Близу ми искат 50.00 лева за да ми сложат техен Ка модул в тв, но за временно ползване
А в Технополис има за 70 лева да го купя. http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NAX-CAM-%5E%5E
Дали с този от Технополис ще имам някакъв проблем?
Близу ми искат 50.00 лева за да ми сложат техен Ка модул в тв, но за временно ползване
А в Технополис има за 70 лева да го купя. http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NAX-CAM-%5E%5E
Дали с този от Технополис ще имам някакъв проблем?
Ако се поровиш малко в нета може да си купиш за 45-50 лв.Първоначално публикувано от bobyjuvefan
Здравейте! От Плевен съм и ползвам услугите на к.т. Плевен спринт. От няколко месеца цифровия пакет,който предлагат е кодиран и си закупих кам модул Conax от оператора. Телевизора е Toshiba wl768g. Проблема е, че телевизора не разпознава кам модула. За да го види, трябва да мина през определени канали излъчвани на две честоти. Когато кам модула е включен в тв-то, в менюто ми изписва, че няма информация за кам, след като мина през канал 1 примерно, се получава леко насичане и кама излиза в менюто на тв-то. Понеже нямам опит, искам да попитам, проблема в кам модула ли е?
Върни към фабрични и пробвай пак. И провери дали модулът и картата са добре поставени.
А модула при изключен телевизор ли го постави ?
извади модула и внимателно разгледай на осветление и под лупа крачетата в слота на телевизора. На тушибата са направени доста меки и на мен след първото прибързано слагане ми се наложи да изправям едно краче.
Прочетох основно темата, кам модула е поставян и премахван при изключен телевизор, прегледах гнездото, няма огънати крачета, интересното е, че и тук и от кабелния оператор ми казват, че модула или работи или не, а при мен проработва след като мина през определени честоти. Когато стартирам тв-то и не съм на някой от тези канали, в менюто на телевизора, на прeдплатена карта ми изписва "няма информация", след като отида на нова тв или к1 се вижда леко забиване на картината и кама вече е достъпен и разкодира останалите програми. Техниците ми обясниха, че трябва да направя пълно сканиране на дтв и атв, което при тошибата ми отнема към 4-5 часа, вчера сканирах като зададох само начална и крайна честота но след процедурата се оказа, че няма промяна.
Направи ли фабрични?
На бързо не излизат ли ? 99% е в кабеларката проблема.
Аз съм кабелен оператор, макар и малък.Имам цифрова станция.Доста от посочените тук проблеми са ми ясни и ще се опитам да помогна.
На някои марки ТВ като LG и Philips често не излизат всички цифрови пакети.Същите обаче излизат с операторския приемник. Въпреки това причината е изцяло в кабелния оператор, по-точно в устройствата от станцията му. Не е нужно да го обяснявам конкретно, нищо няма да разберете - става въпрос за NIT, PID...Така че търсете правата си.
Някои марки ТВ изискват избор на определена държава при настройката на каналите.Срещал съм нов модел Панасоник,който изкарваше БГ субтитри само на една конкретна държава, сега не се сещам коя,май Швейцария беше.
Относно Херос и МСАТ - категорично МСАТ.Имат програми, които няма къде другаде да гледате.Как се оправят, те си знаят.Всичко би трябвало да се плаща, авторско право...
Модули Конакс можете да намерите евтино в борсите на форумите -
http://dtv-bg.com/forumdisplay.php?f=18
http://www.dvb-bg.eu/forum/forumdisplay.php?f=63
Аз самия продадох много бройки втора употреба по 30лв. Няма значение дали са нови или втора ръка.По-важно е да са нова версия, за да работят стабилно с MPEG-4.
За съжаление няма идеален оператор. На един ТВ му е ОК, но интернетът скърца, на друг - обратното.
Ще разберем, ще разберем .
Май най-много ги бъркат телевизорите канали с еднакви пидове (sid), но на различни честоти. И както каза ти - проблемът е в оператора, а не в телевизора. Има ли ремапването почва у нас или не
Добре дошълПървоначално публикувано от satman
За кой модел телевизор на Панасоник става въпрос ? По миналата година ги критикувах, че в модели 2010 година нямат настройка в менюто за български субтитири, и в модели 2011 година уж оправиха проблема.
А пък ние с 2009 г - кучета ни ялиПървоначално публикувано от hristoslav2
Здравейте колеги,
От София съм, Овча купел 1.Aбонат съм на СКК. Телевизорът е SAMSUNG LE32A430T-бая старичък е вече. Тъй като няма вграден DVB-C тунер, даже мисля че няма и DVB-T, реших да си закупя външем такъв от оператора. И така днес дойдоха да го настройват обаче се оказа,че не поддържа HD каналите и се отказах. Казаха, че ще им доставят скоро такъв тунер. Та въпроса ми е дали си заслужава да го взема, питам защото като видях образа на цифровата с този тунер, честно казано не видях разлика от аналоговия сигнал, с който бях до сега(използваха скарт кабел, а това което прочетох до сега май не е предпочитан вариант).