Страница 11 от 17 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 247

М-Тел QUARTO - цифрова телевизия | Дискусия

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Re:М-Тел QUARTO - цифрова (HD) телевизия | Дискусия

Голямата разлика между Булсатком и Куарто е в приемника, който идва стандартно с услугата... Просто това, което получаваш от Булсат е тотално непригодно за съвременен телевизор. Да, като туриш един Dreambox 800 HD нещата са много по-различни, но и цената става съвсем различна.

2.  

3. Тук е от
    Mar 2010

Да който иска да гледа качествена телевизия трябва да се раздели със доста тлъста сума!

4. Junior Member
    Тук е от
    May 2007

Но при темповете на развитие/подмяна/ на техниката,ако не си милионер или манияк
    не си заслужава.Стандартния булсатски приемник дава напълно задоволително качество.
    Сателититните сигнали прекъсват за няколко минути и когато слънцето е зад тях - 2 пъти в годината.

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Все ми се струва, че за HDTV още е рано. Интересно ми е колко от 100-те най-големи европейски канала са минали във висока резолюция.
    Нали се сещате, че за да говорим за HDTV трябва всеки канал, във всяко студио, на всеки стадион, във всеки ПТС, навсякъде по света да снима с такава резолюция.
    Сега въртят документални филми и някакви бозави музикални канали с еднодневки песни, спортни канали с 10% истинско HD и PPV канали.
    В България за истински HD пакети ще говорим след 3-4 години.
    Има нещо вярно.

6. Тук е от
    Dec 2009

Привет и от мен.
    Днес си пуснах Quarto базов пакет, само че нали съм късметлия машинката не проработи и ходих да я сменям в Мтел. Та интересното е , че когато пусна HDдемо каналите започва такова сечене, че направо може човек да се побърка. Добре че не ги включих в цената. Иначе не са зле каналчетата има си от всичко по нещо, малко са прекалили с руските канали ама ... карай.
    Също ми е интересно, като дойдоха да го настройват защо вкараха първо едни Ip адреси прави некви ъпдейти после вкараха други адреси и така си остана.До колкото разбрах вторите IP-та били Мтел-ски. ?

7. Тук е от
    Dec 2009

Привет отново. Много ме е яд ,че се хванах на хорото. Може би Мтел нямат вина, но все пак на тях си давам парите и те са длъжни да осигурят качеството за което плащам. Няма канал на който да не ми замръзва картината, скоростта играе между 4000 и 1000 Kbps. Става въпрос за Бургас и фирма Унакс за окабеляването. Надявам се другите градове да не е така. ............... че и договор за една година подписах. Ах че се набутах .

8.  

9. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Ами този договор има две страни . Като не могат да изпълнят параметрите упоменати в договора да връщат парите . Прочети внимателно какви задължения са поели и какво следва ако не ги изпълняват.

10. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Да, но мтел ти пускат телевизията... Те не са ти интернет доставчик, че да ги обвиняваш, че не могат да ти доставят интернет А сега де...
    Това още като пуснаха услугата го бях казал... въри се оправяй...

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

При 1000 kbps няма как да ти върви нормално телевизията. При тази връзка, имаш два варианта - или да си оправят мрежата до теб, или ако не могат - обратно в М-Тел с договорчето и край.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Колеги - мисля че трябва да се отбележи като важно:
    Внимавайте с доставчиците на IPTV, били те MTel - Quarto или друг!!!
    При тази услуга има много голямо значение връзката до вас. Освен това е важно връзката ПОСТОЯННО да е добра! Иначе следва замръзване или пикселизация на картината в зависимост от SetTop боксовете. Освен това в повечето случаи доствачика на IPTV услугата е един а този на свързанноста е друг. Това води до размиване на отговорност и проблеми за клиента! Ако искате да си пускате HD канали - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да ви се пусне оптика до бокса. Това не ви гарантира безпроблемно гледане, но намалява вероятността от проблеми.
    Като цяло за момента ви препоръчвам да се насочите към конвенционален оператор - бил той кабелен или сателитен, понеже там нещата вече са "канализирани" и отговорността за услугата се носи от този с който сключваш договора.
    При всички други варианти се явяваш в "по-малко или повече" - бета тестер, а освен това си и плащаш цена съизмерима със тази на кабелните или сателитните оператор.
    Все пак всеки си решава сам. Добре е обаче да го има това предупреждение!

13. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от elcos
    Колеги - мисля че трябва да се отбележи като важно:
    Внимавайте с доставчиците на IPTV, били те MTel - Quarto или друг!!!
    При тази услуга има много голямо значение връзката до вас..............- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да ви се пусне оптика до бокса. Това не ви гарантира безпроблемно гледане, но намалява вероятността от проблеми.....................
    Като цяло за момента ви препоръчвам да се насочите към конвенционален оператор - бил той кабелен или сателитен,..........................
    Ивинявай, ама немога да се съглася с теб.
    Първо: изказването ти звучи като порицание/отхвърляне, а това никак не е добре за развитието на самата технология.
    Второ: после се опитваш да рекламираш така наречените "конвенционални оператори".
    НЕ СИ ПРАВ!!!
    Не е необходима оптика. Ти свързаност имаш, а трафик ако нямаш!!! Тогава и "оптика и мед и.....", нищо няма да помогне.
    Вече от година и половина близо ползвам IPTV и не съм имал проблеми повече от колкото предишния ми "конвенционален оператор". Да наистина от голямо значение в случая играе и интернет доставчика. При мен се случва така: Самия той/провайдера помага на доставчика на IPTV да се развива , като си регулира линиите.
    Например: в момента за да не задръства трафика, IPTV сигнала е пренасочен през свободните нишки в снопа на UTP/FTP кабела. По този начин си усигурява безпроблемен трафик на интернет и IPTV услугата която се ползва от абонатите му. А връзката, разделянето, IPTV/Internet до вас/в къщи се осъществява с един обикновен слуйч. Няма никакви проблеми. Наистина IPTV операторите има още много да работят, но това е нормално. Технологиите постоянно се развиват. Лошото е когато започнат да се превъзнасят и хвалят, че те са най добрите и могат всичко. Тогава забравят за клиентите и по какво трябва да се работи. Всеобща тенденция.

P.S. Скоро не съм пробвал пак ".... Quarto". Не мога да кажа нищо за качеството, от преди когато бях правил тестове. Но съм доста резервиран към "тях".

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от kall
    Първо: изказването ти звучи като порицание/отхвърляне, а това никак не е добре за развитието на самата технология.
    Второ: после се опитваш да рекламираш така наречените "конвенционални оператори".
    НЕ СИ ПРАВ!!!
    Не е необходима оптика. Ти свързаност имаш, а трафик ако нямаш!!! Тогава и "оптика и мед и.....", нищо няма да помогне.
    Вече от година и половина близо ползвам IPTV и не съм имал проблеми повече от колкото предишния ми "конвенционален оператор". Да наистина от голямо значение в случая играе и интернет доставчика. При мен се случва така: Самия той/провайдера помага на доставчика на IPTV да се развива , като си регулира линиите.
    Например: в момента за да не задръства трафика, IPTV сигнала е пренасочен през свободните нишки в снопа на UTP/FTP кабела. По този начин си усигурява безпроблемен трафик на интернет и IPTV услугата която се ползва от абонатите му. А връзката, разделянето, IPTV/Internet до вас/в къщи се осъществява с един обикновен слуйч. Няма никакви проблеми. Наистина IPTV операторите има още много да работят, но това е нормално. Технологиите постоянно се развиват. Лошото е когато започнат да се превъзнасят и хвалят, че те са най добрите и могат всичко. Тогава забравят за клиентите и по какво трябва да се работи. Всеобща тенденция.

P.S. Скоро не съм пробвал пак ".... Quarto". Не мога да кажа нищо за качеството, от преди когато бях правил тестове. Но съм доста резервиран към "тях".
    хаха опасен си ей !!!

как го измисли това "Например: в момента за да не задръства трафика, IPTV сигнала е пренасочен през свободните нишки в снопа на UTP/FTP кабела."
    НЕКА ДА НЕ СЕ ПИШАТ глупости ако не е сигурен човека.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Аз съм гледал на 3 различни IPTV оператора - Quarto, Megalan и Cores. И на трите има чести пикселизации. Особено вечер явно като се понатовари мрежата са през няколко минути.
    При Корес е най-зле и самия примник е по-бъгав. Мегалан са най-добре. Куартото зависи прекалено на какъв доставчик ще попаднеш.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от Xiu40
    хаха опасен си ей !!!

как го измисли това "Например: в момента за да не задръства трафика, IPTV сигнала е пренасочен през свободните нишки в снопа на UTP/FTP кабела."
    НЕКА ДА НЕ СЕ ПИШАТ глупости ако не е сигурен човека.
    "Ако не е сигурен човек, за какво ли си пише"...., само да забавлява такива като теб.
    Няма да споменавам името на провайдера, за да не се изтълкува като реклама. Оперира на територията на гр.София, жк.Младост, жк.Мусагеница.
    ако толкова държиш пиши на ЛС ще ти кажа кой е. Наистина това е схемата. A IPTV оператора е "IPTV България".

18. Member
    Тук е от
    Dec 2007

...........
    Кофти е да вадиш думи от контекста - но както и да е! Не знам дали си прочел че съм написал че оптиката НЕ ТИ ГАРАНТИРА безпроблемно гледане - но доста увеличава вероятноста за такова!
    Например: в момента за да не задръства трафика, IPTV сигнала е пренасочен през свободните нишки в снопа на UTP/FTP кабела. По този начин си усигурява безпроблемен трафик на интернет и IPTV услугата която се ползва от абонатите му. А връзката, разделянето, IPTV/Internet до вас/в къщи се осъществява с един обикновен слуйч.Няма никакви проблеми.
    Много грозно решение - от доста време се занимавам с компютърни мрежи и всички мрежи изградени по този начин - демек 2 мрежи по едно UTP/FTP са били най-проблемно работещите мрежи. Навсякъде се е налагало рано или късно или да се изключи едната линия или да се преокабели! От опит ще ти кажа че това решение се прави само за да се спестят средства, много често със цената на проблеми по свързанността. Много активни устройства също правят проблеми или отчитат колизии при подобно свързване. Факта че нямаш проблеми е по вероятно да е до късмет, отколкото до нещо друго.
    Изобщо с такова свързване HD канали имаш ли?
    НЕ СИ ПРАВ!!!
    По точките:
    Първо: НЕ ПОРИЦАВАМ НИКОГО - най-малкото доставчиците на IPTV. Аз самия работя във сферата на високите технологии и имам интерес към всички нововъведения. Освен това съм абонат на IPTV. Така че "порицанието" е само във твоето мислене. Става дума за ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ. Има разлика.
    Второ: Много съм далеч от това да рекламирам каквото и да е било - било то конвенционален оператор или нещо друго! Нямам интерес от такава реклама - така че и "рекламата" си е само в твоята интерпретация на това което съм написал.
    Пиша от позицията на човек изтествал и 3 те вида технологии - IPTV, кабелна и сателитна. Просто искам да предупредя хората да бъдат внимателни, когато сключват договори обвързани със срок тъй като има голяма вероятност да не получат това което са очаквали!
    Както е написал по горе "lazarus18" и някой други учасници - при IP телевизията има много често пикселизации и проблеми с изображението - не че няма проблеми при конвенционалните оператори, просто при тях са доста по-малко. Дано вече позицията ми по въпроса да е станала по ясна!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 17 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. цифрова телевизия в кола
    От mladen76 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1
    Последно: 21-11-13, 20:48
  2. Цифрова телевизия въпрос?
    От talis във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 05-07-13, 18:35
  3. цифрова ефирна телевизия с LG
    От vgst във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 2
    Последно: 29-01-13, 12:10
  4. Цифрова сателитна телевизия
    От Cvetanov във форум Технологии
    Отговори: 26
    Последно: 11-06-10, 09:03
  5. Цифрова телевизия при LCD
    От Justice във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 21-10-06, 00:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе