Страница 24 от 33 ПърваПърва ... 142223242526 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 482

Elite PV-400USB - Мнения, проблеми и тяхното решение

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Re: Elite PV-400USB - Мнения, проблеми и тяхното решение

Ами след като дразни или изобщо не могат да се четат някои - значи е проблем. Не притежавам PV-4000 USB /а от старите Елити/ и не мога да потвърдя дали е така. Според мен проблема е в този в който е правил субтитрите. Все пак е тъпо да се опитваш да "четеш" реплика която се изписва 200 мс.
    Мога да те посъветвам да пробваш и с друг формат, който потдържа плеера. Ако и там ситуацията е същата можеш да си ги прекодираш с DirectSub или Subtitle Workshop, като можеш да задаваш продължителност на буква или минимална продължителност на субтитър. Като хванеш подходящите настройки - от там загубата ти на време е едно цъкане на мишката а всичко ще е ОК.
    Успех.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2002

"naskonr" ако не те затруднява можеш ли да пуснеш една снимка със някой филм плейван с този плеър. Интересува ме големината и позицията на субтитрите.
    искам да ги сравня с един модел на краун също с USB.

4. Тук е от
    Oct 2007

До КТТ
    аз имах предвид кратки реплики (до 2 думи), които се задържат м/у 700 и 900 милисекунди, такива има доста в един филм. А за правенето на субтитри доколкото знам има програми, които броят символите и определят времето за което един надпис трябва да се задържи.
    Аз за момента времено съм си решил проблема със Subtitle Workshop, като конвертирам .srt файлове във .sub (MicroDVD) в този формат началото и края на показване на надпис е дадено във фреймове. С този формат PV-4000 USB се справя добре с продължителноста на показване на надписи.
    Само че си купих плеар за да мога да гледам филми без много предварителни щракания с мишката, иначе мога да си го гледам и на PC-то.
    Така че като ми остане свободно време смятам да се разходя до сервиза на Елит. Всъщност това ми беша идеята като пуснах това съобщение , предположих че някой от съпорта на Елит ще ми отговори, тъй като разгледах по-старите "постинги" и ми направи впечатление, че във форума изказват мнение и хора които са съпорт на Елит(или се представят за такива) , но явно съм се лъгал.
    А единствената причина поради която избрах този модел и марка е че големината на субтитрите може да се променя от екран.

5. Тук е от
    Oct 2007

Вчера си взех PV-400 USB NEW, и имам следните 2 проблема: субтитрите са с отвратителен цвят и шрифт и когато пусна divx филм, след около 30-тина минути започва да ми се разминава аудиото и видеото с около секунда Иде ми да го хвана тоя боклук и да го метна от покрива на блока. Знае ли някои дали има фърмуер за този модел в който да е оправен щрифта и проблема със синхронизацията на картината и звука или единственият ми изход е да го дам за рециклиране и да търся по стар модел USB400 ili USB400L ?

6. Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от SashoXP
    Вчера си взех PV-400 USB NEW, и имам следните 2 проблема: субтитрите са с отвратителен цвят и шрифт и когато пусна divx филм, след около 30-тина минути започва да ми се разминава аудиото и видеото с около секунда Иде ми да го хвана тоя боклук и да го метна от покрива на блока. Знае ли някои дали има фърмуер за този модел в който да е оправен щрифта и проблема със синхронизацията на картината и звука или единственият ми изход е да го дам за рециклиране и да търся по стар модел USB400 ili USB400L ?

ако намериш от по стария модел 400usb се обади и аз имам желание да си купя още 1 бр. но не намирам,вероятно са изчерпани като количества в страната ; аве тея от елит защо не произвеждат модел които се наложи като най-успешен сред всички останали на елит направо се чудя --много ама много сполучлив модел!!ако някой знае да има като наличност нека даде инфо!!

7. Тук е от
    Oct 2007

Здравейте,

Имам PV-400USB.
    Пускам филм DVD rip XVID
    Width : 640
    Height: 376
    Bit Rate : 224kbps
    Audio : MPEG Layer-3
    Frame Rate : 25 fr/sec
    Data Rate 151 kbps

Тръгва само звука - никаква картина. Седи си логото на DVD-то на екрана.
    Дали някой може да каже какъв е проблема ?

Благодаря.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Сигурен ли си, че това е резолюцията. Провери ли я на КОМП плеър каква е? Срещал съм файлове с обозначение на името им, че са в нормите на PAL-a (720x576) а като ги провериш на компютъра надхвърлят горната граница (примерно 746х420). Другото е кодек който нямаш в плеъра си. Ъпдейтвал ли си го с актуални, или този е с ZORAN чип? Пробвай с рестартиране като го изключиш от контакта за 1-2 минути.

10. Тук е от
    Oct 2007

Ами така описаните параметри съм ги взел от компа, кликване с десен бутон на файла и от там Properties.
    Като го заредя в mediaplayer-a и му погледна Properties също дава 640 x 376.
    Ами DVD-то е на около 3г. Търсих ъпдейт на сайта днес, ама те така са го променили, че и следа не видях от къде да го взема.
    А кой кодек нямам - идея нямам. Проверих и още 2 филмчета които свалих на дребния - и те така. Те са обозначени, че са и AC3.
    Въпросния филм е Madagascar.
    Ще пробвам с обезточването за няколко минути.
    А и от къде мога да дръпна послединя читав firmware?

11. Тук е от
    Oct 2007

Изключването не помогна....

12. Тук е от
    Oct 2007

Ето какво дава за филмчето VideInspector :

File Name : C:\Downloads\Madagascar DVDRip XviD (BG Audio)\Madagascar DVDRip XviD (BG Audio).avi
    File Size : 682 Mb.

[Movie]
    Valid : Yes [AVI]
    Duration : 0103
    Movie complete : Yes

[Video]
    Resolution : 640x376
    Codec : Microsoft MPEG-4 V1
    FPS : 25,00
    BitRate : 1014 Kbps
    Quality Factor : 0,17 b/px

[Audio]
    Codec : MPEG 1 or 2 Audio Layer 3 (MP3)
    Number of channels : 2
    Sample Rate : 44100 Hz
    BitRate : 224 Kbps

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Мисля че е от кодека Microsoft MPEG-4 V1 доста е старо това
    прекодирай си филма в Xvid

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Кодека!

16. Тук е от
    Oct 2007

Аха.. Благодаря.
    А дали има версия на фърмуера, който да го поддържа. Че не е само той уви... :-(

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007

такаааа... днес и аз си взех един Елит PV-4000 USB
    Обаче осжен оригинален DVD диск друго не можах да го накарам да чете
    Пише си че зарежда диск, когато му сложа записваем такъв в ДИВХ филми или с мп3 музика и толкова..... не го разчита
    От какво може да е ?
    И моля ви да ми кажете от къде сваляте фърмуера за ъпдейт?

18. Novice
    Тук е от
    Mar 2006

Re: Elite PV-400USB NEW

Имам такъв. Това , което ме дразни , е малките субтитри , които излизат, такива, че въпреки големия телевизор който имам пак не мога да ги чета. Има ли някакъв начин, да ъпдейтвам нещо или някаква настройка ми убягва, да станат малко по-нормални за четене тия субтитри ! Помахгайте моля. Благодаря предварително ?!?!?!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 33 ПърваПърва ... 142223242526 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Elite PV- 4000 USB !!! - Мнения, проблеми и тяхното решение
    От soon във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 23
    Последно: 03-08-09, 23:17
  2. DVD ПЛЕЙЪР ELITE PV 400USB, ELITE PV 4000USB или NEO DVD-R45USB HD
    От stancho_75 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 11
    Последно: 27-02-08, 09:03
  3. сравняване на двата най добри DIVX playera{Elite PV-400USB ели DV-1000HD-new}
    От bigbanny във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 4
    Последно: 13-02-07, 00:12
  4. Elite PV-366x - проблеми
    От Kido във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 27-01-06, 13:56
  5. Мнение за новия модел DVD Elite PV-400USB
    От naskonr във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 0
    Последно: 18-09-05, 19:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе