Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 48

Въпросчета за цифрова кабеларка.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2006

Re: Въпросчета за цифрова кабеларка.

При мобилните оператори възниква проблем когато две еднакви карти (не говоря за карти зад които стои един и същ телефонен номер, има такива и едната е с преоритетен достъп пред другата) се регистрират в системата. Там картите се идиентифицират в централата и се сравняват със заложените списъци. Веднага ще лъсне злоупотребата
    По скоро организацията на защитата да е подобна на тази при дистанционните на автомобилните аларми.

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Не говорим за регистрация, а за самата възможност за клониране. Това е достатъчен възпиращ фактор.

4. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

При МСАТ не е нужна карта да се гледат свободните цифрови канали. Поне за сега.

5. hsh
    hsh е офлайн

Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от oldgraf
    За ЕстНет(сега Кейбълтел) картата е "вързана" с приемника.И не е САМО за НВО ! Около половината свободни канали не се отварят без нея.
    Може ли при ЕстНет картата да се постави в ТВ през CAM/conditional access module/ и приемника им да не се ползва. Ще се отворят ли кодираните програми?

6. Тук е от
    Dec 2002

На това сони тунера не е DVB-C, а DVB-T!!!
    Според мен няма да ти върши работа за кабелни цифрови телевизии.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Фактите са си факти, тунера е за КАБЕЛНА и ЕФИРНА телевизия, както и цифровите канали на Евроком се разкодират правилно от телевизора. вижте: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,33017.0.html

Цитат Първоначално публикувано от zizu
    На това сони тунера не е DVB-C, а DVB-T!!!
    Според мен няма да ти върши работа за кабелни цифрови телевизии.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2007

Декодерите и картите в тях управляват не само платените а и част от свободните програми...в приемника има един уникален чип създаден да гледа картата! Кабелния оператор управлява и картата и машината...не си мислете че лесно ще направите измамата в приемника има и вграден модем който дава обратни данни към оператора...затова понякога когато се опитваме да го намамим с липса на това онова и винаги задника ни лъсва...щото виждат какво става от модема...сиреч българина все гледка как да не си плаща сметките част от който отиват за нови технологии за тях до вчера е цъкал с език четейки списанията та викам че е по добре да даваме по някои лев за да има на какво и да се надяваме като развитие... с измамка сме до никъде...

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Satanata
    Декодерите и картите в тях управляват не само платените а и част от свободните програми...в приемника има един уникален чип създаден да гледа картата! Кабелния оператор управлява и картата и машината...не си мислете че лесно ще направите измамата в приемника има и вграден модем който дава обратни данни към оператора...затова понякога когато се опитваме да го намамим с липса на това онова и винаги задника ни лъсва...щото виждат какво става от модема...
    Три са тук нещата, които са честа заблуда между неспециалистите:
    1. Свободните програми не зависят от картата и декодера. По горе вече описах това. Всеки който ползва SetTopBox може да се убеди в това, като махне картата.
    2. Кабелния оператор не управлява нищо друго освен рестрикциите. Той просто знае номера на вашата карта и какви платени програни стоят зад нея. И разрешава на декодера да ги отвори.
    3. Преобладаващото мнозинство от SetTopBox нямат вграден модем за обратна връзка, а в тези в които има служи за достъп до Интернет, а не за контрол и управление на самия SetTopBox. Това лесно се вижда като се сложи един LowPass Filter, който да отреже честотите от 20 до 60MHz за обратните канали.

11. Тук е от
    Aug 2007

бъркаш приятелю и то много съдейки по твоя кабелен оператор но не всички са така...в Центрум груп машинките се управляват по по друг начин...ела да видиш свободните програмки тук..може ма един друг път точно за това ревяха абонатите нежелаещи пакети...че немогат да гледат и свободните програми та хайде и ние малко да поназнайваме...нали знаеш...вие мислите как да отключите...ние как да заключиме...така слушах и приказките някога за далвито...помогнете да ми се отключи..е....отключи ли се ??? друг път нали хахахаха
    мераклийте са много...няма лошо ! Евроком и другите умишлено пуснах HBO с филтри, не са глупаци знаеха че ги копират с/у 20 лв но не им пукаше...защото ставаш именно техен абонат за да можеш да гепиш HBO това им стигаше... някой обаче не мислят така и слагат едни по други сетъп боксчета така че не вади прибързани изводи...особено за неспециалистите

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@Satanata,
    А не ти ли минава през главата, че може и да съм бил доста дълго време (предполагам повече от теб) от другата страна на бариерата? От страната на заключващите?
    в Центрум груп машинките се управляват по по друг начин...ела да видиш свободните програмки тук..може ма един друг път точно за това ревяха абонатите нежелаещи пакети...че немогат да гледат и свободните програми та хайде и ние малко да поназнайваме...нали знаеш...
    Те и затова си отиват от пазара. Колко е сега пазарния дял на Центрум Труп в София? Въпрос на време е да ги купят.

13. Тук е от
    Aug 2007

предполагаш.... но не си убеден 14 г как ти се струват ? като 14 дни ли ? относно пазарния дял....и там не знаеш за какво иде реч...зад кейбъл тел и евроком стои едно и също лице...еврейн та това е най хубавото нещо което направи...2 фирми и конкуренция, но вътрешна !!!!!!! сега драгия клиент кво прави - преди бягаше от една в друга и в трета телевизия само и само да не си плаща сметките? хахахах, сега обаче ще се понаучи да си плаща редовно, искат да остане монопол на пазара и ще остане ! направиха предложение на което никой неможе да устой...нито евротур нито центрум груп, нито евроком пловдив. няма бизнес който да не се продава или купува...въпроса е да супер сделката...и вервай ми че беше ! относно пазарния дял ли...ами от центрум груп остана едно едно ядро което направи нова главна станция най добрата на балканите...поразпитай и ще разбереш Всичко е на Визи и Скопус...ако ти говори нещо колега скоро ще плъзнат пак навсякъде, да ти кажа нещо и сега ако не си знаел..цялата техника която Центрум груп продаде на Евроком се унищожава бавно и славно...те работят само с български допотопни усилватели за разлика от немските Wisi на центрум груп. Не ги познават и ги свалят можеш ли да си представиш идиотиата ??? И това е дело на техниците им а не на управата на Евроком. Апропо те първи се продадоха на еврейна сега работят за него! Ако си работел в заключващата сфера значи си бил под шапчицата на Макс..сиреч Дейтаком

та не бързай викам с изводите че мноо ша сбъркаш !

14.  

15. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Аман от отворковци....

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@Satanata,
    Вероятно сме колеги, аз пуснах първата си мрежа в Младост-3 на връх Коледа 1992г. И смея да твърдя, че това беше третата мрежа, която тръгна в София, след опитите на едни руснаци в Младост 1 и мрежата на "Евротур" около "Виктор Григорович".
    Но ако ще си говорим като колеги имам две забележки:
    1. Да оставиш този хлапашко-нафукан тон с пренебрежение към събеседника
    2. Да намалиш емотиконите в постовете си, че приличат на панаирджийска въртележка.
    Иначе за продаването и купуването съм съгласен, такива са процесите и няма как "Центрум груп" да ги избегне, та ако ще да работи с главна станция на Визи и само с усилватели на Сциентифик Атланта. За глупостите на техниците по мрежите няма да коментирам, всичко е въпрос на подготовка и контрол. Преди доста години един от добрите техници на "Центрум груп" започна подготовката и работата си при мен, а после им отваряше очите там за много неща. Винаги съм бил в добри и приятелски отношения с колегите от другите фирми и винаги, когато е било в общ интерес сме си сътрудничили. За това фразата "под шапчицата на Макс..сиреч Дейтаком" ми звучи доста пренебрежително. Да не би да се имаш за нещо повече от него??? Макс е един много начетен и възпитан човек, с успешен бизнес както в търговията, така и в производството. Именно с неговата и на Митко Ангелов помощ пуснах първата си мрежа.
    Така че, молбата ми е - леко с изразните средства, когато говориш за колеги. Уважаващия себе си професионалист се отнася с уважение и към конкурентите си.

17. Тук е от
    Aug 2007

Колега мрежата ти е след тази дата която посочваш съградена ! По онова време съществуваше мрежа на Уникомс и Росен Илчев се катереше в Левски по курешките м/у последния етаж и покрива. Славно време беше. Да на Митко Англелов тъкмо я бяха започнали точно тогава 92 г. За тая сметка Жоро Пицин бече беше направил своята в Емил Марков с елементи направени в празни консервени кутий от риба. Познавам 99% от колегите още от това време...може би и теб Ти да си видял нещо лошо некъде да съм казал за Макс ? Само ти го споменах за да се сетиш че съм от стара коза яре а ти рипна като ухапан от змия, значи съм уцелил 10 ката а ? Като се сетиш коя бе най кадърно изградената мрежа и кой пръв в БГ пусна работеща дециметрова станция в КТВ ще се сетиш и за мен...защото всички тогава бяхте до 330 Mhz а аз стартирах с 551 Mnz...разликата знаеш ли каква е ? Затова ти и казвах леко с изводите...че кой бърза - бърка
    та кво викаше за сетъп боксчетата и заключването ?

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Ти грешиш за датата! Има и документи, но ако не ти се вярва питай момчетата от "Антена 5". Те възстановиха старата колективна ТВ система на три блока, на базата на която стъпихме. Или Митко и Макс, как мръзнахме на покрива, настройвайки чиния 2.40 по нощите. Но на 24 декември 1992г стартирахме с 4 сателитни канала и Първа програма. А мрежата в Емил Марков наистина не я броя. По ТНТМ изпълнение не съм виждал. Радвам се за две неща - че смени тона и че срещам стар вълк от добрите времена.
    Добре дошъл във форума.
    А за Сеттопбоксовете в мрежата на Естнет е така и тя обхваща по-голямата част на София.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic CS-UE12PKE/CU въпросчета и мнения
    От Blasterion във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 8
    Последно: 18-10-13, 11:39
  2. Закупуване на 3D TV с доста въпросчета
    От ibramdd във форум Телевизори
    Отговори: 9
    Последно: 03-10-11, 18:57
  3. Кабеларка или интернет телевизия?
    От stanilm във форум Телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 21-01-11, 01:11
  4. 2 въпросчета
    От IBANEZ_ във форум Linux
    Отговори: 0
    Последно: 30-10-05, 20:45
  5. Няколко въпросчета
    От nedy88 във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 2
    Последно: 16-07-04, 17:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе