Страница 17 от 17 ПърваПърва ... 7151617
Резултати от 241 до 247 от общо 247

М-Тел QUARTO - цифрова телевизия | Дискусия

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2008

Re:М-Тел QUARTO - цифрова (HD) телевизия | Дискусия

Ами аз досега съм бил само на Сателитна Тв и ми е интересно IPTV -какви са му предимствата и недостатъците спрямо Цифровата тв например?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Zlatko,
    При нас не се знае кога ще дойде FTTB. Въпреки, че се очаква цената да е приемлива.
    Самата услуга IPTV на Vivacom още се "настройва". Не се знае още какво точно ще включва като функционалности на първия етап, защото се добавят нови.
    А това, за което питам вече не се нарича Quarto! Тихомълком тази запазена марка изчезна и от сайта на M-tel.

4. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@Milen84
    Не знам какво разбираш под "спрямо Цифровата тв"? Всичко което обсъждаме тук са различни проявления на цифрова телевизия(DVB -C, -T, -S, IPTV). Мисля, че за хората в тази дискусия не съществува вече "аналогова телевизия" ;-)
    Предполагам, че те интересува сравнение с DVB-S: основното преимущество е възможността за голям брой интерактивни услуги. Много интересна е възможността за nPVR(network PVR). Всичко се записва например с буфер 24 часа назад от текущото време на памет намираща се в head-end-a на доставчика. Както гледаш например БНТ1, просто започваш да превърташ назад докато намериш това, което искаш да гледаш. Разбира се трябва всяка една програма да даде съгасието си за такова нещо...
    Интерес представлява и VOD услугата - Vivacom ще имат доста обширна база заглавия. При наличието на повече ресурс от сателната услуга е интересна и възможност за nVOD(near "почти" VOD) - един и същ филм тече на 6 потока например с времево изместване 10 минути. Ако те заинтригува този филм - "почти" сигурно почва отначало някъде в следващите 10 минути. Възможност за услуги като информация за времето, YouTube, online пзаруване - всичко което правиш пред компютъра. Също така е по-малко зависима от атмосферните условия(при добро изпълнение).
    Основния проблем и ограничение за IPTV е преносната среда - наобходима е оптика, малките населени места остават непокрити.
    За мен изключително интересен е хибридния модел DVB-S + IPTV. Телевизията ти реално идва пре спътника, но чрез IP функциите на приемника получаваш интерактивност и същите възможности като при IPTV - VOD, допълнителни услуги и т.н.. Те могат да бъдат предоствени от DTH провайдера или съвместно с негови партньори.
    Може би догодина ще има раздвижване в тази насока ;-)

5. Тук е от
    May 2008

Мерси Zlatko за изчерпателния отговор ,значи аз да не чакам скоро това IPTV ,щот в момента с ADSL едвам крета нета и не вярвам тука в Смолянския район скоро да има оптика!

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Златко,
    nPVR наистина е заложено. Mtel / Spectrumnet нямат ли я тази функция?
    Няма ли да има "чист" PVR, без n? Искам да си боцна флашката или HDD и да си го гледам когато искам.
    С две думи - трябва ми функция "домашен видео рекордер", за да "пенсионирам" моя. Без да съм ограничен във време и качество на запис / мрежов капацитет.

Колкото до "хибридния модел DVB-S + IPTV" и на мен ми е интересен. От гледна точка на програмен пакет и каталог за VOD. Само, че има едно НО. Повечето клиенти на DTH май са в труднодостъпните райони, ако не греша. Там дори ефирната ТВ има слабо покритие и/или няма друга алтернатива. Причината - липса на кабелна инфраструктура, нерентабилност поради малък брой абонати и т.н. В града пък е пълно с отражения и електромагнитни влияния.

7. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@Gena_bs
    Не съм сигурен за стандартния PVR - по принцип има доста проблеми с правата и е вероятно да няма тази опция.
    Колкото до хибридния модел DVB-S + IPTV: повечето DTH абонати са в големите градове, въпреки че изглежда странно. И второ: точно в това му е силата на този модел, че работи навсякъде - където има възможност абоната получава IPTV услугите като допълнение към ТВ пакета(DVB-S), където не може получава само ТВ, но телевизионният пакет е достъпен и в най-дивото кътче на страната.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Явно всичко е само рекламни диплянки и спецификации на самия hardware!
    Не мога да разбера какви са тия авторски права и други глупости?
    Защо в други държави, Словакия например, FW на Opticum разрешава PVR, а тук е заключен? Давам го за пример, просто защото само той ми е известен.
    На TV с USB примерно са решили по много елементарен метод защитата от копиране. Просто записаното може да се гледа само на уреда, от който е записан. За съжаление може да се записва само текущия канал, поради липса на втори тунер.
    И каква стана тя - оставам си на почти 13 годишния VCR, при който дори аналоговия Microvision не му влияе!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 17 ПърваПърва ... 7151617

Подобни теми

1. цифрова телевизия в кола
    От mladen76 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1
    Последно: 21-11-13, 20:48
  2. Цифрова телевизия въпрос?
    От talis във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 05-07-13, 18:35
  3. цифрова ефирна телевизия с LG
    От vgst във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 2
    Последно: 29-01-13, 12:10
  4. Цифрова сателитна телевизия
    От Cvetanov във форум Технологии
    Отговори: 26
    Последно: 11-06-10, 09:03
  5. Цифрова телевизия при LCD
    От Justice във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 21-10-06, 00:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе