Страница 16 от 17 ПърваПърва ... 614151617 ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 247

М-Тел QUARTO - цифрова телевизия | Дискусия

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Re:М-Тел QUARTO - цифрова (HD) телевизия | Дискусия

Да повдигна малко темата.
    Интересува ме телевизията на Mtel/SpectrumNet в зоните на оптично покритие в Бургас.
    Дали си заслужава парите? Достатъчна скорост ли е 30Mbps за качествена картина, звук и интернет?
    Днес видях, че STB е HS6020. Има ли възможност за запис а външен носител или можем само да гледаме с TimeShift.
    Предполагам, че преди него има модем/switch или router. Интересува ме дали има WiFi?
    Утре ще отскоча до някой офис да питам и да тествам на място, но най-добре е да получа впечатления от абонати.

2.  

3. Тук е от
    May 2009

Устройството HS6020 няма Wi-Fi. Свързва се по LAN към ONT у-вото (оптика) или switch при LAN връзка до теб.
    Скоростта, която избираш е независима от тази за самото STB. Така че дори и да теглиш нещо с 30 Mbps, няма да нарушиш качеството на ТВ услугата. А цената определено си заслужава, но ти препоръчвам за ТВ - пакет Разширен. Аз използвам същата услуга в София
    Надявам се да съм ти полезен... Ако има нещо пиши

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Благодаря!
    При мен ще е ONT (Optical Network Terminal ли ще рече?) със сигурност и FTTH. Предполагам, в този случай ще трябва да си сложа допълнителен WiFi рутер.
    Колкото до ТВ пакета и аз си харесах по-големия.
    Това, че интернет скоростта и ТВ са независими сигурно ли е? Защото при някои доставчици ТВ е с приоритет и става мазало, щом включат торент клиента.

Качеството на картината и звука как са? На по-голям екран ще има ли проблеми?
    Замислил съм евентуално да си взема по-големичък ТВ, ако не ми мине котка път. Сега съм с 32" CRT и едва ли ще намеря някаква разлика с кабеларката.

5. Тук е от
    May 2009

Да, ONT означава точно това. Самото ONT си има Wi-Fi
    Не се притеснявай за скоростта. Независими са. Аз лично използвам пакет 50Mbps. Използваме го 3 компа и си теглим яко. Имам също включени три у-ва STB към ONT-то и не съм имал никога проблем с това. ТВ и интернет са независими едно от друго относно скорост.
    Определено е по-добре по качество от кабеларката. Използва преди това CableTel > BulstaCom > QUARTO > M-tel/Megalan цефрова ТВ. Като качеството също е във същия възходящ ред. Гледам го на 40" LED LCD

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Благодаря още веднъж!
    При нас няма Мегалан, а само SpectrumNet, но предполагам, че няма значение особено.
    Ще си помисля за интернет пакета, но за сега ще се огранича с 30Mbps. Пък по-късно може да я увелича.
    Дано утре ми остане време да отида до офиса и да си поприказвам за инсталационните работи. Когато трябва да се занимавам с майстори и пробиване на стени направо настръхвам!

7. Тук е от
    May 2009

по принцип да, няма значение - вече са едно SPNET & Megalan. След свързване ако имаш проблеми или въпроси - може пишеш във форума на Megalan

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2006

Щом е от Бургас по добре да ползва форума на SpectrumNet, и аз съм от Бургас и съм към SpectrumNet и съм много доволен от интернета им, но 30Mbps ми се струват малко, модела на ONU е HUAWEI HG8245 (за абоната на SpectrumNet настройките на ONU се правят от http://broadband.spnet.net/users/ ) а модела на STB устройството е HANSUN HS6020

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Благодаря за информацията!
    Защо да са малко 30Mbps?
    Сега съм на ADSL с около 12Mbps за 1 PC и горе-долу става. Само ме нерви бавното сваляне от торентите.
    А и повече от 35лв. не смятам да давам за услугата net + IPTV.

11. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@Gena_bs
    Щом си с ADSL и търсиш телевизионна услуга - изчакай около месец: стартира IPTV-то на Vivacom. Услугата е много интересна - timeshift, n-PVR, VOD. Мисля, че си заслужава да направиш сравнение с QUARTO преди да скочиш ;-)

12. Тук е от
    May 2008

Дано не е като Цифровата щот тя за нищо не става ,с нетърпение чакам да свърши договора и това IPTV какво става с него като нета прекъсва по няколко пъти на час ,поне при мен е така!

13. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

То това и да го пуснат ще бъде по оптика , по бакъра едва дали ще тръгне IPTV - говорим за качество и АДСЛ че той едвам едвам сега крета
    А това че прекъсва нета си има изписано много по въпроса като се почне от торент програма , чифт , линия , неправилно свързване и тн. Ако прекъсва - обадете се на 123 - те виждат че прекъсва и ще пратят техници за установяване на проблема . Защо ли пък на мен не ми прекъсваше докато го ползвах 2 години .

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@jonov
    Разбира се, че е през оптика - FTB. Имах предвид, че щом има ADSL, значи е абонат на Vivacom.

16. Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от zlatko
    @jonov
    Разбира се, че е през оптика - FTB. Имах предвид, че щом има ADSL, значи е абонат на Vivacom.
    Може ли да дадеш повече подробности за това което ще пуснат от Виваком или е тайна все пак?

17. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Оптика се пуска във по големите градове - зависи от къде си .
    http://vivacom.bg/bg/residential/pri...ta_na_pokritie

18. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@Milen84
    Няма нищо тайно, услугата трябва до седмица-две да бъде пусната официално(ако няма някое забавяне). Какво ще пуснат - IPTV. Какво точно те интересува?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 17 ПърваПърва ... 614151617 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. цифрова телевизия в кола
    От mladen76 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1
    Последно: 21-11-13, 20:48
  2. Цифрова телевизия въпрос?
    От talis във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 05-07-13, 18:35
  3. цифрова ефирна телевизия с LG
    От vgst във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 2
    Последно: 29-01-13, 12:10
  4. Цифрова сателитна телевизия
    От Cvetanov във форум Технологии
    Отговори: 26
    Последно: 11-06-10, 09:03
  5. Цифрова телевизия при LCD
    От Justice във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 21-10-06, 00:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе