Страница 2 от 98 ПърваПърва 12341252 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 1469

Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2004

Здравейте,

аз работя в ELITE SUPPORT и с радост ще ви помогна за разрешаването на възникналите проблеми.

Предполагам, че всички сте на ясно, че няма техника която да няма проблеми. Въпросът е те да се отстраняват своевременно. За себе си лично смятам, че тези плейъри си заслужават парите, а и по-важното направен е от качествени компоненти, но това времето ще покаже.

Очаквам вашите въпроси!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Здравейте,

аз работя в ELITE SUPPORT и с радост ще ви помогна за разрешаването на възникналите проблеми.

Очаквам вашите въпроси!

<div align="right">Originally posted by SUPPORT ELITE*-*22/09/2004*:* 10:33:21</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

1. Кажи нещо, ако обичаш, за ъпдейта.

2. Наистина ли проблемът със синхронизацията на субтитри .srt е бъг, който ще бъде оправен

Благодаря предварително[]

4. Тук е от
    Sep 2004

Здравей Jenny,

Ъпдейта - в момента се работи по него и очакваме до края на месеца да бъде пуснат успешно.

Пролблемът със синхронизацията на субтитрите е със "*.sub" а не с "*.srt". Той е основната задача, върху която се работи. Заедно с това ще се опитаме да сложим и черна основа на субтитрите и да оправим неприятното премахване на първата буква от втория ред.

Със "*.srt" субтитри няма никакъв проблем. Има вариант който е малко неконфортен но върши работа за сега. Има програмка която обръща субтитрите от "*.sub" към "*.srt". Можете да я свалите от: http://users.skynet.be/stijnbal/subtool/

Надявам се, че съм успял да Ви помогна!

Поздрави!

5. Member
    Тук е от
    Feb 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Здравей Jenny,

Пролблемът със синхронизацията на субтитрите е със "*.sub" а не с "*.srt". Той е основната задача, върху която се работи.

<div align="right">Originally posted by SUPPORT ELITE*-*22/09/2004*:* 14:07:41</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Извинявам се, грешка на ръката! Разбира се, че имах предвид .sub

Благодаря за бързия отговор.

6. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Здравей Елит Съпорт

Първо, благодаря, че се регистрира вуъв форума ни и че откликваш на проблемите ни.

Сега подред да изплача най-големите болки според мен:

1. Казваш, че със .srt няма проблем. Това е вярно само по отношение на синхронизацията. Огромен проблем е рязането на субтитрите, които са по-широки от един екран на ред. Освен, че реже дългия ред, задължително реже и втория /третия ако има/, независимо, че те вече не са дълги.

Рязането на дългите едноредови субтитри е проблем на много от плеърите.

Моля, насочете натам повече усилия.

Това, че не се поддържа коректно .sub не е толкова важно. Важното е да се направи един формат, който наистина да работи...

ПС - Лявото равнение на субтитрите НЕ Е добра идея. Центрирайте ги, както е в болшинството плейъри...

2. Трябва да има възможност за включване на черно поле под субтитрите.

Добре би било то да е полупрозрачно, а не плътно. Добре би било и самите букви да имат и черен контур. Второто предполагам е по-лесно тъй като отделните букви би следвало да са отделни картинки и там ще седи само проблема с кегела, който ще се увеличи заради сянката.

3. На 4:3 телевизор /масово разпространения формат/ субтитрите идват мнооого нагоре, да не кажа в средата на екрана. Остава чудесно черно поле под картината. Предполагам, че не е лесно да се изместят субтитрите извън картината /с някакъв виртуален зум да се лъже?/, но би било чудесно. Отличното решение на проблема е включване на режим за ръчно настройване на мястото на субтитрите /както в BSplayer например/ като те не са ограничени само в рамките на излъчваната картина.

Ако можете да направите нещо по тези три проблема това ще се превърне в един от най-добрите продукти на пазара, успешно съперничещ на няколко пъти по-скъпите модели на КИС. А и ще покажете високото си ниво. Защото, в момента плеъра наистина работи чудесно, но благодарение на добрия референтен дизайн на МедияТек . Оттам откъдето почват основните проблеми се иска добра работа на локалния програмист.

Още два по-маловажни проблема.

4. Дългите файлови имена. При излизането на основния екран и списъка от директории/файлове се режат дългите имена. Добре е, че при влизане в директория горе се показва цялото дълго име. Явно проблемът е с наличното място и невъзможността /към момента/ за пренасяне на едно име на повече от един ред. Но вдясно седи празно поле, което се използва за тъмбнайл на снимка ако фалът е снимка, а в друг случай не се използва. Това е мястото, където може да се изобрази цялото име...

Но... това не е болка за умиране и предполагам ще е немалко работа направата му, защото трябва да се променя референтния фирмуеър.

5. Липсата на информация.

Не се обиждай, ама... само Българин може да си свърши толкова калпаво работата. Направили сте трудното - един учудващо добър продукт, на който му липсват дребни доизкусурявания и... никаква официална информация за него. Не е редно някой да не отдели два часа и да покаже на страницата ви, че те съществуват.

Чудесно би било да се направи раздел, с мъничко техническа информация, с изброени знайните за момента бъгове, с някакви репорти какво се прави по въпроса и кога може да се очаква успех.

Това ще е добре за самия продукт.

Едно от основните опасеия на повечето хора в момента е, че това ще е плеър, който е направен вече и повече никой няма да си мръдне пръста за усъвършенстването му. И затова се хвърлят на други марки, с надеждата, че руснаци примерно ще са достатъчно настоятелни и ще излезе ъпдейт, който да ги огрее и тях. /ясно е, че никой от големите производители няма да си мръдне пръста за специален ъпдейт за БГ../.

Та, ако наистина сте направили този продукт и смятате, че с това приключват усилията ви по него - добре, това е правилния подход - никъде никаква информация за него.

Ако пък наистина смятате да го поддържате.. - ами обявете и го разгласете официално...

Ами това е вкратце .

Ще те помоля за някакъв коментар, най вече по точка 1, 2 и 3.

ПС - Още 2 въпроса, че все още не ми се ще да го отварям?

Чипът е MT1389DE, а не MT1389GE, нали?

Има ли радиатор върху чипа?

Ако няма - мислиш, ли че грее повечко и е добре да се сложи? /моля, сподели лично мнение, а не от името на съпорт отдела.../

Принципно, повече от моделите с МТ 1389 имат фабричен радиатор...

ПС2

България е малка страна, но няма ли поне Елит да направи плейър с Българско меню? Не че е важно, но липсата му в продукт на фирма, за която се носят слухове, че е Българска е обидна и дразнеща...

И.. има ли някаква възможност за получаване на сорса на фирмуера с малко разяснения към него?

7. Member
    Тук е от
    Apr 2001

@SUPPORT ELITE, не е зле да си направите форум на сайта. така по-лесно ще следите мненията на хората.

@Всички: понеже освен елит, споменавате само мустек, искам да питам дали някой знае нещо за:

TOSHIBA SD-340E DIVX

цена с ДДС: 169.00 лв.

Техномаркет Европа

DVD PLAYER

-КИРИЛИЗИРАНИ СУБТИТРИ ПРИ ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕ НА DiVX и XviD

(Ako субтитрите са сразширение SUB и SRT)

- ФОРМАТИ: DVD/DVD-R/CD/CD-R/RW ,JPEG,MP3,WMA,VIDEO CD

DIVX - 3.11/4.12/5.0/5.1(Може да се флашва с нови кодеци, които се теглят от сайта на фирмата)

- DOLBY DIGITAL/DTS - ЦИФРОВИ ИЗХОДИ

- КОМПОНЕНТЕН ВИДЕО ИЗХОД

инфото съм го взел от форум, така че ако има неточности - сори.

8.  

9. TODD_BG
    Guest

Още един проблем открих всички филми които са с звук AC3 насичат няма да е зле да оправите и това.

10. Тук е от
    Sep 2004

Здравей Крис,

радвам се, че си успял/а да отделиш толкова време и така подробно да ни опишеш проблемите. Това е от голяма полза за нас.

Проблемът с изрязването на по-дългите редове е доста комплициран, но се надявам да има разрешение за него в най-скоро време.

Фонът зад субтитрите или контури на самите букви са в процес на разработване.

Позиционирането на субтитрите също е част от нашите приоритети. Не съм сигурен дали ще успеем да разработим функция за ръчно позициониране на субтитрите но все пак ще опитаме.

Дългите файлови имена според мен могат да почакат на този етап. Не смятам, че те са толкова голям дразнител при положение, че се виждат само преди зареждането на филма или музиката.

Информацията за плейърът наистина не е публикувана досега. Отчитаме това като минус от наша страна. За в бъдеще ще се опитаме да сме с поглед напред и да предоставяме информация и за очаквани продукти. Основната причина за липсата на информация на нашия интернет адрес е предстоящата подмяна на страницата.

Всяка уважаваща себе си компания трябва да се грижи добре за продуктите си. Имаме намерение да поддържаме продуктите си до края на техния живот. Специално за DivX плейърите софтуер ще бъде поддържан поне година след излизането им от производство.

Да процесорът е MT1389DE. Аз лично смятам, че "греенето" не е проблем, или поне до момента не е оказал влияние върху работата на плейърът. Изпробвали сме десетки и за момента нямаме основание за тревоги. Иначе един радиатор никога не е излишен.

Затова, че повечето от моделите с MT1389 имат фабричен радиатор не съм съгласен. Даже не се сещам да съм срещал напоследък такъв екземпляр.

Българко Меню - това е мечтата и на нас. За съжаление сами споменахте основната причина. Дори и това да стане възможно софтуерът ще набъбне значително като обем. Това от своя страна ще доведе от нуждата да се увеличи паметта а от там и цената.

Ето характеристиките на плейърът:

DivX/DVD/DVD-R/DVD+R/DVD-RW/DVD+RW/SVCD/VCD/MP3/CD/CD-R/CD-RW

DivX 3.XX/4.XX/5.XX

XviD 1.XX

AC-3, 5.1 Channel

Progressive scan

Picture ZOOM

Cyrillic Subtitles Support

SONY - Loader and Optics

MT1389DE - процесор

Антивибрационно шаси

Захранване съобразено със стандартите за безопастност

Бутон за изключване на захранването

5.1 RCA - изходи

Стерео изход

Коаксиален Цифров изход

Оптичен изход

RCA Видео изход

Трикомпонентен Видео изход

S-Video изход

VGA изход

SCART изход

Вход за микрофон/Kareoke на задния панел

Надявам се, че съм Ви бил полезен!

11. Senior Member Аватара на Vandal
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Надявам се, че съм Ви бил полезен!

<div align="right">Originally posted by SUPPORT ELITE*-*23/09/2004*:* 11:14:53</div id="right">

И то много полезен[Yes!]

<font color="red"><font size="3">Извън темата:</font id="size3"></font id="red">

SUPPORT ELITE

Добре дошъл във форума и от мен.

Надявам да станеш редовен посетител.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Информацията за плейърът наистина не е публикувана досега. Отчитаме това като минус от наша страна. За в бъдеще ще се опитаме да сме с поглед напред и да предоставяме информация и за очаквани продукти. Основната причина за липсата на информация на нашия интернет адрес е предстоящата подмяна на страницата.

Докато си оправите страницата може да пишете в нашия форум.

Впрочем Крис ако се навие да ви отвори една тема в "Общ хардуер" например няма да е зле.

12. Member Аватара на Shimbadze
    Тук е от
    Sep 2004

Обръщам се директно към SUPPORT ELITE, тъй като явно е упълномощено лице-представител на фирма "Елит".

Освен гореизброените особености, ще цитирам още един пост с малки допълнения, на който бих Ви помолил да обърнете сериозно внимание.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">И ние днес купихме такъв плейър.

Тествахме го с DivX v5.0.5 и XviD формати с AC3 звук, английски и български субтитри.

Извади субтитрите автоматично, тъй като бяха именовани идентично с avi файла.

Направи ми впечатление, че са с добър размер, но леко бледнеят, понеже нямат контур с по-тъмен цвят => на по светли кадри се губят леко.

Нямаше отрязани крайни и начални букви/срички/думи, вероятно защото тестовият телевизор беше 16:9 голям LCD SAMSUNG.

Качеството на картината, според мен, бе НАПЪЛНО задоволително.

В Н И М А Н И Е !

Малкият недостатък, който усетихме по-късно, бе че имаше утечка по корпуса и всички задни входове и изходи. Утечката е 220V при изключен апарат и 112~115V при включен.

Искрено се надявам, че това е бил прецедентен случай, но все пак носете си мултиметър за да не се разправяте веднага със сервиз или не дай си боже да се случи нещо по-лошо и да се дадат невинни жервти в името на забавната индустрия.

ТОВА СЕ СЛУЧИ И НА ВТОРИЯ АРТИКУЛ, СЛЕД КАТО ПЪРВИЯТ БЕ ЗАМЕНЕН! Генерална грешка в схемата?!?!</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Искрено се надявам да приемете тези писания като градивна критика към Вас и Ви пожелавам дългогодишен просперитет на българския пазар! []

13. Тук е от
    Sep 2004

Здравейте,

За съжаление имахме клиент, който твърдеше, че по изходите на плейърът тече ток 220V. Това на практика е невъзможно, защото плеърът има двойна защита - галванично разделяне между високата и ниската страна на захранващото напрежение. Спазени са всички изисквания за електробезопастност съгласно изискванията по БДС.

За съжаление, когато клиента донесе "дефектния уред" не бе установена никаква утечка. Наше предположение е, че прецедента се дължи на уред включен в плейърът.

<font color="red">Ако някой наистина е изпитал такъв проблем моля да се свърже с нас за изясняване на причините. </font id="red">

Благодарим за съдействието!

14.  

15. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Такъв проблем няма с двата плейъра, които ползвам.

ПС - нахално е, но.. ако някой ми подхвърли сорса на фирмуера на kod@setcom.bg нещата с ъпдейтите ще тръгнат по-бързичко .

То и без него може да се направи това, онова /както СТРАХ направи кирилски субтитри за Лайт-ОН-а навремето, ама.. си е мъчение огромно/

За заинтересованите - ето едно що годе прилично ревю на аналогичен на Елита плейър. В общи линии, каквото е казано за него, важи и за Елита:

http://www.ixbt.com/dvd/4tune-mp151.shtml

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

SUPPORT ELITE, както вече писах работя в Метро и продавам вашите продукти. Имам един Голям въпрос. Модела 772 на Елит който е с колоните от метал. Та не е ли време да се смени доставчика или производителя им, Големи пръчки са и слаби и метално звучат, да не изброявам колко дефектни колони и отделни комплекти 510 съм приел. Бива ли така. Та същите тези колони сте ги поставили и на PV - 790X. Лично за мен или ако ме попитат за съвет бих предложил на клиента да си взема PV-370X и комплекта на Trust 5.1 колони за 75 лева който вадят доста по-добър звук. Примерно съм сравнявал за клиенти Mustek HT-706 и Elite 772, да ви кажа, коренна разлика в звука. Това си е лично ми виждане, но казвам, че заради проблема в колоните не се копуват много вашите готови системи за домашно кино. варно е че ги давате почти за без пари, но все пак бих си взел Philips, най-малкото защото са ми любима марка, но и страхотните колони които вървят в комплекта. Това е един пример. А сетих се и друго, защо дистанционните ви имат толкова малък ъгъл на подаване на сигнал към ДВД-то. То бива, бива, но на нищо не прилича, батериите ви малко халтаят вътре в "леглата" си, и не правят добър контакт. Понякога се налага да отида с дистанционното на 1 метър от ДВД-то за да ми приеме сигнала, а при ъгъл по-голям от 30 градуса, забрави да изпрати някакъв сигнал и той да бъде уловен от приемника.

Денис, не не подкарва файлове с .vob разширение, т.е. онзи диска дето ми го прати не го плейва.

17. TODD_BG
    Guest

Открих още два проблема: единия е че DVD-то не може да познае VERBATIM CD-RW 32X 700MB медия. И втория RGB изхода не работи по точно дава зелен отенък. Това го разбрах понеже в нас имаме телевизор SONY KV-29LS60 към него е вързано VHS-комбо Panasonic NV-VHD1 чрез RGB и си равоти нормално за разлика от Елита.

18. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Ехееее, Крис, Xoro-то е с перфектни субтитри с черен кант... Значи може да се направи :-))

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 98 ПърваПърва 12341252 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за субтиртри на Elite PV-370X
    От tonkostz във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 15-08-07, 19:42
  2. Elite PV-400 USB- въпрос за субтитри на български
    От SPaun във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 20-01-06, 22:37
  3. update на elite pv-370x - помощ
    От quest във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 06-01-06, 13:31
  4. За Elite PV 370x
    От vlad във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 6
    Последно: 09-12-04, 10:35
  5. NEO DVD-PX77 DIVX vs. Elite PV- 370X
    От crow във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 19-10-04, 10:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе