнения
    156
    #67

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    Въобще не сменям темата. Прочети си внимателно твоя пост №63, който ще цитирам тука:
    „Да, Еди, дай ми пример за приемник който смесва аналоговите канали със своя и ги изкарва на един изход.“
    И аз ти отговорих съвсем конкретно. Ти си този който сменя темата и прави напълно излишно (в конкретният въпрос) това ревю на друг декодер.

    В крайна сметка да не искаш да кажеш, че декодери с ВЧ модулатор не прехвърлят целия аналогов сигнал, а само този от модулатора? Пак казвам много не логично е ако е така. Този модел, който аз цитирах няма ВЧ модулатор, но на антенния си изход пуска целия и то при това леко усилен аналогов сигнал.
    Този пост е редактиран от Еди; 11-08-13 в 17:22.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Варна
    Мнения
    111
    #68

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от Еди Виж публикацията
    Въобще не сменям темата. Прочети си внимателно твоя пост №63, който ще цитирам тука:
    „Да, Еди, дай ми пример за приемник който смесва аналоговите канали със своя и ги изкарва на един изход.“
    И аз ти отговорих съвсем конкретно. Ти си този който сменя темата и прави напълно излишно (в конкретният въпрос) това ревю на друг декодер.

    В крайна сметка да не искаш да кажеш, че декодери с ВЧ модулатор не прехвърлят целия аналогов сигнал, а само този от модулатора? Пак казвам много не логично е ако е така. Този модел, който аз цитирах няма ВЧ модулатор, но на антенния си изход пуска целия и то при това леко усилен аналогов сигнал.
    ОК Еди, ти си знаеш най-добре. Възможно е, аз наистина да не ги разбирам нещата.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Варна
    Мнения
    111
    #69

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    Който пусна слуха, че Strong SRT 8105 по време на запис "дава възможност едновременно да се гледат други от друг МУКС", моля да си пусне на запис България Он Еър и да се опита да гледа друг канал - НЯМА ДА МОЖЕ. Лично изпробвано и осмислено, като всички останали мои мнения. По преценка на администратора, нека се коригира тази невярна информация в първия пост на темата.

    EDIT: Да добавя още нещо за x-tremer dtv-x2. Все пак е способен да изкара на праисторическо CRT изображение с читави пропорции. Има два режима за това - с хоризонтални ленти от горе и от долу и като изрязва вертикални ленти в ляво и дясно от изображението. Но тези два режима работят ЕДИНСТВЕНО ако в самия сигнал на конкретната телевизия има информация, че сигнала е 16х9. В момента ефект при тези режими има само при БНТ2. С тази половинчато тръгнала цифровизация, да се чуди човек в него ли е проблема или в цифровия сигнал. Също, според EPG-то на въпросния x-tremer dtv-x2, в момента датата е "Nie. 18 Sie. 2013 14:47" Това вече не вярвам да е от сигнала а си е екстра на фирмуера.
    Този пост е редактиран от denyo; 18-08-13 в 15:50.

  12. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом
    Мнения
    1,203
    #70

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    Може да е полезно за някой който смята да разчита на ефира .

    Тест на ефирни приемници

  13. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево
    Мнения
    669
    #71

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    И аз да питам в крайна сметка:

    Какъв приемник да купя, и ако има нужда от антена, каква да е тя?
    За антена съм се насочил към такава от линка по-горе Антена DVB-T/T2 LP-69-36dB външна - гледах че има в Конрад-Русе все още. Казусът е следния - в едното село - равнинен терен с почти пряка видимост 20-22 км към ТВ-кулата Русе /най-високата на Балканския полуостров - поне до преди време/, където аналоговата се приема с кофти качество, а цифровата с отлично с обикновена антена/ стайна с 2 пръчки/. Другото село в низина/дере зад хълм, който скрива ТВ-кулата пак на 20-22 км, но ситуацията е обратната - перфектна аналогова с няма и метър коаксиален кабел с букса само /без антена/, обаче цифровата не се лови с проста антена дори.
    За пробата купих едно НЕО 1000 - най-евтиното с кабели и мини антенка /пълен т-ш-к/. Върши работа, ако е само до цифровата телевизия.

    NEO DVBT-2000 HD :: Цифрови Тунери :: Цифрови Тунери :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria - каня се да взема такива, но все пак реших да се допитам до по знаещите.

    Иска ми се да има HDMI и добър плеър с възможност за корекция на размера на субтитрите. Бутони и дисплей за канала също не е лошо да има, но може и без тях. Та моля предложение за такъв добър/хубав, а и за прост декодер само за телевизия. То не че струват кой знае колко, но все пак. А и да кажете мнения за антената, или може би друг модел?

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    1,303
    #72

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от V_Simeonov Виж публикацията
    ....
    Иска ми се да има HDMI и добър плеър с възможност за корекция на размера на субтитрите. Бутони и дисплей за канала също не е лошо да има, но може и без тях. Та моля предложение за такъв добър/хубав, а и за прост декодер само за телевизия. То не че струват кой знае колко, но все пак. А и да кажете мнения за антената, или може би друг модел?
    Прегледай ревютата на различните модели в първи пост от тази тема. Аз имам първия (Numeriqs HT44002FA) и на мен ми върши работа. Гледам, че цената му се е увеличила от м.март насам - тогава го купих от Т-полис за 49 лв.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Варна
    Мнения
    111
    #73

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    На Numeriqs HT44002FA му се носи славата по форумите, че му е чувствителен тунера. Също, говори се, че на NOT ONLY TV тунера е по-чувствителен и от на Numeriqs HT44002FA. В момента единия се намира на добра цена в Радимекс, а другия в Практикер. Лично не съм ги пробвал, да си кажа все пак. За НЕО се говори, че не стават за слаб сигнал. На Стронг 8113 също казват тунера е малко по-зле от на Numeriqs HT44002FA но това се компенсира от активната антена която идва в комплект с приемника. За Ferguson Ariva се говори, че бил с добър тунер, но не е така разпространен като вече цитираните. Очаква се на пазара в БГ скоро да излязат новите модели на Ferguson и Strong, за които казват, че щели да са с ново поколение тунери.

    EDIT: Ако съм пропуснал да напиша тук, да кажа, че за цифровата се изгражда мрежа от предаватели по малките населени места. Ако сте в малък град и до сега сте ловили аналогова от съседен голям град, то сега не разчитайте да уловите цифровата от там. Трябва да разузнаете къде се намира цифровия за вашия град и да си насочите антената натам. Освен това, ако пак не се лови сигнал, завъртете я на 90 градуса около хоризонталната и ос. Казвам го като опция, понеже знам че при много от конструкциите това завъртане няма да е лесно. Също, имайте в предвид, че не всички предаватели са пуснати все още. Примерно аз от Разделна не мога да хвана държавния мукс, явно не е пуснат още, понеже другите два ги ловя отлично. Опита да хвана държавния от Варна с насочено яги бе неуспешен.
    Този пост е редактиран от denyo; 25-08-13 в 15:15.

  17. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    704
    #74

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    Да споделя и аз впечатления от Numeriqs HT4402FA (между другото, моделът му е с една нула, не две, както е писан в първия пост) - съгласен съм с всичко изброено в първия пост като плюсове и минуси, с изключение на разположението на USB на задния панел - за мен лично това е по-скоро плюс. Но аз го взех за вуйчо ми, който последното нещо, което ще тръгне да прави, е да закача дискове и да гледа филми. Поради тази причина не ме притесняват много и наистина малко дребните субтитри, които аз все пак си ги виждам съвсем нормално на 21" CRT телевизор от нормално разстояние. Вуйчо ми по-скоро не хареса две други неща: малките бутони на дистанционното - твърде много бутони, които той няма да ползва, наблъскани на средно по размер дистанционно и на него му идват дребни, както и фактът, че трябва все пак да използва оригиналното дистанционно да включва и изключва телевизора и да минава на AV вход всеки път. Чудя се дали едно универсално дистанционно няма да реши двата проблема едновременно...
    За сметка на това приемничето хваща чудесно, държи се стабилно, има дисплей с номера на канала отпред, копчета за контрол на предния панел, както и ЦК ключе на задния за вкл/изкл - все неща, които вуйчо ми хареса. Тунерът наистина надминава очакванията ми - с парче обикновен стар коаксиален кабел само мушнат в куплунга отзад си хвана стабилно всичките 8 достъпни канала в моя район - Сливен, централна част, 5ти жилищен етаж. С антена, изведена на терасата и насочена към кулата на Карандила, силата на сигнала на всички 8 канала е между 70 и 80%, качество 80-90%.
    Относно мултимедията, макар че в този случай за мен въобще не беше критерий - пуснах му 3-4 видеота от флашка - единия стандартен DIVX, две MKV-та (720p и 1080p), както и за майтап един 3D .ts запис на футбол от сателит, докато още беше закачен на 55" LG на съседа за пробата. Тръгна всичко, включително и 3D-то!!! И това през SCART с преходник към композитно видео (чинч). Не през HDMI. Аз се шашнах направо. Никога не съм очаквал 3D да върви по нещо друго различно от HDMI. Качеството беше зле, като за SD картина, но определено си беше 3D. Другите видеота също тръгнаха нормално, включително и вградени и SRT субтитри, за които има отделен бутон на дистанционното. За да излязат на кирилица обаче трябваше да променя настройките първо.
    В крайна сметка вуйчо ми е доволен, което беше целта. Картината му се подобри значително, нещо, което и той самия забеляза, хвана още един канал, който го нямаше аналогово (БНТ2), както и вече се хвали, че бил първия с декодер в блока, нещо твърде вероятно.

  18. Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    195
    #75

    Отговор: DVB-T приемник / избор, мнения

    Гледам че са пуснали NOT ONLY TV BOXHDA2 на цена 40 лева.
    2070510004_L.jpgНякои няма ли да драсне няколко реда за плейването на филми. Субтитрите могат ли да сменят големината и позицията.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 46 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 5211
    Последно: Вчера, 08:32
  2. Strong / FAQ - на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 21
    Последно: 19-03-24, 12:10
  3. Отговори: 923
    Последно: 02-01-24, 11:40
  4. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе