Страница 3 от 9 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 125

Булсатком!?!?! Да или не?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Re: Булсатком!?!?! Да или не?

pimko, и подборът на програмите е по-добър, и са повече на брой, и цената е по-добра. Това е най-доброто - за щастие или нещастие - засега. Който има нужното изложение, определено няма да съжалява повече от абонатите на "конкурентите", ако избере Булсаткома.
    ИТВ с годините съкращават програми и вдигат цените. На това не знам как му се вика...

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2002

Като чета темата , си мисля за една друга от форума , а именно за LCD и Плазма телевизори , и по-точно защо ги купуват хората. Явно , за да гледат добро качество се изисква не чиния и приемник , ми компютър или някакво HD устройство (за което се съмнявам пазара да е наводнен с дискове).

4. Member
    Тук е от
    Apr 2008

LCD и плазмата са доколкото знам западни технологии, а технологията на двата ни сателитни оператора си е нашенска, тоест мъничко изостава от световните стандарти. За кинескопите горе дору става, но не и за съвременните телевизори. Пред малко гледах мач по Булсата, а сега съм на ИТВ-то. Не знам кое е по-гнусно като качество. Евроспорта явно го дават със особено занижено качеството, за да се сещаме, че трябва да си платим за HD, ако желаем да разпознаваме играчите на екрана. Говорих и с едно момче, което живее в Италия - имало си пакети с HD телевизия, но на много по-ниски цени дори от кабеларската цифрова у нас. Та си мисля, че няколко години ще гледаме по едно каналче HD на цената на цял пакет HD в Европа. Постепенно ще развалят качеството на съответното каналче, което предстои да се пуска на HD, за да си платим отделно за него.
    Засега поне имаме компютри, можем да теглим от нета безплатно...
    Дано поне стигнем някога албанците, ако не ние, поне правнуците ни...

5. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Колкото и отчайващо да звучи , албанците немат стигане.

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Албанците имат 5-6 HD канала със страшно качество направо нямат стигане

7. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Днес имах удоволствието да гледам откриването на олимпиадата по Eurosport HD с приемник Humax на ITV Partner и плазма Panasonic PV80 .
    Наистина невероятна и запомняща се гледка !!!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от saissais
    LCD и плазмата са доколкото знам западни технологии, а технологията на двата ни сателитни оператора си е нашенска, тоест мъничко изостава от световните стандарти. За кинескопите горе дору става, но не и за съвременните телевизори.
    С това в първото изречение направо нищо не си казал ... иначе си прав. Резолюцията на SDTV наистина е крайно недостатъчна за големите екрани, които се продават в момента. Лично аз съм относително доволен с много компромиси от БУЛСАТ на 32" екран, но същото на 42" просто не става за гледане. Та въпроса е по-скоро, поради каква дива причина освен гъзария някой отива и си купува за луди пари 42' или повече ...

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от painmaster
    Та въпроса е по-скоро, поради каква дива причина освен гъзария някой отива и си купува за луди пари 42' или повече ...
    Поради факта,че има хора които не гледат телевизия ,а само филми от ПЦ(или друг източник),които изтеглени на ХД рипове напълно осмислят наличието на голям екран.

11. Member
    Тук е от
    Apr 2008

painmaster, бях вложил малко ирония в поста си, но така е, когато ми монтираха антената на ИТВ категорично ми казаха да не си вземам повече от 32 инча, ако искам да гледам нормално.
    Та и аз започнах да тегля филми, за да почувствам нещо от възможностите на съвременните технологии.

12. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Все пак сега, докато гледам едно и също живо предаване по тв7 и ZDF ми прави впечатление, че има разлика в качеството в полза на немската телевизия. Има няколко немски, френски и инатилански програми с такова качество по ИТВ, които напълно оправдават покупката на 42 инчов телевизор.
    А иначе бих искал да попитам хората, които разбират, защо се получава това? От една страна ИТВ и Булсат имат явно потенциала да предават задоволително качество на картината, но се получава така, че българските канали не могат да се сравняват с качеството на западните и всъщност правят всичко възможно да ни развалят я зрението, я удоволствието от покупката на телевизор с голям екран? Дали липса на техника или може би нещо друго?

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Липса на техника и нещо друго.
    Качеството на SD телевизията е напълно достатъчно за гледане на доста модели ЛСД/плазма, но това което приемаме от абсолючтно всички БГ телевизии е трагично. НЕ искам да гледам немски, италиански и тн. чужди програми само защото качеството там е абсолютно по-добро. Какво HD чакаме от тях като те за 50 години не се научиха SD да предават.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Липса на техника и нещо друго.
    Качеството на SD телевизията е напълно достатъчно за гледане на доста модели ЛСД/плазма, но това което приемаме от абсолючтно всички БГ телевизии е трагично. НЕ искам да гледам немски, италиански и тн. чужди програми само защото качеството там е абсолютно по-добро. Какво HD чакаме от тях като те за 50 години не се научиха SD да предават.
    Не мисля, че иде реч за научаване ... всичко е въпрос на техническо осигуряване. Предполагам че на всеки му прави впечатление че качеството на БТВ и НОВА е значително по-добро от това на останалите български телевизии. Еми предполагам че работят с по-добра техника от една страна и подават по-добър сигнал към оператора от друга. Какво се случва когато техниката на телевизията е кофти, подава се кофти сигнал към оператора и като за капак самия оператор компресира прекомерно сигнала, който ти подава ... ми получава се трагедията която Булсат излъчва за AXN например и то трагедия забележима дори и на 15" телевизор с кинескоп.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

На бТВ и Нова картината е хубава само в някои студийни програми. Например при Нова всички филми, които излъчват са трагични като качество - адси занижен контраст и орязано черно. Имам чувството, че ползват някое 10 годишни видео с касетки от видеотеката. Също при тях повечето предавания са адски назъбени на ЛСД/плазма телевизор. Имам чувството, че нещо в монтажа на видеото не е наред.

И другаде съм го писал, но пак ще споделя. Като бях в Щатите гледах телевизия на някакъв оператор от сорта на Итв/Булсат. Една чинийка, с размер 2 педи, но качеството на телевизиите е уникално - реалистични цветове, висок битрейт. Определено качеството е все едно приемаш немски/италиански телевизии директно от спътника с хубав приемник. И това е на всички канали.
    Това че имаше един куп HD канали изобщо не го коментирам.

17. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Благодаря на включилите се по въпроса. Защото мислех, че само аз имам проблеми. Понеже доста хора казват, че качеството на тв сигнала им е идеално, та си мислех, при мен ли нещо само не е наред?
    Съгласен съм, техниката е основен компонент за качество. Отделен е въпросът за професионализма.

18. Member
    Тук е от
    May 2002

Големият проблем на Канал 1 е собственика им , който се сменя в най - добрия случай на 4 години.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 9 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. LCD монитор към Булсатком?
    От Svetoslav Vasilev във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 2
    Последно: 15-01-15, 23:44
  2. Булсатком
    От hristobotev във форум Черен списък
    Отговори: 12
    Последно: 24-09-14, 05:57
  3. Булсатком
    От kocetoeh във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 8
    Последно: 08-05-14, 23:39
  4. Булсатком на лаптоп
    От valiouzana във форум Мобилни устройства
    Отговори: 7
    Последно: 29-12-13, 12:34
  5. относно ZHD 200 от Булсатком
    От disco68 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 4
    Последно: 08-11-12, 19:49

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе