Страница 14 от 33 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 482

Elite PV-400USB - Мнения, проблеми и тяхното решение

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

Re: Elite PV-400USB - Мнения, проблеми и тяхното решение

Цитат Първоначално публикувано от kocko
    Е, да ама същите колони връзвам към компютъра и събуфера думка. Връзвам ги към Елита и при ДТС думка...не ми се вярва да са развалени те..просто вече не знам кво да мисля..
    Е ти по горе пишеш че като емулираш с PowerDVD на PC-то паг ти го нямал звука аз заради това мислех че ти има нещо на колоните. При ДТС и Долби Дигитал е нормално да имаш звук се пак там сие истинско 5.1 а не емолирано. Моя съвет е разгледай хувабо настройките на плеъра. Щото при брат ми докато го подкараме да вади звука в 5.1 без значение какво му се пуска беше голяма мъка нищо че се води домашно кино и колоните си вървят с него.

2.  

3. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

По въпроса със събуфъра настройките зависят първо от плеъра. Пиша го с меню на Руски. Влизаш в SETUP -> Настройка звука -> Настройка динамиков :
    Микширование - вькл
    Фронт - sml (небольшие вькл)
    Централен - sml (небольшие вькл)
    Тил - sml (небольшие вькл)
    Събуфер - вкл
    Контрол DRC - Auto

С две думи изходите се настройват на малки боксове, защото като са на големи DSP процесорът насочва ниските честоти към тях и отрязва изхода към събуфъра. Това е !

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2003

Здравейте, след дълго умуване и четене на мнения и аз си купих от 2 дни ELITE 400USBL но вече възникнаха няколко въпроса -ако може някой да ми помогне:
    1.В характеристиките пише че поддържа srt и sub но от пуснати 5-6 филма - вече на един от тях "Tom Yum Goong" който е със srt дори и при конверт в sub по никакъв начин не мога да го накарам да покаже субтитри ( с идентично име на avi файла е разбира се ) на компа -няма никакъв проблем...

2.На един и същи DVD- RW съм записал 3 серии от Бермудския триъгълник които не са с някакво особено качество но насичат ужасно през 3-5 секунди и след тях трилър The.Empire.Of.The.Wolves.2005.DVDRip.XviD.avi виждате че е DVDRip който върви без никакъв проблем - това може ли да е бъг във фърмуера защото го флашнах с новия с DTS и дали ще се оправи ако върна оригиналния от сайта на Елит и въобще как да разбера коя версия от коя дата е кой е по-нов или стар - има ли такива цифрови кодове като другите модели и кои са те?!?

3.В кой от всичките тези фърмуери в пощата на абв или елитефен или сайта на елит е най-голям - и четлив шрифта на субтитрите ?
    Благодаря предварително на тези които решат да се занимаят с моите въпроси

5. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

1. Пробвай в името на филма и субтитрите да няма никакви точки (.).
    2. Може да има някакъв проблем със самата медия ппробвай да ги запишеш на друга. Аз този филм съм го гледъл на моя плеър 400USBL и си вървеше без проблем. Не е от това че си го флашнал. Винаги можеш да върнеш оригиналния от сайта на Елит. Неможеш да разбереш коя е версията по простата причина че никаде не я пише и не се изкарва по някакъв начин.
    3. Най-новия фирмуеар е PV-400USB-secondshoe-v2 DTS.nrg в него са сменени иконите с по-красиви и шрифта е по-голям и четлив. Дано съм бил достатъчно ясен.

6. Тук е от
    Sep 2006

Здравейте,

имам един въпрос> От къде мога да си намеря опътване на българслки За Elite PV-400USB.

мерси много предварително

7. Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от Hell
    По въпроса със събуфъра настройките зависят първо от плеъра. Пиша го с меню на Руски. Влизаш в SETUP -> Настройка звука -> Настройка динамиков :
    Микширование - вькл
    Фронт - sml (небольшие вькл)
    Централен - sml (небольшие вькл)
    Тил - sml (небольшие вькл)
    Събуфер - вкл
    Контрол DRC - Auto

С две думи изходите се настройват на малки боксове, защото като са на големи DSP процесорът насочва ниските честоти към тях и отрязва изхода към събуфъра. Това е !
    Тюю, да му се не види. Имало и уловки тука...Никога не бих се сетил за това свойство на DSP процесора. Аз ги слагам на "большие" да свират по-силно...ама не са сещам, че тва е размера на колоната а не силата на сигнала...язък, че мама и тате пропиляха сума пари да ма направат висшист...
    Благодаря, Hell! Направих настройките и събуфера си задумка...и то прилично.
    Благодаря и на всички други , отзовали се на моя проблем...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от KingDiamond
    Здравейте, след дълго умуване и четене на мнения и аз си купих от 2 дни ELITE 400USBL но вече възникнаха няколко въпроса -ако може някой да ми помогне:
    1.В характеристиките пише че поддържа srt и sub но от пуснати 5-6 филма - вече на един от тях "Tom Yum Goong" който е със srt дори и при конверт в sub по никакъв начин не мога да го накарам да покаже субтитри ( с идентично име на avi файла е разбира се ) на компа -няма никакъв проблем...

2.На един и същи DVD- RW съм записал 3 серии от Бермудския триъгълник които не са с някакво особено качество но насичат ужасно през 3-5 секунди и след тях трилър The.Empire.Of.The.Wolves.2005.DVDRip.XviD.avi виждате че е DVDRip който върви без никакъв проблем - това може ли да е бъг във фърмуера защото го флашнах с новия с DTS и дали ще се оправи ако върна оригиналния от сайта на Елит и въобще как да разбера коя версия от коя дата е кой е по-нов или стар - има ли такива цифрови кодове като другите модели и кои са те?!?
    1. аз едно време проверявах субтитрите за грешки със subtitle workshop - сега не го правя щото тази програмка нещо вече не върви с най-новите кодеци...; чат-пат ми се случва да не могат да тръгнат субтитрите - може би на 3-4 филма досега....имам чувството, че това става при няколко филма на една подложка (ако пък са записвани на различни сесии, още повече проблеми...); не съм обърнал внимание дали сега, когато съм с DTS фърмуера, са по-чести проблемите...

2. забелязах, че рипове на тв серии дават по-често проблеми, когато се пускат на елита - насичане, замазване и разни запецвания...презаписваемите подложки също ми правят проблеми....особено ако са използвани многократно...

10. Тук е от
    Nov 2005

...1.В характеристиките пише че поддържа srt и sub но от пуснати 5-6 филма - вече на един от тях "Tom Yum Goong" който е със srt дори и при конверт в sub по никакъв начин не мога да го накарам да покаже субтитри ( с идентично име на avi файла е разбира се ) на компа -няма никакъв проблем...
    Има някакъв проблем с размера на файла на субтитрите и разпознаването от дивидито. Не съм сигурен ама май ако размера на файла е над 70 килобайта и формата е SUB субтитрите няма да бъдат разпознати. При единия от другите формати SSA и SRT този проблем с размера го няма. Май и при двата няма проблеми ама не помня, от три месеца не съм в България и не съм се занимавал с такива работи. Аз като си правех DVD диск с DivX филми ги слагах в отделни папки, а субтитрите правех и в трите формата SUB, SRT и SSA. Въпреки всички усилия пак имах случаи да не ми чете субтитрите. То има и проблеми в самия фирмуеър със субтитрите. Ако като натискаш копчето за субтитри от дистанционното и ти показва, че има субтитри, но на екрана субтитри не излизат много е вероятно проблема да е с размера на файла на субтитрите. Ако ти показва, че няма субтитри изобщо тогава не знам .

11. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

По въпроса със субтитрите трябва да спазваш едно нещо :
    1. Преди да си запишеш файловете на подложка редактирай си имената в компа възможно най-къси без разните му там точки тирета и обяснения какъв рип е ползван и тогава ги записвай и няма да имаш проблеми с четенето, като по-коректният формат е .srt (SubRip) зa субтитиращия файл.
    2. А за филма "The Triangle" толкова проби направих, че се изненадах от себе си даже за упорството. Този филм насича като за световно и друга няма, като най-зле е 1-ва част и т.н. Гледах го с GSpota - всичко уж му е наред, но не тръгва нормално и на 4-те DVD-та на които го пуснах - Elite PV400 USBL, Elite DHT-790X, LG DVX9900 и Daewoo DRX2105E.
    3. За фирмуера като информация можеш да ползваш комбинацията от клавиши на дистанцията 1-3-7-9 след като си влязъл в SETUP !
    Като информация разликите от фирмуера от сайта на Елит и този с отключения DTS на Secondshoe е в шрифта ако не се лъжа.

Ето и инфото:

Ver 05.00.05.07
    Subver 08.04.00.18
    8032 05.00.05.07
    Servo 07.11.00.00
    Risk 05.00.05.07
    Display 03.03.02.33
    Reg. code 0

Успех !

12. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

Предполагам че при вас филма The Triangle е бил друга версия заради това явно ви насича аз го гледах без никакви проблеми както казах по горе.

13. Тук е от
    Sep 2006

А някои гледал ли е Dorm Daze2 /Суматоха в спалнята 2/,че при мен насича звука и малко картината иначе всичко ми вървъ на Елитчето????

14.  

15. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от herkules
    А някои гледал ли е Dorm Daze2 /Суматоха в спалнята 2/,че при мен насича звука и малко картината иначе всичко ми вървъ на Елитчето????
    И при мен го има този проблем забелязах че ако се превърти на пред и след това назад звука йзчезва и филма си тръгва нормално но без звук. За да тръгне звука трябва да се спре и след това да се пусне пак филма но пак почва да сече до като не повторя погоре написаното и така почваме да се въртим в кръг. Предполагам че се дължи на кодирането на филма както на видеото така и на аудиото явно има някъква зависимост за да изчезва звука и да тръгва филма вормално.

16. Тук е от
    Sep 2006

Здравейте на всики, предпочитащи марката ELITE пред останалите.
    Навил съм се да си купя DVD ELite PV-400USB. Бихте ли ми отговорили на няколко въпроса:
    1. Кой е най-новия модел на DVD Elite (400USB или друг)
    2. Какво е DTS
    3. Какво е firmware
    Извинете за малко тъпичките въпроси, но до сега не съм имал DVD.
    Thank you.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Жица,относно 2-ят ти въпрос :
    http://forum.setcom.bg/index.php?topic=7434.0

18. Тук е от
    Sep 2006

Благодаря ти Svetlio70 за отговора, ще каже ли някой какво е firmware, да не би да е оригиналния софтуер на DVD-то ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 33 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Elite PV- 4000 USB !!! - Мнения, проблеми и тяхното решение
    От soon във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 23
    Последно: 03-08-09, 23:17
  2. DVD ПЛЕЙЪР ELITE PV 400USB, ELITE PV 4000USB или NEO DVD-R45USB HD
    От stancho_75 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 11
    Последно: 27-02-08, 09:03
  3. сравняване на двата най добри DIVX playera{Elite PV-400USB ели DV-1000HD-new}
    От bigbanny във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 4
    Последно: 13-02-07, 00:12
  4. Elite PV-366x - проблеми
    От Kido във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 27-01-06, 13:56
  5. Мнение за новия модел DVD Elite PV-400USB
    От naskonr във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 0
    Последно: 18-09-05, 19:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе