И още нещо В плеера използват MT1389DE, а не както е дадено по спецификация MT1389FE . Защо така
И още нещо В плеера използват MT1389DE, а не както е дадено по спецификация MT1389FE . Защо така
И аз имам "ЕЛИТ" DHT-790X и все още очаквам новите ъпдейти , т.е очаквах ...... сега вече марката "ЕЛИТ" просто не съществува за мен ... а и не само за мен ...... по глупаво отношение на търгашите към всички купили си ЕЛИТ не съм виждал никъде... след куп обещания и увъртания сега нищо по въпроса.А и както се вижда незнам дали има човек купил си някаква стока с марка Елит да не се е оплакал от нея, поне аз не познавам такива.както се казва хубава работа ама малко ......циганска........../да ме извиняват циганите/.
Направо предлагам след като така яко ни ПРЕЦАКАХА та да не кажа ПРЕКАРАХА ,да се закрият всички теми за марката 'ЕЛИТ" и да се остави само един голям банер ."НЕ КУПУВАИТЕ СТОКА С МАРКА ЕЛИТ" та да личи от 100км а не всеки опарил се да се рови във форума и да се чуди на кого да се оплаче.мисля че доста хора ще ме подкрепят а даже може да се напрани и нещо като гласуване за и против елит :-)))
желая на всички лек ден .
Не мисля че от някоя известна марка (например Phillips) можеш да очкваш по-често излизане на update-и, за това си купи един Elite PV-370X и се радвай на живота. Аз съм "ЗА" Elite.
Аз съм с Elite PV-377X( с чип MT1389DE ) и нямам основание да се оплаквам от Elite. Пробвал съм фирмуери от други плеъри
които се славят с добра подръжка( !!!Предупреждавам, че ако някой иска да пробва чужди фирмуери трябва да си подготви сериен
интерфейс иначе ще издуха супата от раз. Аз направих тази глупост и се наложи спешно да си направя!!!) и модифицирани фирмуери
от ентусиасти. По-специално изпробвах модифицирани фирмуери за Elta 8883 и Amstrad 3016 и в двата фирмуера имаше допълнение
в менюто за избор на три големини за субтитрите, избор на цвета и фона. И при двата фирмуера се оказа, че при възпроизвеждане
на XviD с AC3 звук субтитрите се губят след 10...15мин, оказа се, че този проблем, който не съществува при фирмуера на Elite е
характерен за доста МТК плеъри. Качеството на картината също ми се струва че отстъпваше спрямо оригиналния фирмуер.
За мод. фирмуер на Еlta 8883 се твърди, че е активиран и DTS ( мнозина не знаят, че MT1389DE също поддържа DTS, но по неизвестни
поне за мен причини е деактивиран ), но нямах подръка подходящ диск за проба.
За да няма мрънкане после е хубаво да се търси повечко информация преди покупката и да се тества на място, защото няма перфектни
плеъри и всичко си е въпрос на компромис. Някои от моделите на Elite са със Zoran Vaddis чип, принципно плеърите с този чип излезнаха
по-подготвени да възпроизвеждат субтитрите спрямо предшествениците си, но до момента от Zoran се показват като големи инати
и не си доработват фирмуерите. За тези фирмуери няма никаква информация и е хубаво да се знае, когато се купуват плеъри с този
чип, че въпроса с ъпгрейда стои открит.
Поздрави!
Скъпи ми DEF (и другите недоволници), никой не те е насилил да си купуваш "Елите". Да беше дал доста повече пари за друга "маркова" изгъзица правена в същия китайски завод и да се радваш. Тогава щеше да си чакаш ъпдейти и да си мечтаеш за Елит.
Аз гледах някои филми на LG и не съм очарован. Разместваше си субтитрите както иска и на колкото реда си иска по екрана - направо отвратително,
Аз си имам PV-371x и съм си доволен от него. Чете си всичко и си има и DTS декодер (въпреки зловредните слухове, че бил изключен). Даже и свири DTS дискове.
Привет.
Имам модел Elite PV 388x. За сега не съм го ъпдейтвал. Някои който е минал през тези моменти може ли да обобщи: кои ъпдейти си заслужават да се инсталират, кой не препоръчвате изобщо да се слагат, кои от тях решават повечето проблеми? Има ли нужда да се минава през всички ъпдейти подред? Благодаря ви предварително за информацията.
От 1 седмица ни доставиха незнам от къде 1 палет с модела 371 на ЕЛИТ, има и 2 палета със 373. Ако някой от друг град иска примерно 371, но не е от ВАРНА, обаче има МЕТРО в неговият град, може ако иска да направи поръчка в съответният РТВ отдел, и да му се прехвърлят 10-на бройки към това МЕТРО!!!
Искам да питам за един модел на Елит. Тъй като скоро ще си купувам ДВД и искам то да чете ДивХ. Харесах като дизайн едни модели на елит, а именно PV388X и PV371X, но имам няколко запитвания по въпроса.
1. Има ли проблем със субтитрите
2. Къде се продава този модел в София
3. На каква цена е
4. Дали си струва.
Аз като пълен олигофрен взех че пуснах една нова тема, за което много се извинявам. Надявам се, че някой ще ми отговори на въпросите
Относно няколко филма на ДВД подложка:
399х чете медия както DATA проект, така и по рецептата на vladi@setcom, по-горе. С главни или малки букви. В една папка и двете части на филм, със субтитри и в двата формата. Няма изоставане при различните фреймрейти - 25/23,976. Но има едно неприятно проблемче. Субтитрите в sub (MicroDVD) се изобразяват добре, а в srt(SubRip) се изобразява и служебната информация за цвят и стил на шрифта. Някой да знае решение на този проблем? Неприятно е да се гледат тези скоби, игреци и т.н.
Здравейте, вашите ДВД плейъри четат ли двуслойни (double layer) ДВД-та. Аз имам Elite 399 и не резпознава, че има диск.
Здравейте. Я и аз да взема отношение
Оня ден взех един Елит 399. Пуснах го да тествам и се оказа, че масово филмите накъсват яко при плейване. Примерно от 10 филма 7-8 не могат да се гледат... Със титри проблем няма, а филмите ги записвам на ДВД-Р Проформънс по 6 авита в руут-а заедно с титрите и нема грижи при четенето...
Накъсването обаче беше много често при много филми. Затова се разтърсих, разчетох и с помощта на двама известни пичове от БГ пиринга се справих софтуерно с това. Оказа се, че поради 2 различни причини цепят. Едната е (вероятно), че заради пакетираните P-frames става това и след като ги прекараш през програмката MPEG4Modifier се оправят и тръгват нормално. При по-малък процент филми (само един засега) това не помогна и се наложи да намалявам Interleaving-a от 0 на -10 милисекунди, според съвета на великия The Loser. Така и при този филм бе решен проблема с накъсването... обаче...
Тъй като другия пич, който ми помогна - дидодидо притежава модела 371, който бил идентичен като моя 399, но само с различен външен вид, го помолих да пусне някои от филмите дето ми цепеха... При него се оказа, че не цепят.
И двамата сме с последните фирмуери за съответните модели свалени от сайта на Елит.
Така че вероятно не са съвсем еднакви двата плейъра. Четох преди малко един пич че е забелязал, че чиповете се различавали (на единия е FE a na moia e DE) според него. Така че имам въпрос и към него и към вас - ако флашна 399 с фирмуера на 371 има ли шанс да търча после да търся сериен кабел за да възкръсва плейъра?
И въпрос - някой сблъсквал ли се е с този моя проблем? Да не се окаже, че нещо си е прецакано по моя само а вие да нямате проблеми с 399?
забравих и да ви кажа - може и да знаете, но има един тестов диск на едно френско списание в който са записани яко различни формати на фрагмент от ави файл - с различни кодеци и опции за ад се тества плейъра кво чете и кво не. Ако не го знаете - свалил съм го - цяло цд е и ще го кача някъде да си тествате ако ви се занимава... Така поне ще стане и ясно на хората кой кво чете и да знае що не му върви филма поне![]()
bigstoyan
да беше попрочел малко темата преди да постваш. Тези неща са коментирани мнооого отдавна. Освен това си объркал темата.
Не можеш да използваш чужд фирмуер - какъв е ефекта ще разбереш от предните постове. Също така пише и за тестови дискове и т.н.
Ами аз от няколко дни ровя в тази тема, но тъй като е дългичка може и да съм пропуснал точно този проблем. Съжалявам и се извинявам, ако съм ви подразнил. Ще трябва да я ровя отначало сега да видя.
Здравейте на всички
Като гледам нещо най-редовните посетители на тази тема,все по-рядко влизат,или изобщо.Не ги виня!Разбирам ги напълно.
Не е никак приятно да те подведат с куп обещания и после.....си свиркайПо нагоре в темата "Ivan4o" беше написал:никой никого не е задължил да купува каквото и да е(DVD Elite) и да си мечтае за ъпдеит от "марковите изгъзици"! Ами да,НО поне аз не виждам нужда от ъпдейти на някои плеиара на пазара(маркови изгъзици)за разлика от Елит! Зная,ще ме попитате:Защо по дяволите съм си купил Елит тогава? И ще ви кажа! Проблемите който имам с мойто 371,не можеха да се установят при покупката,хареса ми и го взех.Всичко тръгваше на него. Субтитрите на DVD филм ми ги размазва безобразно през няколко минутки,е това нямаше как да го разбера при покупката понеже недават да изгледам филама.В магазина,пускат,върви ли.....върви,стига толко.Да не говорим за МР3-те и за фаиловете които са стерео,на 6-те канала излизат все едно някой повръща в банята.Опитал съм всички опции,разлика никаква!Незнам какъв е този "Pro Logic II" на Елит,но на "марковите изгъзици" "Pro Logic II" си работи перфектно!В книжката(упътването)пише че има "random" да,ама не!Има и още и още,но невиждам смисъл да описвам всичко.Важното е че при покупката не могат да се установят тези проблеми!И да попитам Ivan4o и другите ревностни защитници на Елит(какъвто БЯХ аз) КАК ДА ГЛЕДАМ филми и да слушам музика с удоволствие,като ми идва да го хвърля през прозореца!Държа да кажа че пробвах други марки и останах очарован!С удоволствие си бих купил "една маркова изгъзица" но материалното ми състояние не позволява това,а никой не иска да купи моето 371!Мисля че един продукт трябва да е готов преди да бъде пуснат на пазара,а не да се доработва след това(както беше казал някой по-горе)Като чета тая тема никой,нищо не споменава за DVD филми нито за МР3.Като че ли най-важното нещо за едно DVD е да пуска само .AVI!Но Елит са си го написали много правилно на кутията с големи букви: "DIVX Player" и това е.И да ви попитам още нещо,каде ви е скъпоценния Support Elite? Нещо малко се е покрил барабар с екипа си,да не берат срам! Вие не се отказвайте, действайте по въпроса,щом ви олеква само да си говорите за проблемите,ей така без решение,Аз съм с Вас,както и цяла България!
БЛАГОДАРЯ за вниманието!!!